Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Kaasmeester

Wil je een echte kaasspecialist worden? Volg dan de opleiding kaasmeester. In deze opleiding leer je alles van het kaasassortiment of de kaasbereidingen.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

 

De kaasmeester heeft zich toegelegd op het aanbieden van een gevarieerd en vaak gespecialiseerd assortiment kazen uit zowel binnen- als buitenland. Hierbij wordt rekening gehouden met seizoenen, streken, kaasfamilies, soorten melk en andere factoren. In veel gevallen worden de kazen ook geaffineerd door de kaasmeester, waardoor ze als het ware gepersonaliseerd worden. Een kaasmeester combineert vaak verschillende activiteiten, zoals het samenstellen van kaasschotels en -buffetten, de verkoop en levering aan horecagelegenheden, en het bereiden van gerechten op basis van kaas.

Binnen de opleiding tot kaasmeester wordt daarom aandacht besteed aan verschillende aspecten, zoals de verschillende kaasfamilies, het proces van kaasmaken, evenals verkoopsactiviteiten en distributie. Ook worden de hygiënische en wettelijke vereisten met betrekking tot de verkoop en het "bereiden" van kaas behandeld.

Als extra bonus krijg je ook nog een workshop kaasmaken van onze docent Peter Boonen, de maker van de inmiddels wereldberoemde "Achelse Blauwe".

Let op: naast de reguliere lesavond op dinsdag zullen er ook enkele lessen plaatsvinden op zaterdagochtend. De workshop kaasmaken zal een volledige dag in beslag nemen op zaterdag.

 

 

Restauranthouders, traiteurs, medewerkers of uitbaters delicatessezaken, zythologen, sommeliers, ...

  • Van melk tot kaas als verkoopproduct (24u)
  • De kaassoorten en kaasfamilies (44u)
  • Kaas culinair (36u)
  • Verkoop van kaas (24u)
  • Basis hygiëne en veiligheid (25u)
  • Eindwerkbegeleiding (8u)
  • Eindproef (8u)

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00618
  • Officiële opleidingsnaam : Kaasmeester
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.