Grafische opleidingen in de kijker

5 jaar 3 maanden geleden

Hoe je "WOW" design kan ontwerpen kunnen wij je aanleren. SYNTRA Limburg heeft een breed assortiment aan grafische opleidingen, van desktop publisher tot game artist, voor ieder wat wils!

There are three responses to a piece of design: yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for - Milton Glaser

Desktop publisher

Ben je creatief aangelegd en wil je jouw (of iemand anders zijn) creaties omzetten naar een drukklaar document?
Dan is de opleiding desktop publisher wat voor jou! Je leert welke afspraken je met de drukker moet maken, de beste materiaalkeuze en de afwerken van de documenten.

Lees meer

Webdesigner

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven. Het is dan ook zeer belangrijk om professioneel aanwezig te zijn op het web. Jouw taak als webdesigner is de visie van je klant/werkgever vertalen in een mooie en gebruiksvriendelijke website.

Met verschillende ontwikkeltools voer je het grafische concept uit. Het complexere programmeerwerk wordt vervolgens door een webontwikkelaar geschreven.

Lees meer

 

Realisator van videoproducties

De opleiding realisator van videoproducties geeft een algemeen inzicht in het productieproces van een video.
Aan de hand van projecten leren cursisten hoe ze de volledige videoproductie zelf voor hun rekening kunnen nemen.

Een mooi voorbeeld zijn ex-cursisten (Geert Nijst, Simon Deckers, Levi Calcagnile en David De Wagter die samen de firma Aerial video productions hebben opgestart (YouTube).

Lees meer

Visual effects artist

Een visual effects artist verzorgt de speciale effecten binnen een film productie.

Wil jij je huis laten exploderen of een robot door de straat laten wandelen? Dan is deze opleiding wat voor jou!

Bekijk ook de werken op YouTube.

Lees meer

Game artist

Heb je een passie voor gaming en lijkt het je wel wat om je eigen game te ontwikkelen?
In de opleiding game artist leer je hoe je een spelconcept bedenkt en hoe je dat in een volledig werkende game kan uitwerken.

De huidige game-ontwikkelingsplatformen zorgen er bovendien voor dat je geen programmeur meer hoeft te zijn om een moderne game te ontwikkelen.

Op YouTube krijg je alvast een voorproefje.

Lees meer

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Artikel

7 technische opleidingen om snel aan werk te geraken

De techniek bepaalt de toekomst. Wij hebben een lijstje gemaakt van technische opleidingen waarmee je snel werk vindt. Er zijn immers te weinig mensen die afstuderen in deze beroepen (kwantitatief tekort). Wil jij zeker zijn van een job en goed verdienen? Maak dan het verschil en schrijf je snel in!

Nieuws

Van Webdeveloper tot Dashcam specialist - Gergo Pap getuigt

Gergo Pap getuigt over de opleiding ondernemer e-commerce.

Ik ben een zelfstandig webdeveloper en was vorig jaar op zoek naar een opleiding voor extra kennis die ik kon gebruiken om aan te bieden aan mijn klanten. Geheel toevallig was ik gelijktijdig met de cursus ook zelf een webshop gestart. Het idee voor deze webshop ontstond 5 jaar geleden toen ik bedacht dat een camera in de auto wel eens nuttig kon zijn. Destijds bestonden er nog geen dashcams (dashboardcamera voor in de auto) en er zelf een laten ontwikkelen was onbegonnen werk.

Artikel

Evelien verzilverde ‘letterlijk’ haar talent als hondentrimmer

Evelien Tilkens kon haar talent in 2017 verzilveren bij SYNTRA Limburg. Haar passie voor honden heeft haar naar de opleiding Hondentrimmer geleid die ze met succes afrondde. Maar hier stopt het verhaal bijlange nog niet...

 

blockchain-solution-developer
Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus