Eurosys geeft jongeren met leercontract de kans om mooie carrière te starten

6 jaar 4 maanden geleden

HOUTHALEN – HELCHTEREN - Bij EuroSys, met acht vestigingen in Limburg, gaan jaarlijks een vijftiental leertijdjongeren van SYNTRA aan de slag. Een groot aantal van hen groeide er door en kreeg een vaste job. “Zij beschikken over kwaliteiten die wij kunnen gebruiken,” zegt afgevaardigd bestuurder Mark Lens

Jongeren kunnen voor een praktijkgerichte opleiding terecht bij SYNTRA. Via leercontract leren ze een volwaardig beroep. Sinds 2009 wordt de praktijkkennis van een leercontract erkend en volledig gelijkgesteld aan een diploma secundair onderwijs.

Proefperiode

“Wij werken bij Eurosys vooral met jongeren die een bachelor- of masterdiploma op zak hebben”, zegt Mark Lens.

“Toch krijgen ook jongeren zonder diploma hoger onderwijs de kans om zich hier te ontwikkelen. Zij zijn tussen vijftien en twintig jaar oud. Vele maakte hier mooie vooruitgang, ook door de bijkomende opleidingen die we hun aanbieden. Ongeveer de helft van de leertijdjongeren die hier beginnen, krijgen na een leertijd van drie jaar een vaste job.”

“EuroSys is bezig met permanente vorming. Wij investeren veel geld in de leertijdjongeren om hun extra vaardigheden aan te leren. Waarom wij dat doen? Het is een soort engagement naar de maatschappij, waarmee we iedereen kansen willen geven. Een belangrijke voorwaarde is dat de ouders achter onze werkwijze staan. Iedereen moet zich houden aan de richtlijnen en de afspraken naleven, want wij zijn geen opvoedingsinstituut.”

Profiel

“Als wij nieuwe mensen zoeken, stellen we een profiel op, waarna SYNTRA ons studenten bezorgt. Die worden onder meer getest op algemene kennis en klantvriendelijkheid. Wie slaagt voor de testen, krijgt een kans in een van onze vestigingen.

Die liggen in Houthalen, Neerpelt, Hechtel, Heusden, Hasselt, Diest, Genk en Tongeren.”

“De opleiding bij SYNTRA is goed. De jongeren worden er algemeen gevormd, en komen bij ons echt in contact met de praktijk. Studenten die goed met hun handen kunnen werken, maar het op school bijvoorbeeld moeilijk hebben met wiskunde of boekhouding, beschikken vaak over de capaciteiten die wij zoeken. Ongeveer vijftien leertijdjongeren hebben intussen een vaste job bij EuroSys. Ieder jaar krijgen vijf à tien nieuwe leertijdjongeren hier een kans.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
online les syntra limburg
Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

Event

Young BIM Bouwkundig Tekenaars pitchen hun werk

Op woensdag 26 juni 2019 stellen de cursisten digitaal technisch tekenaars alsook de eerst afgestudeerden BIM bouwkundig tekenaars hun projecten voor aan juryleden, ondernemers, architecten en geïnteresseerden. Bouwaanvragen alsook 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot zijn skills. 

Artikel

Blockchain in een digitale notendop

Veilig gegevens overdragen via internet is één van de grootste digitale uitdagingen. Dagelijks komen we in aanraking met het online raadplegen en uitwisselen van gegevens. Veilige en snelle betalingen, een transparante voedselketen met details over de oorsprong van het voedsel, medische gegevens vertrouwelijk raadplegen, data op een veilige manier delen tussen jouw apparaten… Blockchain kan een oplossing bieden in elk van deze gevallen, maar wat is blockchain eigenlijk?

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus

De eerste gecertificeerde blockchain-developer training van Vlaanderen gaat binnenkort van start. Op 18 september 2018 organiseert SYNTRA Limburg samen met Accenture/TheLedger een niet te missen opleiding op dé nieuwe tech-hotspot van Limburg: onze T2-campus. In deze opleiding leer je een nuttige toepassing maken met behulp van blockchaintechnologie. Als opleidingscentrum dat voortdurend vernieuwt en innoveert, gelooft SYNTRA Limburg heel hard in dit verhaal: Blockchain is geen hype, maar heeft weldegelijk een toekomst! Bekijk ook zeker het filmpje van docent Karim Grini.

Koeltechnieker
Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?