Dankzij SYNTA-bijscholingen professioneel sterk gegroeid

5 jaar 6 maanden geleden

SINT-TRUIDEN - SYNTRA geeft zelf het goede voorbeeld door de  eigen medewerkers te stimuleren om bijscholingen te volgen. Ann Holsteyns (42) uit Sint-Truiden, Stafmedewerker Marketing & Communicatie bij SYNTRA Limburg, is het perfecte voorbeeld van die visie.

professioneel groeien

“In mijn studietijd was er nog geen sprake van het internet zoals we dat nu kennen, laat staan van sociale media. Dankzij de SYNTRA-bijscholingen Social Media Marketing en Hoog scoren bij Google hebben het wereldwijde web, Facebook, Twitter en co voor mij niet veel geheimen meer. Digitaal fotograferen, foto’s bewerken en de  lay-out voor een publicatie ontwerpen, het zit me na de SYNTRA-opleidingen Digitale FotografiePhotoshop en Indesign allemaal vlot in de vingers.”

Dankzij de SYNTRA-bijscholingen Social Media Marketing en Hoog scoren bij Google hebben het wereldwijde web, Facebook, Twitter en co voor mij niet veel geheimen meer

Om haar vaardigheid in leiding geven te versterken, volgde Ann Holsteyns bij SYNTRA–Tongeren de opleiding Middle Management Development. “Na een theoretisch luik als achtergrond focuste deze opleiding vooral op praktijkoefeningen, recht uit het bedrijfsleven gegrepen, zoals bijvoorbeeld een feedbackgesprek of een teamoverleg organiseren. Het contact met de ervaren docenten uit het bedrijfsleven, de interactie met de andere cursisten,  en hun gefundeerde feedback leverden een schat aan nuttige kennis, nieuwe inzichten en unieke ervaringen op. De opleidingen leverden me bovendien een vracht contacten op die me in mijn taak uitstekend van pas komen.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020