Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

7 maanden geleden

Online lessen, het was voor opleidingsverstrekkers een tijdlang de norm. Ondertussen zijn de campussen open en zijn de cursisten terug welkom, met hygiënemaatregelen en voldoende afstand natuurlijk. Er klink een zucht van opluchting op de eerste lesdag. Zowel de docenten als de cursisten zijn opgetogen dat ze terug fysiek les kunnen geven en volgen. Dat blijkt verder uit de positieve inschrijvingscijfers. De actieve Limburger, die zijn carrière in eigen handen neemt, laat zich niet afschrikken en vindt vlot de weg naar professionele opleiding.  

Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

Met een bang hart keken we uit naar een nieuw cursusjaar. Corona heeft ons land en ook het opleidingslandschap stevig door elkaar geschud. Gelukkig zijn we op onze pootjes terechtgekomen en zijn we als SYNTRA geëvolueerd. Corona heeft ons ook als mens in beweging gebracht. We zien meer dan ooit dat mensen zich bewust worden van het belang van professionele groei. Directeur Dirk Vanstipelen bevestigt dit “De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!”. Deze positieve trend kunnen we bij SYNTRA alleen maar toejuichen. We zijn trots dat onze klanten net nu doorzettingsvermogen tonen en investeren in hun professionele ontwikkeling.

De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!

Online lessen, een drempel?

Toch was er lange tijd nog een andere drempel die potentiële cursisten zou kunnen tegenhouden, 100% online opleidingen. “Ik mis alleen mijn medecursisten, mijn docent en de cafetaria op de campus!” getuigde een cursist enkele maanden geleden toen alle lessen nog online doorgingen. Een duidelijk signaal dat vele andere cursisten deelden. Ondertussen werd deze vraag beantwoord en lopen de fysieke lessen weer op volle toeren. Voor ons als praktijkopleider zijn fysieke lessen onmisbaar binnen de opleidingen. Een airco installeren of een zekeringskast aansluiten kan je helaas moeilijk online leren. De cursisten zijn duidelijk tevreden dat ze er terug in kunnen vliegen na een digitale pauze.  

Garantie op een volledige opleiding

Ondanks de nood aan fysieke lessen merken we bij onze cursisten een zekere voorzichtigheid. Natuurlijk rijzen er verschillende vragen als “Wat gebeurt er met onze opleiding als het aantal coronabesmettingen terug stijgt?” Als opleidingsverstrekker is het onze verantwoordelijkheid om iedereen een volledige opleiding te garanderen. Mensen die voor SYNTRA kiezen, kiezen voor een professionele opleiding in functie van hun loopbaan. De verwachtingen zijn dan ook hoog. Chris Venken, operationeel directeur stelt de cursisten alvast gerust “Voor elke situatie hebben wij een volledig pandemiescenario klaar. Ook wanneer corona terug de kop opsteekt staan we klaar met oplossingen. Het belangrijkste is dat de lessen in elke situatie kunnen blijven lopen met aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.  Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier.”

Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
syntrapxl-pers
Nieuws

Hogeschool PXL en SYNTRA Limburg bundelen de krachten

Artikel

Stormloop op hogeschool-alternatieven bij SYNTRA Limburg.

Het nieuwe cursusjaar in september 2021 ligt nog ver weg. Toch maken veel jongeren nu al de keuze wat ze willen verder studeren na het secundair onderwijs. Bij SYNTRA Limburg stromen de eerste inschrijvingen al zéér vlot binnen en dat veel vroeger dan anders. Vooral populair bij de jongeren: fietsen, audio en video.

Artikel

Lesgeven in de woonkamer: hoe sta je digitaal voor de klas?

Ook in 2021 staat SYNTRA docent Luc Van Eyck voorlopig nog voor een lege klas, want ook zijn toekomstige BIM-tekenaars volgen deze week vanuit hun woonkamer les. “En dat is toch wel even wennen”, vertelt Luc, want om online les te geven moet je geen techneut zijn maar wel innovatief. 

 

Artikel

Diploma op zak: 8 cursisten vertellen over hun toekomst

Jaarlijks vertrekken er meer dan 2500 cursisten op SYNTRA met een diploma of getuigschrift op zak. Normaal vieren zij dit feestelijk tijdens de grote diplomahappening op de Kinepolis vergezeld van een hapje en een drankje. Helaas kon de editie van 2020 niet doorgaan. In plaats daarvan kregen de cursisten van 2019-2020 hun diploma mee in een goodiebag. Met het diploma letterlijk op zak gaan ze nu hun dromen achterna. Wij vroegen aan 8 cursisten wat zij met hun diploma gaan doen. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan hieronder de avontuurlijke plannen van Leentje, Funda, Jarner, Michèl, Jasper, Sander, Jordy en Margot. 

Nieuws

T2-campus krijgt eigen TV-kanaal

De T2-campus start met een eigen online videokanaal, say what? Dat klopt, want wie iets over tech wilt weten, kan vanaf nu digitaal zappen naar T2TV. Met leuke, korte en leerrijke video’s tonen zij hoe technologie met ons leven verweven is, waar techniek en technologie begint en waar het naar toe groeit. 

Artikel

Deze 3 fouten maak je als game developer beter niet…