Cursist wint hoofdprijs op de Jewelry Award 2013

7 jaar geleden

Onze cursiste Vera Sijen (4de jaar juwelier-goudsmid) heeft afgelopen woensdag de hoofdprijs in de categorie ‘beste ontwerp’ gewonnen op de Jewelry Award 2013 in Kortrijk.

Cursist wint hoofdprijs op de Jewelry Award 2013

Het opgelegde thema was ‘humor’ en in totaal streden 8 scholen met in totaal 24 juwelen voor deze titel. Ook SYNTRA Limburg deed mee aan deze juweelontwerpwedstrijd.

Een professionele vakjury beloonde cursiste juwelier-goudsmid Vera Sijen met een goudsmidlamp geschonken door de firma Buysschaert en SYNTRA opleidingscheques ter waarde van € 400. 

Vera werd geïnspireerd door haar jonge kat die graag in de droger ligt. Ze besloot rond dit thema een ketting te ontwerpen, waar de beestjes aan de waslijn kunnen drogen.  Daarbij ontwierp ze een wasdroger broche, waar de beestjes in kunnen en echt kunnen rondzwieren! 

Wie de juwelen nog wil bewonderen en zijn stem wil uitbrengen voor 'prijs van het publiek' kan dit in het Diamantpaviljoen in Antwerpen. Van 2 juli tot 4 augustus is de expo dagelijks gratis te bezoeken tussen 10u en 17u. Enkel op maandag is het Diamantpaviljoen gesloten. 

Een dikke proficiat aan Vera! Haar werk kan je hieronder bewonderen.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Hotel Mama
Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Nieuws

Docente Chantal Van de vin is trotse eigenares van het HIB-label

Chantal Van de vin van Stikkerij Chantal en docente meubelstoffeerder bij SYNTRA Limburg is trotse eigenares van het Handmade in Belgium-label geworden. Haar boek 'Leren Stofferen' gaat over het vak meubelstofferen en de evolutie ervan

Nieuws

Docent Patrick Damiaens ontvangt Gouden Medaille Eliten der Arbeid

Het Commissariaatgeneraal der Regering bij het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid heeft onze docent Patrick Damiaens gelauwerd omwille van mijn uitzonderlijke inzet, zijn professionalisme en standvastigheid. Hij heeft dan ook het Gouden Ereteken 'Eliten der Arbeid' mogen ontvangen.

Event

Antiekbeurs 2014

Op zaterdag 18 en zondag 19 januari 2014 vindt de 21e antiek- en kunstbeurs plaats bij SYNTRA Limburg, campus Tongeren. Limantica is een kijk- en koopbeurs waar je naast meubelen, porselein en glaswerk ook terecht kan voor zilverwerk, juwelen en schilderen. Deze beurs wordt georganiseerd in samenwerking met LimAnt, de beroepsvereniging voor antiquairs uit de beide Limburgen. Er zijn meer dan 25 exposanten. Deze euregionale beurs gaat door in de campus van SYNTRA Limburg in Tongeren, waar de opleidingen 'antiek en restauratie' gecentraliseerd zijn.

Nieuws

9de editie van Ambacht in de Kijker