10 opleidingen die je (klanten) doen watertanden!

4 jaar 4 maanden geleden

Het is algemeen geweten dat Belgen graag leven als echte Bourgondiërs. De laatste jaren is de eetcultuur in ons land dan ook sterk toegenomen. Tijd dus om jouw kennis (of die binnen je zaak) uit te breiden. Hieronder de top tien van opleidingen voor de horeca die je zullen doen watertanden.

1. Mixology

Mixology is in! Vooral de gin-tonic hype heeft meegewerkt om de honger naar cocktailkennis te doen groeien. Dompel jezelf onder in de kunst van het mixen en wordt als het ware een echte cocktail-guru.

2. Artisanaal bier brouwen

België is hét bierland bij uitstek. Zeker de ambachtelijke bieren zitten in de lift. Verdien ook jouw plaats in deze groeiende markt, creëer en brouw je eigen bier.

3. Hedendaagse desserten

In deze inspirerende opleiding leer je nieuwe technieken kennen en toepassen om de meest creatieve desserten op het bord te toveren. Verleid je klanten door hun aandacht te trekken en door al hun zintuigen te prikkelen.

 

4. Bier leren proeven

Leer bier op een technische manier te degusteren. Naast de 5 basissmaken, een intro over het brouwproces, een overzicht van de verschillende bierstijlen leer je ook de basis van bierpairing.

5. Whisky: de geheimen ontsluierd

Zeg nooit zomaar whisky tegen whisky! De laatste jaren is de populariteit van malt whisky pijlsnel toegenomen. Onze specialist terzake neemt je mee voor een culinaire wandeling langsheen het Whiskytrail.

6. De biergastronomen

Verwen je klanten met bier én lekker eten! Of combineer beiden met deze opleiding! Ontdek de beste combinaties tussen bier en gerecht zodat je jouw klanten kan verrassen met jouw compleet vernieuwde smaaksensaties.

7. Basis BBQ

BBQ is bezig aan een opmars in Vlaanderen. Leer in 2 sessies de basisbeginselen van het culinair grillen en krijg een inleiding tot het authentieke 'low & slow' barbecueën!

8. Wijn leren proeven

Wijnliefhebber, kenner of leek, wij nodigen je graag uit deze passionele wereld samen met ons te ontdekken.

9. introductie in de thee

Na de kunst van het koffie maken en de talloze koffiebars in ons land is het nu de beurt aan thee. Hoe maak je thee volgens de regels van de kunst? We maken kennis met thee in verschillende kwaliteiten en vergelijken commerciële thee en hoge kwaliteit thee.

10. Basis chocolade

Wie kan er nu niet genieten van een lekker stuk chocolade? Tijdens deze opleiding leren we jou de kneepjes van het vak. Van het afsmelten en op punt brengen van de chocolade tot het gieten van eenvoudige figuren.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Italiaanse meester-bakker onhult pizzageheimen

Eerst prikkelt de geur van mediterraanse kruiden en gesmolten kaas de smaakpapillen. Het water loopt in de mond… Dan de krakende, krokante korst als inleiding op de smaaksensatie van hartige, stomende tomatensaus. Tijdens het kauwen slurp je slierten smeuïge kaas op en geniet je intens van een mond vol Italië… Wie houdt niet van pizza???

Artikel

Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin

Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin. Wil jij kunnen genieten van deze dranken in jouw stamcafé of lievelingsrestaurant? Laat hen dan nu weten welke dranken jij graag op de kaart wil zien. 

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

De kracht van mocktails