Eurosys geeft jongeren met leercontract de kans om mooie carrière te starten

4 jaar 9 maanden geleden

HOUTHALEN – HELCHTEREN - Bij EuroSys, met acht vestigingen in Limburg, gaan jaarlijks een vijftiental leertijdjongeren van SYNTRA aan de slag. Een groot aantal van hen groeide er door en kreeg een vaste job. “Zij beschikken over kwaliteiten die wij kunnen gebruiken,” zegt afgevaardigd bestuurder Mark Lens

Jongeren kunnen voor een praktijkgerichte opleiding terecht bij SYNTRA. Via leercontract leren ze een volwaardig beroep. Sinds 2009 wordt de praktijkkennis van een leercontract erkend en volledig gelijkgesteld aan een diploma secundair onderwijs.

Proefperiode

“Wij werken bij Eurosys vooral met jongeren die een bachelor- of masterdiploma op zak hebben”, zegt Mark Lens.

“Toch krijgen ook jongeren zonder diploma hoger onderwijs de kans om zich hier te ontwikkelen. Zij zijn tussen vijftien en twintig jaar oud. Vele maakte hier mooie vooruitgang, ook door de bijkomende opleidingen die we hun aanbieden. Ongeveer de helft van de leertijdjongeren die hier beginnen, krijgen na een leertijd van drie jaar een vaste job.”

“EuroSys is bezig met permanente vorming. Wij investeren veel geld in de leertijdjongeren om hun extra vaardigheden aan te leren. Waarom wij dat doen? Het is een soort engagement naar de maatschappij, waarmee we iedereen kansen willen geven. Een belangrijke voorwaarde is dat de ouders achter onze werkwijze staan. Iedereen moet zich houden aan de richtlijnen en de afspraken naleven, want wij zijn geen opvoedingsinstituut.”

Profiel

“Als wij nieuwe mensen zoeken, stellen we een profiel op, waarna SYNTRA ons studenten bezorgt. Die worden onder meer getest op algemene kennis en klantvriendelijkheid. Wie slaagt voor de testen, krijgt een kans in een van onze vestigingen.

Die liggen in Houthalen, Neerpelt, Hechtel, Heusden, Hasselt, Diest, Genk en Tongeren.”

“De opleiding bij SYNTRA is goed. De jongeren worden er algemeen gevormd, en komen bij ons echt in contact met de praktijk. Studenten die goed met hun handen kunnen werken, maar het op school bijvoorbeeld moeilijk hebben met wiskunde of boekhouding, beschikken vaak over de capaciteiten die wij zoeken. Ongeveer vijftien leertijdjongeren hebben intussen een vaste job bij EuroSys. Ieder jaar krijgen vijf à tien nieuwe leertijdjongeren hier een kans.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
blockchain-solution-developer
Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Nieuws

Docenten uit bedrijfsleven zijn grote troef

GENK - “Onbetwistbare troef van de SYNTRA-opleidingen zijn de docenten met een functie in het bedrijfsleven. Zij kunnen de zaken bekijken met veel ervaring vanuit hun praktijk. Ook voor bijscholingen is SYNTRA optimaal geplaatst.” Sander Baerts (27) uit Genk, systeembeheerder bij nursingtehuis Ter Heide, steekt zijn enthousiasme voor de opleiding netwerkbeheerder bij SYNTRA Genk niet onder stoelen of banken.

Artikel

Evelien verzilverde ‘letterlijk’ haar talent als hondentrimmer

Evelien Tilkens kon haar talent in 2017 verzilveren bij SYNTRA Limburg. Haar passie voor honden heeft haar naar de opleiding Hondentrimmer geleid die ze met succes afrondde. Maar hier stopt het verhaal bijlange nog niet...

 

T2-campus
Nieuws

Hoe bereik je de T2-campus in Genk?