De Stagiair: Atia Asqueri (F.K. Klinkerwerken)

5 jaar 5 maanden geleden

Al doende leert men. In de rubriek 'Intern' van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van SYNTRA Limburg, steken we dan ook de handen uit de mouwen en laten we enkele stagiairs en hun leermeesters aan het woord. In ‘Intern’ breken we een lans voor de interessante formule van praktijkleren.

Aan het woord: Pulaj Fatjon & Atia Asqueri

De Stagiair: Atia Asqueri (F.K. Klinkerwerken)

Een echte stiel leren

Pulaj Fatjon runt samen met zijn twee broers het bedrijf F.K. Klinkerwerken. Sinds één jaar loopt Atia Asqueri met hen mee. “Het is behoorlijk zwaar werk en we maken lange dagen. Onze werven zijn vaak ook verder weg, waardoor we ’s morgens vroeg vertrekken en ’s avonds pas laat thuis zijn. In het begin was het dus zeker en vast een grote aanpassing voor Atia. Bovendien is het leggen van klinkers nog een echte stiel: je moet niet alleen kennis en inzicht hebben, maar ook handig en sterk zijn.”

Meer zelfstandig

Atia Asqueri was schoolmoe en besloot vorig jaar om zich in te schrijven bij SYNTRA voor het voltijds praktijkleren. “Ik was de schoolbanken beu en wilde iets praktijkgericht leren in een bedrijf. Ik werk graag met mijn handen en koos daarom voor stratenmaker. Mijn eerste jaar bij F.K. Klinkerwerken zit er op, in totaal zal ik er drie jaar werken. In het begin moest ik even mijn weg zoeken, maar nu gaat het wel vlot en leer ik snel bij. Ik merk ook dat ik steeds zelfstandiger word en verdien dankzij dit systeem van praktijkleren nog een centje bij.”

Wilt u ook een gedrukte versie van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van FORTIO, ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar jochen.bosmans@fortio-bedrijfsopleidingen.be

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
SYNTRA-Flora
Event

SYNTRA-Flora 25 juni

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Moduleproef floristen 1ste jaar

Dinsdag 3 juni vond de moduleproef van de floristen 1ste jaar plaats. Zij moesten in 4u. een biedermeier, een handgebonden boeket en een corsage kunnen maken. Daarnaast moesten ze het éénpuntsprincipe binnen een symmetrische en assymetrische vormgeving kunnen toepassen.

Hieronder een werk van één van onze cursisten!

Event

Welke toekomst is er voor de herborist?

Voedingssupplementen zijn in een gezond en natuurlijk leven elementen die de mensen bijzonder interesseren en ook bekommeren. Maar zijn ze veilig en waar stopt voeding en waar begint voedingssupplement?

Het congres voor herboristen, uitbaters van natuurwinkels, verpleegkundigen, diëtisten e.a. professioneel geïnteresseerden, georganiseerd door SYNTRA Limburg en i.s.m. met de Brandende Netel, wil hierop dieper ingaan.

Artikel

Duaal leren online: kan het de jongeren smaken?

Onze jongeren van duaal leren en de leertijd hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Net zoals in onze andere opleidingen, werkten ook zij met een online aanbod. Duaal leren staat gelijk aan kwaliteitsvolle praktijkervaring, een vergoeding, een diploma én een job. Een heel mooi model dus voor jongeren die hun kwaliteiten volwaardig willen inzetten in de zoektocht naar een gepaste job. Hoog tijd om de jongeren te bevragen over hun ervaring.

Oproep getuigenissen
Artikel

Oproep: SYNTRA zoekt (ex-)cursisten met een verhaal!