Argusvision ziet ze vliegen!

2 jaar 9 maanden geleden

Jonas Van de Winkel koos drie jaar geleden voor het project ‘Maak Werk Van Je Zaak’ om zijn droneservicebedrijf ‘Argusvision’ op te richten. “Ik had op het internet iets gelezen over drones, wat in die tijd nog vrij onbekend was. Stilaan rijpte het idee om hier op zelfstandige basis mee aan de slag te gaan,” vertelt hij.

Argusvision

Net als zoveel mensen had ik enkel het idee klaar en kende ik voor de rest bitter weinig van het ondernemerschap.

En net daar ligt volgens Jonas de sterkte van ‘Maak Werk Van Je Zaak’. “Je krijgt een heleboel nuttige informatie mee van de startersadviseurs. Bovendien is het aanbod cursussen waaruit je kan kiezen met je rugzakje van €500 heel uitgebreid, zodat je kan kiezen wat het best aansluit bij je eigen noden.”

Maar de voordelen reiken verder dan enkel de opleidingen. “De adviseurs en mede kandidaat-ondernemers vormen als het ware je eerste ‘netwerkje’. Je wisselt niet enkel ervaringen uit, maar ook contacten. Dit biedt je als nieuwkomer de mogelijkheid om sneller ergens ‘via-via’ te geraken.” Later volgde Jonas een drone-opleiding bij SYNTRA om de mogelijkheden van zijn zaak uit te breiden. “Een echte aanrader!”

In mei werd Jonas nog genomineerd voor de 'Bryo Creative Highlight 2017'. Dit is een award voor projecten die uitblinken in originaliteit en creativiteit.

Zit je zelf met ondernemerskriebels? Kijk dan zeker op onze infopagina Maak werk van je zaak

Heb je net zoals Jonas meer ambities als drone piloot? Dan kan je terecht op onze Drone pilot academy

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020