De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

1 jaar geleden

Syntra Limburg bereidt jaarlijks duizenden cursisten voor op de beroepen van vandaag. De maatschappij verschuift meer en meer naar het digitale en dus ook de grafische sector. Het gaat dan vaak over creatieve beroepen zoals webdeveloper, interieurinrichter, bouwkundig tekenaar, 3D printspecialist,… De ene leert digitaal tekenen en visualiseren terwijl de andere digitale tekenprogramma’s als autoCAD onder de knie moet krijgen. Voor wie zich vandaag de dag grafisch/digitaal uit de slag kan trekken, zijn de mogelijkheden eindeloos. We willen jou daarom onze top 10 grafische opleidingen van 2019-2020 niet onthouden! Ontdek ze nu.  

Grafisch ontwerp

InDesign

Onze docenten, die al heel wat strepen hebben verdiend in de grafische sector, leren jou de tips & tricks voor een correcte paginaopmaak en een mooie lay-out van jouw folders, affiches en magazines. Een must-have als grafisch ontwerper!

Bekijk

Illustrator

Waar InDesign je eerder documenten leert opmaken kan je Illustrator vergelijken met je digitale tekendoos. Je leert onder andere de coolste logo’s en illustraties maken!

Bekijk

Photoshop

Een puistje retoucheren, foto’s truceren en bijwerken,… het onmogelijke wordt mogelijk met Photoshop! In de grafische sector (en ook stilaan daarbuiten) is Photoshop een begrip!  Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer jij de basis van het bewerken van foto’s en publicaties.

Bekijk

AutoCAD

Het digitale tekenprogramma waar architecten, ingenieurs, tekenaars en andere professionele gebruikers zeer gedetailleerde tekeningen maken in zowel 2D als 3D. In slechts 4 maanden leren we jou om een goed evenwicht te vinden tussen vorm en functie! 

Bekijk

SketchUp

Met zijn lage instapdrempel en eenvoudige interface is SketchUp een makkelijke manier om 3D-objecten te ontwerpen. Om alle mogelijkheden te ontdekken kan je bij ons terecht.

Bekijk

Final Cut Pro

Waar Adobe-gebruikers vaak werken met Première om video te monteren, is Final Cut Pro de tegenhanger op het Apple-platform. Tijdens deze praktijkcursus leer jij alle montagekneepjes om jouw visuele boodschap over te brengen.  

Bekijk

​​​​​​​Webdesign met HTML & CSS

In deze korte avondopleiding leer jij om de basis te leggen voor een leuke website aan de hand van HTML & CSS. Een interessante troef die jou dat extraatje kan geven bij het solliciteren voor jouw droomjob!

Bekijk

Digitale fotografie

Haal het maximale uit jouw digitale camera! In 6 avondsessies leren professionele fotografen hoe je jouw toestel op een optimale manier hanteert om de mooiste beelden te creëren in elke situatie.

Bekijk

Stripauteur

Verdiep jezelf in jouw fantasie en creëer je eigen verhaal aan de hand van aangeleerde scenario- en tekentechnieken! Ontwikkel een idee, schrijf een verhaal en werk het uit aan de hand van een storyboard

Bekijk

Desktop Publisher

Na 1 jaar kan jij een artistiek ontwerp uitwerken tot een creatief drukklaar document! Jij weet na het contact met de klant perfect wat hij wilt en leert concepten opmaken! Hiernaast is deze opleiding het ideale opstapje naar grafisch vormgever!

Bekijk

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Game developer
Artikel

Extra injectie voor game-industrie dankzij de ‘Tax shelter’

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Artikel

Top 5 creatieve beroepen

Ontdek de populairste kunstzinnige beroepen

Kunst is een wereldwijd fenomeen dat door iedereen wordt gesmaakt.
Als kunstenaar heb je de kracht om mensen te verrassen, te doen glimlachen of te ontroeren met één werk. 

Wil jij je passie en creatieve ideeën delen met de wereld? SYNTRA Limburg heeft onderzoek gedaan naar de top vijf van kunstzinnige beroepen. 
Wij zetten ze voor jou op een rijtje.  

Nieuws

Cursisten marketing- en eventmanager spelen het generatiespel Terug naar het nieuws