Grafische opleidingen in de kijker

6 jaar 10 maanden geleden

Hoe je "WOW" design kan ontwerpen kunnen wij je aanleren. SYNTRA Limburg heeft een breed assortiment aan grafische opleidingen, van desktop publisher tot game artist, voor ieder wat wils!

There are three responses to a piece of design: yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for - Milton Glaser

Desktop publisher

Ben je creatief aangelegd en wil je jouw (of iemand anders zijn) creaties omzetten naar een drukklaar document?
Dan is de opleiding desktop publisher wat voor jou! Je leert welke afspraken je met de drukker moet maken, de beste materiaalkeuze en de afwerken van de documenten.

Lees meer

Webdesigner

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven. Het is dan ook zeer belangrijk om professioneel aanwezig te zijn op het web. Jouw taak als webdesigner is de visie van je klant/werkgever vertalen in een mooie en gebruiksvriendelijke website.

Met verschillende ontwikkeltools voer je het grafische concept uit. Het complexere programmeerwerk wordt vervolgens door een webontwikkelaar geschreven.

Lees meer

 

Realisator van videoproducties

De opleiding realisator van videoproducties geeft een algemeen inzicht in het productieproces van een video.
Aan de hand van projecten leren cursisten hoe ze de volledige videoproductie zelf voor hun rekening kunnen nemen.

Een mooi voorbeeld zijn ex-cursisten (Geert Nijst, Simon Deckers, Levi Calcagnile en David De Wagter die samen de firma Aerial video productions hebben opgestart (YouTube).

Lees meer

Visual effects artist

Een visual effects artist verzorgt de speciale effecten binnen een film productie.

Wil jij je huis laten exploderen of een robot door de straat laten wandelen? Dan is deze opleiding wat voor jou!

Bekijk ook de werken op YouTube.

Lees meer

Game artist

Heb je een passie voor gaming en lijkt het je wel wat om je eigen game te ontwikkelen?
In de opleiding game artist leer je hoe je een spelconcept bedenkt en hoe je dat in een volledig werkende game kan uitwerken.

De huidige game-ontwikkelingsplatformen zorgen er bovendien voor dat je geen programmeur meer hoeft te zijn om een moderne game te ontwikkelen.

Op YouTube krijg je alvast een voorproefje.

Lees meer

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

Artikel

Extra injectie voor game-industrie dankzij de ‘Tax shelter’

Niet enkel de Limburgse producenten van games, maar ook de verschillende opleidingsinstellingen die profielen voor deze nieuwe sector afleveren, kijken halsreikend uit naar de uitbreiding van de zogenaamde tax shelter van de film- naar de game-industrie. “Als dat teweegbrengt voor de game-industrie, wat het heeft opgeleverd voor de Belgische filmindustrie, dan mogen we onze borst natmaken”, zegt business developer Ludo Guisson van Syntra Limburg.

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

technische opleidingen
Artikel

7 technische opleidingen om snel aan werk te geraken