8 opleidingen om creatief rijk mee te worden

3 jaar 10 maanden geleden

Onlangs gaf Jobat een lijst vrij van 8 creatieve beroepen waarmee je veel geld kan verdienen. Voor elk van deze beroepen biedt SYNTRA Limburg de opleidingsoplossing aan om je tot dit beroep te vormen. Start je creatieve carrière dus met een financiële boost en volg één van onderstaande opleidingen.

Creatief rijk worden
Game app designer

Een Game app designer is iemand die videospellen bedenkt, maakt, test en onderhoudt. Hij adviseert de klant over informatiesystemen en gebruikersbehoeften. Op wens van de klant maakt hij een eerste ontwerp om het na goedkeuring te ontwikkelen.

Make-up artist

Een make-up artist kan binnen de theater- en televisiewereld karakters grimeren of kan de make-up verzorgen van artiesten, modellen en klanten.

Grafisch designer

De grafisch vormgever ontwerpt in de eerst plaats een artistiek concept of ontwerp. Als zelfstandige vormgever werkt hij de eigen creatie ook uit tot een technisch uitvoerbaar 2D of 3D product.

Restauranthouder

De restauranthouder leert alle kneepjes van het vak: productkennis van de verschillende ingrediënten, professionele serveertechnieken, bereiden van driegangenmenu's en kostprijsberekeningen van je menu's.

Interieurinrichter

In deze opleiding leer je ontwerpen en uittekenen van een interieur. Er wordt gewerkt rond een aantal specifieke opdrachten. De focus ligt hier vooral op het technisch uittekenen van ruimtes. (interieurinrichter)

Marketing & salesverantwoordelijke

Pas je de nieuwste marketingknepen toe? Stel je een realistische prijsstrategie voorop? Wil je hierop de juiste antwoorden, kies dan nu voor de opleiding Marketing -en Salesverantwoordelijke.

Realisator van audioproducties

Als realisator van audioproducties leer je hoe muziek en geluid in mekaar zitten. In deze brede opleiding leer je meer dan opnametechnieken of geluidsbewerking... Je leert het vak van soundproducer. Dit is een aanrader voor iedereen met een passie voor muziek en audio.

Brandmanager

Als brand manager dien je de positie van je bedrijf te verbeteren aan de hand van marktonderzoek en analyse. Je combineert je creative en leidinggevende capaciteiten om een merk te versterken. 

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Boek - Een hek voor de buren
Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Nieuws

Cursisten marketing- en eventmanager spelen het generatiespel Terug naar het nieuws

De cursisten Marketing & eventmanagement speelden op 10 oktober het generatiespel met de Open Coffee leden. Een aantal stellingen werden voorgelegd en de aanwezigen mochten een reactie aangeven.  Daarna werd er face-to-face gesproken met eensgezinden, want dat is waar netwerken over gaat.

Nieuws

Bedrijfsbezoek Mobile Vikings

De cursistengroep van social media consultant bezoeken, in het kader van hun lessenreeks, de trendzetter Mobile Vikings.

Nieuws

Het belang van e-commerce zal blijven groeien