Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept

6 maanden geleden

Binnenkomen als cursist en buitengaan als ondernemer, bij SYNTRA kan het. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar. Als we dit omzetten naar aantallen dan spreken we over 3.725 ondernemers die wij jaarlijks afleveren. De SYNTRA-ondernemer is dus niet meer weg te denken uit onze economie. Moet je morgen een brood kopen, een website laten ontwerpen, een fiets bestellen? Dan is de kans groot dat je bij een SYNTRA-ondernemer terecht komt.

Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept

Het geheime ingrediënt van SYNTRA

Een opleiding bij SYNTRA is voor veel cursisten de prikkel die ondernemerskriebels losmaakt. Die prikkel mist zijn succes niet want 34% wordt daadwerkelijk ondernemer, maar wat maakt die prikkel dan zo succesvol? Het ondernemersrecept bij SYNTRA bestaat uit drie geheime ingrediënten die we uitzonderlijk graag met jullie delen. Het is een combinatie tussen de geschikte docent, samenwerkingen met bedrijven en begeleiding op maat.

Ingrediënt 1: ervaring

Een goede leermeester maakt of kraakt de opleiding. Onze docenten worden dan ook met de grootste zorg uitgekozen. Wij kijken daarbij niet naar diploma’s maar wel naar de ervaring van de docent. De typische SYNTRA-docent is een docent uit de praktijk die vaak zelf ondernemer is op het moment dat hij/zij lesgeeft. Het is een vakman uit de sector die kan uitpakken met up-to-date kennis en actuele voorbeelden. Zo docent, zo cursist, een ondernemende leermeester is volgens ons de beste inspiratie om zelf ooit de stap te zetten naar een eigen zaak.

Ingrediënt 2: samenwerking met bedrijven

Een succesvol ondernemersrecept maak je niet alleen, daarom schakelen wij de hulp in van bedrijven in alle sectoren. Elke ondernemersopleiding die je terugvindt bij SYNTRA is tot stand gekomen door een goede wisselwerking met verschillende bedrijven. Samen met hen brengen we de noden in de arbeidsmarkt, de belangrijkste sectortrends en de nieuwste technologieën in kaart. Met deze informatie kunnen we iedere opleiding afsmaken op de wens van de bedrijven. In de kern van iedere opleiding zit dus al vanaf het begin de invloed van echte ondernemers.

In de kern van iedere opleiding zit dus al vanaf het begin de invloed van echte ondernemers.

Ingrediënt 3: begeleiding

Opleiding alleen is in sommige gevallen niet voldoende om de stap naar ondernemerschap te zetten. Veel cursisten hebben een extra duwtje nodig en dat duwtje geven wij met plezier. Binnen SYNTRA zijn er verschillende mogelijkheden om je als starter of pre-starter te laten begeleiden om een (betere) ondernemer te worden. In het project ‘Maak werk van je zaak’ begeleiden we werkzoekenden en deeltijds werkenden in hun ondernemersdroom. Daarnaast kan je via een persoonlijk ‘Start me up’ traject jouw eigen opleidingspakket kiezen samen met een coach.

Het recept voor succes

Bovenstaande elementen zorgen voor een succesvol ondernemersrecept met maar liefst 34% ondernemers op het einde van de rit. Dit is geen eenmalig effect maar een prestatie die we jaarlijks neerzetten en willen blijven verbeteren. Het recept om jouw ondernemersdroom te realiseren, is dus een opleiding bij SYNTRA.  

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Boek - Een hek voor de buren
Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

Syntra Limburg bereidt jaarlijks duizenden cursisten voor op de beroepen van vandaag. De maatschappij verschuift meer en meer naar het digitale en dus ook de grafische sector. Het gaat dan vaak over creatieve beroepen zoals webdeveloper, interieurinrichter, bouwkundig tekenaar, 3D printspecialist,… De ene leert digitaal tekenen en visualiseren terwijl de andere digitale tekenprogramma’s als autoCAD onder de knie moet krijgen. Voor wie zich vandaag de dag grafisch/digitaal uit de slag kan trekken, zijn de mogelijkheden eindeloos. We willen jou daarom onze top 10 grafische opleidingen van 2019-2020 niet onthouden! Ontdek ze nu.  

Artikel

DUAAL LEREN IS JOUW TOEGANGSTICKET TOT WERK!

De snelste weg naar werk? Die vind je binnen ‘Duaal leren’ bij SYNTRA Limburg. Het aanbod van werkplekken is op dit moment zo groot dat de vraag niet kan volgen. Meer dan 150 bedrijven die met ons samenwerken zijn dringend op zoek naar een leerjongere. Werkplekleren biedt een leervergoeding en de perfecte kans op job-mogelijkheden achteraf. Lees méér onder de gele banner of bekijk meteen de tachtig studierichtingen om uit te kiezen!

Event

Young BIM Bouwkundig Tekenaars pitchen hun werk

Op woensdag 26 juni 2019 stellen de cursisten digitaal technisch tekenaars alsook de eerst afgestudeerden BIM bouwkundig tekenaars hun projecten voor aan juryleden, ondernemers, architecten en geïnteresseerden. Bouwaanvragen alsook 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot zijn skills. 

De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt
Artikel

De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt