Bijscholing: eerste hulp bij sportongevallen

Onmiddellijke medische expertise na het oplopen van een sportblessure kan een wereld van verschil maken.  Het herstel van een sportblessure begint namelijk al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden. Een heleboel sportblessures zijn te voorkomen, maar helaas niet allemaal. Je leert precies wat je moet doen wanneer iemand een blessure oploopt. Deze opleiding gaat zelfs nog een stuk verder: Hoe voorkom je blessures en hoe communiceer je best met een sporter.

Een goede en snelle Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen is van essentieel belang. 

EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) richt zich op het verlenen van hulp aan mensen die zich blesseren tijdens het sporten. Sportongevallen verschillen niet veel van andere ongevallen, maar de competitieve instelling van de sporter en zijn gedrevenheid maakt echter het verschil. De typische sporter wil doorzetten ondanks een blessure. Als hulpverlener (EHBSO’er) heb je hierbij een belangrijke taak. Je moet de ernst van de situatie kunnen inschatten en daarnaast weten hoe je een blessure juist behandelt. De communicatie met een sporter is daarbij van groot belang. Ook hoor je als EHBSO’er te weten hoe je sportongevallen voorkomt.

Praktische informatie: 
Startdata zijn nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding.
Doelgroep: 

Personen die bezig zijn met sport en deze methode kunnen gebruiken zoals sportverzorgers, fitness instructeurs, sporters, begeleiders, trainers,…