Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

1 week 1 dag geleden

Online lessen, het was voor opleidingsverstrekkers een tijdlang de norm. Ondertussen zijn de campussen open en zijn de cursisten terug welkom, met hygiënemaatregelen en voldoende afstand natuurlijk. Er klink een zucht van opluchting op de eerste lesdag. Zowel de docenten als de cursisten zijn opgetogen dat ze terug fysiek les kunnen geven en volgen. Dat blijkt verder uit de positieve inschrijvingscijfers. De actieve Limburger, die zijn carrière in eigen handen neemt, laat zich niet afschrikken en vindt vlot de weg naar professionele opleiding.  

Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

Met een bang hart keken we uit naar een nieuw cursusjaar. Corona heeft ons land en ook het opleidingslandschap stevig door elkaar geschud. Gelukkig zijn we op onze pootjes terechtgekomen en zijn we als SYNTRA geëvolueerd. Corona heeft ons ook als mens in beweging gebracht. We zien meer dan ooit dat mensen zich bewust worden van het belang van professionele groei. Directeur Dirk Vanstipelen bevestigt dit “De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!”. Deze positieve trend kunnen we bij SYNTRA alleen maar toejuichen. We zijn trots dat onze klanten net nu doorzettingsvermogen tonen en investeren in hun professionele ontwikkeling.

De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!

Online lessen, een drempel?

Toch was er lange tijd nog een andere drempel die potentiële cursisten zou kunnen tegenhouden, 100% online opleidingen. “Ik mis alleen mijn medecursisten, mijn docent en de cafetaria op de campus!” getuigde een cursist enkele maanden geleden toen alle lessen nog online doorgingen. Een duidelijk signaal dat vele andere cursisten deelden. Ondertussen werd deze vraag beantwoord en lopen de fysieke lessen weer op volle toeren. Voor ons als praktijkopleider zijn fysieke lessen onmisbaar binnen de opleidingen. Een airco installeren of een zekeringskast aansluiten kan je helaas moeilijk online leren. De cursisten zijn duidelijk tevreden dat ze er terug in kunnen vliegen na een digitale pauze.  

Garantie op een volledige opleiding

Ondanks de nood aan fysieke lessen merken we bij onze cursisten een zekere voorzichtigheid. Natuurlijk rijzen er verschillende vragen als “Wat gebeurt er met onze opleiding als het aantal coronabesmettingen terug stijgt?” Als opleidingsverstrekker is het onze verantwoordelijkheid om iedereen een volledige opleiding te garanderen. Mensen die voor SYNTRA kiezen, kiezen voor een professionele opleiding in functie van hun loopbaan. De verwachtingen zijn dan ook hoog. Chris Venken, operationeel directeur stelt de cursisten alvast gerust “Voor elke situatie hebben wij een volledig pandemiescenario klaar. Ook wanneer corona terug de kop opsteekt staan we klaar met oplossingen. Het belangrijkste is dat de lessen in elke situatie kunnen blijven lopen met aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.  Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier.”

Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Limburger test positief op professionele groei. 

Artikel

SYNTRA Limburg investeert in hybride leren en neemt tientallen robots in dienst

Bij de start van het nieuwe cursusjaar zullen onze campussen uitgerust worden met tientallen mini-robots. Deze splinternieuwe apparaten maken het voor ons en de docenten mogelijk om meer interactie te creëren binnen de online lesomgeving. De robots vormen de brug tussen de fysieke lessen en het online leren en zorgen voor een hybride lesomgeving. Onze directeur, Dirk Vanstipelen, is zelf een van de trekkers van dit initiatief: “We zetten met SYNTRA Limburg al maandenlang in op online leren. Toch blijven praktijklessen essentieel voor de ontwikkeling van onze cursisten. Met deze nieuwe technologie kunnen we in het nieuwe cursusjaar een hybride lessysteem voorzien waarbij cursisten zowel online als in de klas op een interactieve manier kunnen leren.”

Artikel

Staycation is de nieuwe vacation

‘Booking.com meegesleurd in ontslaggolf reissector’ kopt De Standaard op 5 augustus 2020. Het bedrijf, gespecialiseerd in online vakanties boeken, zegt tot 25 procent van het personeel te willen ontslaan. Sinds de uitbraak van het coronavirus begin dit jaar is de reissector een van de eerste sectoren die een stevige opdoffer te verwerken krijgt. Reizigers die hun verre reizen uitstellen, mensen die liever veilig in eigen land vertoeven of werktripjes die geannuleerd worden omwille van besmettingsgevaar: het is de realiteit van de manier waarop we vakanties inplannen.

Artikel

Duaal leren online: kan het de jongeren smaken?

Onze jongeren van duaal leren en de leertijd hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Net zoals in onze andere opleidingen, werkten ook zij met een online aanbod. Duaal leren staat gelijk aan kwaliteitsvolle praktijkervaring, een vergoeding, een diploma én een job. Een heel mooi model dus voor jongeren die hun kwaliteiten volwaardig willen inzetten in de zoektocht naar een gepaste job. Hoog tijd om de jongeren te bevragen over hun ervaring.

Artikel

Oproep: SYNTRA zoekt (ex-)cursisten met een verhaal!

Cursist of ex-cursist bij SYNTRA? Zin om je ervaringen bij SYNTRA Limburg te delen met de rest van de wereld? Om daarbij ook nog eens kans te maken op gratis cinematickets (die je vanaf 1 juli mag gaan opmaken)? Blijven lezen is de boodschap!

Op zaterdag 27 juni organiseren we onze eerste online infodag ooit. Heel spannend en we dachten: wie kan ons beter helpen dan de mensen die al een opleiding bij ons gevolgd hebben? De toeschouwers op de eerste rij? Maakt niet uit of je nu een korte, lange, avond- of dagopleiding volgt of volgde, we hebben jullie nodig! We zijn op zoek naar interessante, verrassende, maar vooral eerlijke getuigenissen over je opleiding bij ons. Lees hieronder hoe je jouw verhaal kan delen met ons.

E-learning expert
Nieuws

De opmars van online leren vraagt om e-learning experts