EPB Roadshow

5 jaar 10 maanden geleden

Sinds de EPB-regelgeving in 2006 van start ging, is het bouwlandschap volledig veranderd. We worden geconfronteerd met een alsmaar strenger wordende wetgeving. Technieken en technologieën komen in een razend tempo op ons af. Ontwerpen dienen continu bijgeschaafd te worden.

In 5 sessies wordt telkens één topic behandeld voor ontwerpers en EPB-verslaggevers. Elke avond wordt een algemeen EPB thema toegelicht door architect en energiespecialist Luc Dedeyne. Daarna volgt een uiteenzetting van gastheer, telkens een bouw-gerelateerd bedrijf, over hun inspanningen ifv de EPB-wetgeving. De avonden zijn specifiek gericht naar en op niveau van de doelgroep. De EPB Roadshow stopt ook in de andere Vlaamse provincies.

 

Algemeen programma

 • EPB eisen 2015 en BEN
 • Stand van zaken ivm EPB- regelgeving
 • Kostenoptimaal bouwen (welke keuze voor elke topic)
 • Data in bibliotheek voor 3G software
 • Bouwdetails
 • Premies VEA en renovatiepremie Wonen Vlaanderen

 

Topics

Topic 1 : Zonbeheersing door passief koelen, zonnewering en beschaduwing - Harol - 29/01/2015

Topic 2 : Ruimteverwarming en sanitair warm water, HE (therm, pv, wp, biomassa, warmtenet) - Viessmann - 31/03/2015

Topic 3 : Bouwknopen en isoleren van opake schildelen - Foamglas - 07/05/2015

Topic 4 : Buitenschrijnwerk - Reynaers - 19/05/2015

Topic 5 : Ventilatie, nachtkoeling en luchtdichtheid - Lindab - 25/06/2015

 

Opbouw avond

18u00 - 18u30 - ontvangst met koffie en frisdrank

18u30 - 19u30 - seminar Luc Dedeyne

19u30 - 19u50 - netwerkmoment met broodjesmaaltijd

19u50 - 20u35 - toelichting door gastbedrijf

20u35 - 21u20 - slottoespraak door Luc Dedeyne

21u20 - 22u00 - netwerkreceptie

 

Doelpubliek

 • EPB-verslaggevers
 • Architecten
 • Bouwkundig ingenieurs
 • Studiebureaus
 • Bouwbedrijven
 • Ontwerpers

 

Docent

Luc Dedeyne is reeds sinds 1984 bezig met architectuur en energie. Door z'n praktische ervaring als architect, gekoppeld aan z'n passie voor energie heeft hij een zeer grote kennis van het energiezuinig bouwen. Luc Dedeyne is als energieconsulent het aanspreekpunt voor menig architect en EPB verslaggever. Bij items over energie en bouwen wordt Luc Dedeyne ook steevast door de verschillende media (radio, tv, geschreven pers,...) gecontacteerd. Vanuit deze positie is hij de persoon bij uitstek om deze materie toe te lichten.

 

Kortingsprijs

U kan inschrijven voor elke topic afzonderlijk maar indien u inschrijft voor de volledige reeks van kan dit aan uiterst voordelig tarief.

Per sessie

Inschrijven per topic: € 100 (excl. BTW) p.p.

50% korting via www.kmo-portefeuille.be: € 50 per sessie (excl. BTW)

Inschrijven voor volledige reeks van 5 topics: € 350 (excl. BTW) ipv € 500 (excl. BTW)

= Korting van € 150 (excl. BTW)

+ extra 50% korting via www.kmo-portefeuille.be: € 175 (excl. BTW)

Totaal: € 175 (excl. BTW) voor de 5 topics

Extra groepskorting (vanaf 3 inschrijvingen)

Bovenop de kortingsprijs kunt u genieten van een extra groepskorting (vanaf 3 personen). Contacteer hiervoor Edith.Bijnens@syntra-limburg.be of bel 0032 477 44 39 89.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Voorsprong door Clean Technologies

Twee nieuwe opleidingen voor professionals

In september starten SYNTRA Limburg en de UHasselt | SEE elk met een nieuwe avondopleiding rond ‘clean technologies’. Bedrijfsleiders, managers, consultants en bedrijfsmedewerkers mogen zich verwachten aan extra kaders en instrumenten om ten volle de mogelijkheden van milieuvriendelijke technologieën te benutten. SYNTRA Limburg en UHasselt School of Expert Education (SEE) hebben in samenwerking met CleanTechPunt (CTP) elk een eigen programma ontwikkeld. Met deze nieuwe opleidingen willen ze complementair de focus op cleantech in onze regio verder versterken.

Nieuws

Bouwunie Limburg: “SYNTRA is ideale partner voor opleidingen”