Beroepsopleidingen

Met een langlopende opleiding of ondernemersopleiding sla je een nieuwe professionele weg in. Maak eindelijk van je passie je beroep, school jezelf om of ga voor jobzekerheid binnen een knelpuntberoep. Wij hebben elk jaar meer dan 200 opleidingen waarbij je op een praktische manier een vak leert. Na het beëindigen van een beroepsopleiding ontvang je een door de overheid erkend diploma of getuigschrift. Dat geeft je meer slaagkansen als zelfstandige of op de arbeidsmarkt.

Leer een vak

Tijdens een langlopende beroepsopleiding ga je voluit voor het onder de knie krijgen van een beroep. Daar hoort af en toe wat theorie bij, maar wij vinden het vooral belangrijk dat je praktische kennis verwerft. Je komt bij SYNTRA Limburg niet om dikke boeken van buiten te leren, maar om concrete, praktische kennis op te doen. Dit zijn opleidingen voor kandidaat-zelfstandigen en ambitieuze werknemers die aan hun de toekomst denken!

Docenten uit het beroep

Jouw docent is een krak in zijn vak. Hij is een actieve professional die na zijn 'echte job' vakkennis komt doorgeven op SYNTRA. De ervaring van onze lesgevers is een ongelofelijke troef voor wie écht iets wil opsteken van het beroep.

Avondschool

Deze opleidingen vinden over het algemeen 's avonds of op zaterdag plaats. Afhankelijk van de opleiding zal je gedurende 1 a 3 jaar lessen volgen met een regelmaat van 1 a 2 avonden per week. Schoolvakanties zijn trouwens ook bij ons echt vakantie.