Genkse Baba Yega studeert af en runt eigen bedrijf in voedingssupplementen

4 maanden geleden
Genkenaar Loris Riggio (20) deed zijn studiegenoten van SyntraPXL vreemd opkijken toen hij hen bij zijn afstuderen op een gastoptreden van Baba Yega trakteerde.
duaal

Baba Yega, de mysterieuze dansgroep van Studio 100 won in 2016 de finale van ‘Belgium’s Got Talent’, waarna de dansers zich ook aan de Duitse en Britse versies van het programma waagden. Daar strandde de mysterieuze groep respectievelijk op de tweede plaats en in de halve finale. Sinds 2018 is de dansgroep ingelijfd bij Studio 100. Dat jaar namen ze deel aan ‘Holland’s Got Talent’. Opnieuw met succes, want de dansers wisten zich te plaatsen voor de finale. “Maar van Baba Yega alleen kan je niet leven”, zegt de Genkse Loris Riggio (20) die begin deze zomer zijn opleiding Administratie KMO bij SytraPXL achter de rug heeft. Mijn studiegenoten wisten niet dat ik een lid van Baba Yega was tot aan de ontmaskering eind oktober 2020. Dat was voor hen wel even schrikken. En vanaf toen bleef de vraag voor een optreden aanzwellen natuurlijk. Dus bij mijn afstuderen eind juni dacht ik ‘Waarom niet?’ en trakteerde mijn studiegenoten en docenten van SyntraPXL op een verassingsoptreden.”

Eigen bedrijf

“Vandaag werk ik als administratief bediende in het bedrijf van mijn vader, Riggio Cosmec een verdeler van exclusieve haarproducten voor kappers en particulieren”, gaat Loris verder. “En ondertussen heb ik ook samen met mijn zakenpartner Alessio Pavone mijn eigen bedrijf opgericht. A-one specialiseert zich in voedingssupplementen voor sporters. Uiteraard ga ik ook verder met Baba Yega. Wat de toekomst daar zal brengen, blijft zoals steeds wat mysterieus.”

Interesse in Duaal Leren?

Duaal leren en de leertijd zijn een prima alternatief voor wie graag leert in de praktijk. Je combineert 4 dagen werken op je werkplek met 1 dag les bij SyntraPXL. In vergelijking met het klassieke onderwijs zit je dus veel minder in de klas. Bovendien omvat de lesdag slechts 4u algemene vorming en 4u beroepsgerichte vorming, deze lessen zijn afgestemd op wat je leert op je werkplek.

Ontdek hier Duaal Leren

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

1400 nieuwe ondernemingen op 2 jaar dankzij Jumpstarters

Artikel

Peltenaar Robert-Jan ‘RJ’ Kortooms is VTM-presentator voor het WK Counterstrike

Robert Jan Kortooms (22) uit Pelt, beter bekend onder zijn pseudoniem RJ Casts, is één van de eerste Vlaamse beroepscommentatoren in de gameswereld. Eerder dit jaar was hij te zien op VTM toen hij het WK Counter-Strike mocht becommentariëren.

Artikel

Technologietweeling pakt uit met XR-opleiding op de T2-campus

SyntraPXL in Genk ontpopt zich zo langzamerhand steeds overtuigender als voortrekker, als het nieuwe technologieën aankomt. “Cursisten uit het hele land vinden al geruime tijd hun weg naar Genk, als ze zich op dit vlak willen bekwamen”, zegt Jos Cielen, Business Developer IT en Multimedia bij SyntraPXL. “In 2009 zijn we als eerste in Vlaanderen gestart met meerdere éénjarige opleidingen rond gaming, animatie en 3D.” Dit jaar starten docent Mark Duisters en zijn tweelingbroer Bart Duisters (31), bekend als de technologietweeling van SyntraPXL met een unieke XR-opleiding in Vlaanderen.

Artikel

3 tips om de beste opleidingsdeal te scoren!

We houden allemaal van een goede deal, zeker nu het leven duurder wordt. Daarom hebben we voor jou drie tips om de beste prijs voor je opleiding te scoren. Wat dacht je van een cheque om jouw inschrijvingsgeld deels mee te betalen? Of betaald verlof als je les gaat volgen? Lees hieronder snel verder en ontdek hoe jij kan besparen op je opleiding. 

Ontdek de tips!

Artikel

Limburger Chris Umé brengt King of Rock-‘n-Roll weer tot leven in Las Vegas

Een team van Limburgers blies dit jaar jury en publiek omver tijdens America's Got Talent in de VS. Met hun deepfakes van onder andere Simon Cowell en Elvis presley, toonden zij de ware kracht van AI aan heel de wereld.

Artikel

Rechter Ellen hangt haar toga aan de haak voor een job als meubelstoffeerder