Prijs: 
Inschrijving €395 (incl. btw)
Extra kosten:

  Bespaar op deze opleiding

  Stress vormt heden ten dage één van de belangrijkste bedreigingen voor de gezondheid van werknemers. Maar zeker ook voor het goed functioneren van ondernemingen én de samenleving. In deze opleiding leer je wat te doen om stress te voorkomen. In de eerste plaats bij je medewerkers of je onderneming, maar ook bij jezelf.

  Stresspreventie op de werkvloer is een basisopleiding waarin er gewerkt wordt met heel wat bruikbare tools en tips. Op basis van afwisselende en actieve werkvormen is het eindresultaat een oplossingsgerichte aanpak. Er is voldoende ruimte voor praktijkinbreng van de cursisten en bijhorende vragen. Tevens word je voorzien van een persoonlijk actieplan in functie van zelfzorg.

  Docente - Hendrika Vanstraelen:

  Hendrika behaalde een professionele bachelor Maatschappelijke Advisering aan de Erasmus Hogeschool te Brussel en is al ettelijke jaren actief als gecertificeerd stress-, burn-out en loopbaancoach.

  Praktische informatie: 
  Campus Startdatum Startuur Lesmomenten Aantal uren
  Hasselt 06-02-2017    19:00 7 ma av 21 Schrijf in
  Doelgroep: 

  Iedereen die ijvert voor de bescherming van de gezondheid van zijn werknemers/collega's. Meer algemeen, voor iedereen die handelt vanuit een maatschappelijk verantwoorde ontwikkeling van werk.

  (Ben je tewerkgesteld in PC336? Dan kan je GRATIS deze opleiding volgen via Liberform! Inschrijven doe je dan via volgende link: https://www.liberform.be/cms/showpage.aspx?id=2907)

  Programma: 

  Thema's die behandeld zullen worden:

  • Geestelijke gezondheid: algemeen, vooroordelen, het belang van veerkracht...
  • Wettelijk kader rond psycho sociale risico's
  • Streven naar duurzaam engagement en bevlogenheid
  • Overspannenheid, stress en burn-out en het verschil met depressie
  • Signalen van stress: analyse van wat je merkt bij collega's
  • Werkgerelateerde oorzaken: jobinhoud, werkomstandigheden, arbeidsvoorwaarden, werkrelaties...
  • Aanpak op de werkvloer: actieplan, rol leidinggevende, rol medewerker, strategie, preventieve en curatieve communicatie...
  • Zelfzorg als rode draad: energiegevers en energievreters, grenzen bewaken, actieplan
  • Terugkeer na afwezigheid: bevorderende factoren, actieplan