Bak jij de lekkerste koekjes van Vlaanderen?

1 jaar 8 maanden geleden

Bake off Vlaanderen, de deelnemers staan er echt te stressen.

6 september zagen we op VIER de deelnemers van ‘Bake Off Vlaanderen’ zwoegen en zweten om het perfecte koekje te bakken. Vaktermen als ‘tempereren’ en ‘macaroneren’ vlogen ons rond de oren. ‘Krokant van buiten en zacht vanbinnen, met een voetje’, dat zou de perfecte macaron zijn. ‘Verwarmen, een beetje laten afkoelen en vervolgens roeren tot een homogene massa, zo zou chocolade goed getempereerd worden’.

bake off

Sommige resultaten waren net niet dat, maar toch waren er weer een paar uitschieters die ons spijt deden krijgen dat we niet mochten proeven

Wat gebeurt er eigenlijk met al die baksels? “Die worden allemaal opgegeten door de crew” zei jurylid en patissier/hofleverancier Herman Van Dender tijdens ‘Gert late night’, “en wat de jury het beste vindt is het eerste op”.

Het lijkt dus heel moeilijk om die overheerlijke patisserie te bereiden, maar is dat ook zo? Het zijn vooral de juiste producten die je moet gebruiken, een beetje scheikunde en de juiste techniek. Het is een exacte wetenschap waar je niet van mag afwijken. Mocht het een beetje kriebelen na het bekijken van al dat lekkers op tv, dan is er goed nieuws, want bij SYNTRA Limburg kan je het zelf leren maken. 

SYNTRA Limburg biedt de opleiding ‘Brood- en banketbakker’ in drie vormen aan: voltijdseversneld of tijdens een avondtraject van 3 jaar. Chocolatier kan je worden via de opleiding ‘Ambachtelijk chocoladebewerker’.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote uitdagingen
Artikel

SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote uitdagingen

Artikel

Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept

Binnenkomen als cursist en buitengaan als ondernemer, bij SYNTRA kan het. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar. Als we dit omzetten naar aantallen dan spreken we over 3.725 ondernemers die wij jaarlijks afleveren. De SYNTRA-ondernemer is dus niet meer weg te denken uit onze economie. Moet je morgen een brood kopen, een website laten ontwerpen, een fiets bestellen? Dan is de kans groot dat je bij een SYNTRA-ondernemer terecht komt.

Artikel

3 keer hogerop dankzij SYNTRA

SYNTRA is de ‘place to be’ om hogerop te klimmen in jouw job. Dat zeggen we natuurlijk niet zomaar, dat blijkt uit concrete cijfers. Uit onderzoekstudies (IPSOS) is gebleken dat van alle cursisten die aan het werk zijn voor hun opleiding, 41% een nieuwe job vindt, 36% zijn/haar job verbetert en 22% promotie krijgt. Veel kansen dus om jouw job te verbeteren. Al deze job-verbeteringen zorgen voor een stevig sneeuwbaleffect want een verbetering in jouw job betekent een verbetering voor de onderneming en een verbetering voor de economie. Win-win, bij SYNTRA heb je geen geluk nodig om jouw kansen te vergroten. 

Artikel

SYNTRA bij de beste van de klas, maar Belgen gebuisd in Europa

Een dikke buis, dat mochten wij in 2016 gaan ophalen bij Europa. België hinkt zwaar achterop in levenslang leren. Slechts 6,8% van de Belgische werknemers volgde een opleiding in 2016. Een verontrustend laag cijfer, zeker als je onze buren bekijkt: Frankrijk zit aan 16,8% en Nederland aan 21,5%. Belgen willen niet bijleren terwijl de economie en technologie dagelijks bijleren. Duidelijk bijbenen is de boodschap.

Artikel

Blockchain in een digitale notendop

Veilig gegevens overdragen via internet is één van de grootste digitale uitdagingen. Dagelijks komen we in aanraking met het online raadplegen en uitwisselen van gegevens. Veilige en snelle betalingen, een transparante voedselketen met details over de oorsprong van het voedsel, medische gegevens vertrouwelijk raadplegen, data op een veilige manier delen tussen jouw apparaten… Blockchain kan een oplossing bieden in elk van deze gevallen, maar wat is blockchain eigenlijk?

T2-campus zwembad
Artikel

Modernste zwembad van Europa opent in technologiecampus.