Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

5 jaar 9 maanden geleden

De helft van de 200 hectare die vandaag in Vlaanderen met druiven is aangeplant, ligt in Limburg. Jaarlijks komt er 10 procent bij. Dat is het signaal voor de provinciale instanties om van de wijnbouw een economisch belangrijke sector te maken

druiven

Een volwaardig kennis- en onderzoekscentrum (betaald met SALK-middelen) moet de Limburgse wijnbouwers ondersteunen om in Haspengouw en het Maasland internationale topwijnen te produceren. De provincie gelooft rotsvast in de economische meerwaarde.

“Niet alleen verschaft de Limburgse wijnbouw en druiventeelt een rechtstreekse economische waarde,” zegt gedeputeerde en voorzitter van het Proefcentrum Fruit, Marc Vandeput. “Deze activiteit geeft ook een belangrijke impuls aan andere economische sectoren, zoals het toerisme en de horeca. Bovendien kan de wijnbouw een belangrijke bijdrage leveren aan de ‘branding’ van onze provincie,” vindt Vandeput.

BRON: Made In Limburg

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

Koffieproever en bierkenner nu ook erkende beroepen

Vorige week verscheen er in het Belgisch Staatsblad een lijst van nieuwe officieel erkende beroepen. Vanaf vandaag zijn de bij ons immer populaire opleidingen Zytholoog en Barista officieel erkende beroepen.

Artikel

10 opleidingen die je (klanten) doen watertanden!

Het is algemeen geweten dat Belgen graag leven als echte Bourgondiërs. De laatste jaren is de eetcultuur in ons land dan ook sterk toegenomen. Tijd dus om jouw kennis (of die binnen je zaak) uit te breiden. Hieronder de top tien van opleidingen voor de horeca die je zullen doen watertanden.

Nieuws

Philippe Wegman beleeft zijn droom en wordt biersommelier

Al van jongs af aan zat het al in zijn achterhoofd: een eigen kaaswinkel. Maar Philippe Wagman (53) uit Aartselaar werd industrieel ingenieur. “Dat beroep heb ik met veel plezier gedaan. En toch ben ik uiteindelijk achter mijn droom aangegaan. Ook al was het een heel grote stap.”

Nieuws

Limburg investeert in wijnbouw