Kant-en-klare maaltijden vragen om maatwerk (Delicatesse Catering)

6 jaar 6 maanden geleden

Delicatesse Catering uit Genk produceert kanten- klare maaltijden en maaltijdcomponenten. Dagelijks vertrekken vanuit de centrale keuken in Genk ongeveer 8.000 maaltijden naar thuisdiensten, scholen, kinderdagverblijven, dagcentra, rusthuizen en bedrijven. Daarnaast staat Delicatesse Catering in voor de uitbating van keukens van collectiviteiten, bedrijven,… Personeel van Delicatesse Catering staat ter plaatse in voor het totaalconcept: van bereiding tot bediening.

"Delicatesse Catering is de laatste jaren sterk gegroeid", zo vertelt personeelsverantwoordelijke Patricia Achten. "Er zijn zo'n 120 mensen fulltime bij ons aan het werk, grotendeels arbeiders. Daarnaast doen we regelmatig een beroep op uitzendkrachten, stagiaires en personeel in opleiding." Delicatesse Catering werkt samen met SYNTRA Limburg voor de opleidingen op maat. "Binnen ons personeelsbeleid is er veel aandacht voor diversiteit.

Vanuit dat diversiteitsplan maken we opleidingsplannen op.

In eerste instantie was er vooral behoefte aan opleiding voor de mensen op de werkvloer, voor laaggeschoolden, voor anderstaligen,… Daar zijn we mee begonnen. Vervolgens zijn we de leidinggevenden van deze groep gaan opleiden.

Wanneer je als bedrijf snel groeit moeten de mensen ook meegroeien in hun functie.

Niet iedereen is hiervoor opgeleid of kan zoveel werkdruk of zoveel aanpassing ineens aan. Het is ook niet evident. We zijn met SYNTRA Limburg rond de tafel gaan zitten. Wat willen we? Hoe pakken we het aan? Wat verwachten we van de opleiding? Op dit moment volgen negen personeelsleden de opleiding 'leidinggeven op de werkvloer', met succes. Het is een volledig op maat uitgewerkt pakket. Hoe geef je leiding in het jaar 2011?

Houding en mentaliteit van het personeel zijn immers enorm veranderd het laatste decennium.

Bovendien zit de opleiding doorspekt met allerlei tips. Zorg voor taakduidelijkheid. Hoe motiveer ik mijn personeel zelfs als de werkdruk hoog is? Docent en ervaringsdeskundige Willy Heselmans zorgt ervoor dat alles op maat van ons bedrijf is. En niet onbelangrijk, je kan er je ei kwijt. Je krijgt meteen een oplossing voor jouw probleem. Geen theoretische uiteenzetting maar kennis waar je meteen mee aan de slag kan." SYNTRA Limburg maakt opleidingen op maat van elk bedrijf. Niet alleen het opleidingsprogramma wordt op maat van je bedrijf uitgewerkt. Je kiest ook de locatie, het tijdstip en de duur van de opleiding. "Dat is de sterkte van SYNTRA. Vorige week waren er 3 zieken in ons team en moesten we de opleiding verzetten. Zelfs dat kon. Ook het feit dat we de opleiding bij ons in het bedrijf kunnen laten doorgaan is een pluspunt. Zo besparen we heel wat uurtjes in de verplaatsing."

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020