Bak jij de lekkerste koekjes van Vlaanderen?

2 jaar 7 maanden geleden

Bake off Vlaanderen, de deelnemers staan er echt te stressen.

6 september zagen we op VIER de deelnemers van ‘Bake Off Vlaanderen’ zwoegen en zweten om het perfecte koekje te bakken. Vaktermen als ‘tempereren’ en ‘macaroneren’ vlogen ons rond de oren. ‘Krokant van buiten en zacht vanbinnen, met een voetje’, dat zou de perfecte macaron zijn. ‘Verwarmen, een beetje laten afkoelen en vervolgens roeren tot een homogene massa, zo zou chocolade goed getempereerd worden’.

bake off

Sommige resultaten waren net niet dat, maar toch waren er weer een paar uitschieters die ons spijt deden krijgen dat we niet mochten proeven

Wat gebeurt er eigenlijk met al die baksels? “Die worden allemaal opgegeten door de crew” zei jurylid en patissier/hofleverancier Herman Van Dender tijdens ‘Gert late night’, “en wat de jury het beste vindt is het eerste op”.

Het lijkt dus heel moeilijk om die overheerlijke patisserie te bereiden, maar is dat ook zo? Het zijn vooral de juiste producten die je moet gebruiken, een beetje scheikunde en de juiste techniek. Het is een exacte wetenschap waar je niet van mag afwijken. Mocht het een beetje kriebelen na het bekijken van al dat lekkers op tv, dan is er goed nieuws, want bij SYNTRA Limburg kan je het zelf leren maken. 

SYNTRA Limburg biedt de opleiding ‘Brood- en banketbakker’ in drie vormen aan: voltijdseversneld of tijdens een avondtraject van 3 jaar. Chocolatier kan je worden via de opleiding ‘Ambachtelijk chocoladebewerker’.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020