Docenten uit bedrijfsleven zijn grote troef

4 jaar 3 maanden geleden

GENK - “Onbetwistbare troef van de SYNTRA-opleidingen zijn de docenten met een functie in het bedrijfsleven. Zij kunnen de zaken bekijken met veel ervaring vanuit hun praktijk. Ook voor bijscholingen is SYNTRA optimaal geplaatst.” Sander Baerts (27) uit Genk, systeembeheerder bij nursingtehuis Ter Heide, steekt zijn enthousiasme voor de opleiding netwerkbeheerder bij SYNTRA Genk niet onder stoelen of banken.

“De opleiding van drie jaar en twee avonden in de week bestond uit een luik theorie - onder meer over de werking van netwerken en serverbesturingssystemen - en vooral veel praktijk. Er hoorde ook een eindwerk bij. We moesten een volledig bedrijfsnetwerk uitwerken, en dat aan een jury presenteren.”

“Voor mij was de SYNTRA-opleiding van onschatbare waarde, want ik kon snel doorgroeien van helpdeskmedewerker tot  systeembeheerder. Mijn collega-systeembeheerder en ik zijn samen verantwoordelijk voor een netwerk met 150 tot 200 computers. Ook het implementeren van nieuwe hard- en software doen wij.”

Het takenpakket van Sander en zijn collega houdt ook een didactisch luik in: “Om de paar maanden organiseren we een cursus computer. Het gaat dan over het gebruik van courante programma’s als Word, Outlook, enzovoort. De IT-branche evolueert razendsnel. Constant bijscholen is dan ook de boodschap. Sander Baerts: “Daarvoor is SYNTRA het meest geknipt. Ik heb al enkele aanvullende vormingen achter de rug, onder meer over VM-ware, een virtualisatieplatform en over CCNA1.”

Opleiding netwerkbeheerder.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
blockchain-solution-developer
Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Nieuws

Eurosys geeft jongeren met leercontract de kans om mooie carrière te starten

HOUTHALEN – HELCHTEREN - Bij EuroSys, met acht vestigingen in Limburg, gaan jaarlijks een vijftiental leertijdjongeren van SYNTRA aan de slag. Een groot aantal van hen groeide er door en kreeg een vaste job. “Zij beschikken over kwaliteiten die wij kunnen gebruiken,” zegt afgevaardigd bestuurder Mark Lens

Jongeren kunnen voor een praktijkgerichte opleiding terecht bij SYNTRA. Via leercontract leren ze een volwaardig beroep. Sinds 2009 wordt de praktijkkennis van een leercontract erkend en volledig gelijkgesteld aan een diploma secundair onderwijs.

Artikel

Evelien verzilverde ‘letterlijk’ haar talent als hondentrimmer

Evelien Tilkens kon haar talent in 2017 verzilveren bij SYNTRA Limburg. Haar passie voor honden heeft haar naar de opleiding Hondentrimmer geleid die ze met succes afrondde. Maar hier stopt het verhaal bijlange nog niet...

 

T2-campus
Nieuws

Hoe bereik je de T2-campus in Genk?