Cooltech: een warme samenwerking

3 jaar 6 maanden geleden

Een warme samenwerking, dat hebben SYNTRA Limburg en de firma Cooltech. Het bedrijf is gespecialiseerd in HVAC en koeltechnieken en stuurt zijn werknemers geregeld op bijscholing bij SYNTRA.

cooltech

De organisatie heeft een beperkte omvang, waardoor het vaak beter is om opleidingen uit te besteden. Hiervoor doet Cooltech sinds enkele jaren beroep op de professionele bijscholingen van SYNTRA Limburg. “Het aanbod opleidingen bij SYNTRA Limburg is zo gevarieerd dat het aan al onze wensen voldoet. Zo draagt SYNTRA ook bij tot de groei en het succes van onze onderneming.” Dat zegt service manager Stijn Poortmans (37) van Cooltech. Zijn werknemers kunnen bij ons terecht voor zowel algemene als technische bijscholingen.

De algemene vormingen bereiden de mensen voor op administratieve taken. Bij de technische opleidingen gaat het om het behalen van koeltechnische certificaten en vakken als lassen, montage, elektriciteit, elektronica, enzovoort. Een extra voordeel is dat SYNTRA beschikt over verschillende campussen verspreid over heel Limburg. Hierdoor kunnen de werknemers dicht bij huis opleidingen volgen. Enkel de gespecialiseerde koeltechnische opleidingen neemt het bedrijf voor hun rekening, omdat deze in nauwe samenwerking met de leveranciers gebeuren.

Cooltech werkt nu al enkele jaren samen met SYNTRA Limburg. Door de investering in hun werknemers verbeteren ze zichzelf als onderneming, maar ook hun werkkrachten. Veel werknemers blijven trouw aan het bedrijf omwille van de doorgroeimogelijkheden. Het is dus ook mogelijk dat wij bij SYNTRA verscheidene werknemers meermaals mogen ontvangen. Waar ze eerst een technische opleiding volgden, doen ze nu een worp naar een hogere functie en komen ze hun managementvaardigheden bijschaven.

Ontdek al onze bijscholingen hier

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020