Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept

10 maanden 3 weken geleden

Binnenkomen als cursist en buitengaan als ondernemer, bij SYNTRA kan het. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar. Als we dit omzetten naar aantallen dan spreken we over 3.725 ondernemers die wij jaarlijks afleveren. De SYNTRA-ondernemer is dus niet meer weg te denken uit onze economie. Moet je morgen een brood kopen, een website laten ontwerpen, een fiets bestellen? Dan is de kans groot dat je bij een SYNTRA-ondernemer terecht komt.

Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept

Het geheime ingrediënt van SYNTRA

Een opleiding bij SYNTRA is voor veel cursisten de prikkel die ondernemerskriebels losmaakt. Die prikkel mist zijn succes niet want 34% wordt daadwerkelijk ondernemer, maar wat maakt die prikkel dan zo succesvol? Het ondernemersrecept bij SYNTRA bestaat uit drie geheime ingrediënten die we uitzonderlijk graag met jullie delen. Het is een combinatie tussen de geschikte docent, samenwerkingen met bedrijven en begeleiding op maat.

Ingrediënt 1: ervaring

Een goede leermeester maakt of kraakt de opleiding. Onze docenten worden dan ook met de grootste zorg uitgekozen. Wij kijken daarbij niet naar diploma’s maar wel naar de ervaring van de docent. De typische SYNTRA-docent is een docent uit de praktijk die vaak zelf ondernemer is op het moment dat hij/zij lesgeeft. Het is een vakman uit de sector die kan uitpakken met up-to-date kennis en actuele voorbeelden. Zo docent, zo cursist, een ondernemende leermeester is volgens ons de beste inspiratie om zelf ooit de stap te zetten naar een eigen zaak.

Ingrediënt 2: samenwerking met bedrijven

Een succesvol ondernemersrecept maak je niet alleen, daarom schakelen wij de hulp in van bedrijven in alle sectoren. Elke ondernemersopleiding die je terugvindt bij SYNTRA is tot stand gekomen door een goede wisselwerking met verschillende bedrijven. Samen met hen brengen we de noden in de arbeidsmarkt, de belangrijkste sectortrends en de nieuwste technologieën in kaart. Met deze informatie kunnen we iedere opleiding afsmaken op de wens van de bedrijven. In de kern van iedere opleiding zit dus al vanaf het begin de invloed van echte ondernemers.

In de kern van iedere opleiding zit dus al vanaf het begin de invloed van echte ondernemers.

Ingrediënt 3: begeleiding

Opleiding alleen is in sommige gevallen niet voldoende om de stap naar ondernemerschap te zetten. Veel cursisten hebben een extra duwtje nodig en dat duwtje geven wij met plezier. Binnen SYNTRA zijn er verschillende mogelijkheden om je als starter of pre-starter te laten begeleiden om een (betere) ondernemer te worden. In het project ‘Maak werk van je zaak’ begeleiden we werkzoekenden en deeltijds werkenden in hun ondernemersdroom. Daarnaast kan je via een persoonlijk ‘Start me up’ traject jouw eigen opleidingspakket kiezen samen met een coach.

Het recept voor succes

Bovenstaande elementen zorgen voor een succesvol ondernemersrecept met maar liefst 34% ondernemers op het einde van de rit. Dit is geen eenmalig effect maar een prestatie die we jaarlijks neerzetten en willen blijven verbeteren. Het recept om jouw ondernemersdroom te realiseren, is dus een opleiding bij SYNTRA.  

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020