Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

2 maanden 1 week geleden

Online lessen, het was voor opleidingsverstrekkers een tijdlang de norm. Ondertussen zijn de campussen open en zijn de cursisten terug welkom, met hygiënemaatregelen en voldoende afstand natuurlijk. Er klink een zucht van opluchting op de eerste lesdag. Zowel de docenten als de cursisten zijn opgetogen dat ze terug fysiek les kunnen geven en volgen. Dat blijkt verder uit de positieve inschrijvingscijfers. De actieve Limburger, die zijn carrière in eigen handen neemt, laat zich niet afschrikken en vindt vlot de weg naar professionele opleiding.  

Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

Met een bang hart keken we uit naar een nieuw cursusjaar. Corona heeft ons land en ook het opleidingslandschap stevig door elkaar geschud. Gelukkig zijn we op onze pootjes terechtgekomen en zijn we als SYNTRA geëvolueerd. Corona heeft ons ook als mens in beweging gebracht. We zien meer dan ooit dat mensen zich bewust worden van het belang van professionele groei. Directeur Dirk Vanstipelen bevestigt dit “De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!”. Deze positieve trend kunnen we bij SYNTRA alleen maar toejuichen. We zijn trots dat onze klanten net nu doorzettingsvermogen tonen en investeren in hun professionele ontwikkeling.

De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!

Online lessen, een drempel?

Toch was er lange tijd nog een andere drempel die potentiële cursisten zou kunnen tegenhouden, 100% online opleidingen. “Ik mis alleen mijn medecursisten, mijn docent en de cafetaria op de campus!” getuigde een cursist enkele maanden geleden toen alle lessen nog online doorgingen. Een duidelijk signaal dat vele andere cursisten deelden. Ondertussen werd deze vraag beantwoord en lopen de fysieke lessen weer op volle toeren. Voor ons als praktijkopleider zijn fysieke lessen onmisbaar binnen de opleidingen. Een airco installeren of een zekeringskast aansluiten kan je helaas moeilijk online leren. De cursisten zijn duidelijk tevreden dat ze er terug in kunnen vliegen na een digitale pauze.  

Garantie op een volledige opleiding

Ondanks de nood aan fysieke lessen merken we bij onze cursisten een zekere voorzichtigheid. Natuurlijk rijzen er verschillende vragen als “Wat gebeurt er met onze opleiding als het aantal coronabesmettingen terug stijgt?” Als opleidingsverstrekker is het onze verantwoordelijkheid om iedereen een volledige opleiding te garanderen. Mensen die voor SYNTRA kiezen, kiezen voor een professionele opleiding in functie van hun loopbaan. De verwachtingen zijn dan ook hoog. Chris Venken, operationeel directeur stelt de cursisten alvast gerust “Voor elke situatie hebben wij een volledig pandemiescenario klaar. Ook wanneer corona terug de kop opsteekt staan we klaar met oplossingen. Het belangrijkste is dat de lessen in elke situatie kunnen blijven lopen met aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.  Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier.”

Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Circulair ondernemen is de toekomst. Maar welke kansen biedt dat voor uw onderneming?

Artikel

Moderne jungle op T2-campus boost het informeel leren

Wie de T2-campus tegenwoordig betreedt, waant zich in een moderne jungle van multifunctionele zitplaatsen omringd door hippe planten, kleurrijke vogels en hoge bomen. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park sloeg de handen in elkaar met het Limburgse Deusjevoo voor een vernieuwende inrichting, waarbij de functionaliteit van diverse ruimten grondig werd aangepakt. Doelstelling was het verder uitbouwen van een open leercentrum, waar informeel leren in een stimulerende omgeving centraal staat.

Nieuws

SYNTRA Limburg start met eigen gamestudio

Op 5 oktober startte SYNTRA Limburg met een splinternieuw concept op de T2-campus in Genk: de SYNTRA-gamestudio. Één jaar lang werken 3D-artists, game developers, concept artists  en animatoren samen aan een reëel project voor Belgisch agentschap en productiehuis EVERSTORY. Iris Delafortry, bekend van filmproducent en animatiestudio Cyborn, neemt samen met vakdocenten de leiding over het team. Op het einde van de rit leveren ze een afgewerkt product en zetten zo de eerste stap in de echte bedrijfswereld.

Artikel

T2-campus opent gloednieuw e-mobility lab

T2-campus pakt, samen met SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor, deze maand uit met een splinternieuw micro e-mobility lab. Dankzij een samenwerking met Shimano Benelux en een duidelijke focus op technologie kwam dit state-of-the-art lab tot stand. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park zet zo in op één van de meest duurzame ontwikkelingen van nu én de toekomst en boort daarmee een nichemarkt in België aan. SYNTRA-cursisten kunnen voor het eerst proeven van dit lab in november tijdens de opleiding 'Technicus elektrische steps, fietsen en scooters'

Artikel

Limburger test positief op professionele groei. 

Een stijging in inschrijvingen, meer interesse voor loopbaanbegeleiding en een toestroom voor de cursussen ondernemerschap. Corona heeft ongetwijfeld een positieve invloed op de professionele keuze van de mensen, en die kiezen duidelijk voor groei. Bij SYNTRA Limburg merken we enkele opvallende tendensen, de mensen nemen hun loopbaan zelf in handen en kiezen vooral voor toekomstgerichte opleiding en begeleiding. 

SYNTRA Limburg investeert in hybride leren en neemt tientallen robots in dienst.
Artikel

SYNTRA Limburg investeert in hybride leren en neemt tientallen robots in dienst