De Stagiair: Niels Brouwne (Zoreno)

5 jaar 2 maanden geleden

Al doende leert men. In de rubriek 'Intern' van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van SYNTRA Limburg, steken we dan ook de handen uit de mouwen en laten we enkele stagiairs en hun leermeesters aan het woord. In ‘Intern’ breken we een lans voor de interessante formule van praktijkleren.

Aan het woord: Andy Knaepen & Niels Brouwne

Niels Brouwne

Een volwaardig teamlid

Andy Knaepen richtte enkele jaren geleden zijn dakwerkbedrijf Zoreno op en haalde met Niels Brouwne zijn eerste stagiair in huis. “Ik deed ooit zelf ervaring op via een leercontract en kan me dus goed inleven in de situatie. Stagiairs willen als een volwassene behandeld worden en als een volwaardig teamlid meedraaien. Niels voert dus alle taken uit die bij dakwerken komen kijken, en niet alleen kleine klusjes. Volgens mij is een leercontract voor jongeren het beste wat er is, het is veel interessanter en je leert er veel meer dan bij de doorsnee beroepsopleiding.”

Ideale combinatie

Niels Brouwne (17) zit in zijn tweede jaar leertijd en draait vier dagen per week mee in Andy’s dakwerkbedrijf.  “Ik vind het fijn om te doen. De praktijk die je op school krijgt is toch nog heel anders dan het werk op de werf. Daar leer je het beroep zoals het in realiteit is”, aldus Niels. “Voor mij was de keuze voor leertijd vanzelfsprekend, ik steek immers graag de handen uit de mouwen. Als leerjongere heb ik de kans om vier dagen per week ervaring op te doen op de werf, één dag per week volg ik les. Een ideale combinatie.”

Wilt u ook een gedrukte versie van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van SYNTRA Limburg, ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar yannick.kesters@syntra-limburg.be

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020