Administratie en onthaal

Ga naar alle opleidingen
Word het gezicht en de creatieve duizendpoot van een bedrijf.
De administratie en het secretariaat vormen het kloppende hart van een bedrijf of organisatie. Deze worden bemand met administratieve duizendpoten die van alle markten thuis zijn. Je bent niet alleen klantvriendelijk maar je kan ook verkopen, je bent communicatief, je bezit over organisatorische talenten en je kent de organisatie als je broekzak. In deze sector is iedere dag een uitdaging en kom je constant in contact met andere mensen.

Ga naar alle opleidingen
Administratie en onthaal

Voltijdse dagopleiding Commercieel assistent (duaal)

Een commercieel administratief bediende kan een goed verkoopgesprek voeren en de wensen van de klant doorgronden. Deze opleiding leert je de verschillende administratieve en commerciële vaardigheden aan die je nodig hebt op het secretariaat of onthaal van een KMO of groot bedrijf.

De combinatie van verschillende disciplines maakt je sterk om in de toekomst flexibel om te springen met een gevarieerd takenpakket. Bovendien is een commercieel assistent / commercieel administratief bediende een veelgevraagd profiel. Afstuderen met dit getuigschrift/diploma zal je professionele carrière dus stevig versterken.

In deze duale opleiding leer je 4 dagen per week op de werkplek en 1 dag per week op de campus. Omdat dit een duaal leertraject is, verdien je vanaf je start al een inkomen.

Je progressie op de werkvloer wordt opgevolgd door je docent en leertrajectbegeleider.

 

Bottleneck

Administratieve medewerkers vind je in alle sectoren, van de medische sector over het meer formele notariaat tot de blitse commerciële omgeving. Voor elke sector hebben wij specifieke opleidingen die je voorbereiden op een boeiende en veelzijdige job. Dacht je alleen maar te archiveren, klasseren, notuleren en te telefoneren? Dan zit je ernaast.

Ook wie al actief is in de administratieve sector kan nog veel opsteken van de kortlopende opleidingen. Werk dus aan je carrière en breid je kennis verder uit.

Deelsectoren

Welke administratieve opleiding het best bij jou past, hangt uiteraard af van je persoonlijke interesses. Als medisch secretaresse leer je naast de klassieke administratieve vaardigheden ook de medische terminologie en het discreet omgaan met gevoelige patiënteninformatie. Als notarismedewerker leer je dan weer secuur werken en blindelings je weg vinden in wetteksten over familierecht, registratie, erfrecht, huurwetgeving, en dergelijke. Leg je vlot contact en overtuig je je gesprekspartner zonder probleem? Dan is de opleiding commercieel bediende meer iets voor jou. Je vindt je weg in de verkoopafdeling, marketing of het onthaal van een bedrijf. Je organiseert met plezier de teambuildings en de opendeurdagen voor het grote publiek en pent met gemak het personeelsblad vol.

VIDEO: commercieel administratief bediende

De commercieel administratief bediende is vaak het eerste gezicht dat klanten te zien krijgen, of de eerste stem die ze te horen krijgen. Als cursist krijg je eigenlijk 2 opleidingen voor de prijs van 1. Je ontpopt jezelf tot administratieve duizendpoot terwijl ook jouw commerciële skills een serieuze boost krijgen. Het eindresultaat? Een onmisbare werkkracht voor elk bedrijf.

BEKIJK DE VIDEO

VIDEO: medisch secretaresse

Een octopus met kennis van de medische wereld, dat hebben we nodig op elk medisch secretariaat. De medisch secretaresse fungeert als link tussen dokters, verschillende diensten en patiënten. Op elk tijdstip moeten zij de juiste informatie kunnen geven. Met hun medische en administratieve kennis kunnen ze op veel plaatsen terecht.

BEKIJK DE VIDEO

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

Nieuws

SyntraPXL-docent Dirk Noben maakt 100% groene batterijeninstallatie op T2-campus in Genk

De innovatieve T2-campus in Genk is een pareltje rijker. Docent en technisch adviseur Dirk Noben bouwde er deze indrukwekkende batterijeninstallatie. De installatie is niet alleen leerrijk, maar ook 100% groen én circulair. De energie voor al deze batterijen komt immers uit de zonnepanelen op het dak van de T2-campus.