De Stagiair: Sarah Spooren (Zweko Optics)

5 jaar 10 maanden geleden

Al doende leert men. In de rubriek 'Intern' van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van SYNTRA Limburg, steken we dan ook de handen uit de mouwen en laten we enkele stagiairs en hun leermeesters aan het woord. In ‘Intern’ breken we een lans voor de interessante formule van stageovereenkomsten.

Aan het woord: Sarah Spooren & Karlijn Vanbriel 

Sarah spooren

Het is de energie en de moeite zeker waard!

Zweko Optics uit Bocholt is onder andere gespecialiseerd in het produceren en coaten van vizieren voor helmen voor politiediensten en de auto- en motorsport. Het bedrijf telt 32 werknemers en heeft eerder al verschillende studenten op leercontract begeleid. Zowel op de R&D-afdeling als in een administratieve job.

Momenteel is er een stageovereenkomst met Sarah Spooren. “En dat verloopt ontzettend goed”, zegt directielid Karlijn Vanbriel. “De ingesteldheid van zo’n stagiair is toch anders dan bij een leercontract omdat het hier over een langdurige stage van twee tot drie jaar gaat. Sarah volgt één avond in de week een opleiding tot administratief bediende maar draait hier ondertussen wel fulltime mee. Ze is verantwoordelijk voor het onthaal, managet de vergaderzaal, verwerkt de post en regelt de leveringsbonnen voor de transporteurs.

De juiste coaching is natuurlijk belangrijk maar dit lijkt me de ultieme oplossing voor iedereen die niet graag studeert. De stagiair leert on the job, voelt zich nuttig, heeft toch flink wat verantwoordelijkheid en krijgt een maandelijkse financiële vergoeding.”

Wilt u ook een gedrukte versie van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van SYNTRA Limburg, ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar yannick.kesters@syntra-limburg.be

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020