Koffieproever en bierkenner nu ook erkende beroepen

5 jaar 2 maanden geleden

Vorige week verscheen er in het Belgisch Staatsblad een lijst van nieuwe officieel erkende beroepen. Vanaf vandaag zijn de bij ons immer populaire opleidingen Zytholoog en Barista officieel erkende beroepen.

barista

Logisch eigenlijk dat er in België, hét bierland bij uitstek, een bierdeskundige wordt aangesteld. Vanaf nu naast aangepaste wijnen, ook bieren die perfect in harmonie zijn met de gerechten. Ook de koffie-expert blijft niet achterwege, want net zoals bij andere dranken is de ene koffie de andere niet. 

Waarom gebeurt eigenlijk zo'n joberkenning en wat is het voordeel? 
De vraag komt vanuit de arbeidsmarkt, wanneer men voelt dat er binnen de sector nood is aan bepaalde jobs. Daarna doen SYNTRA of VDAB een voorstel, waarin ze de job specifiëren en beschrijven welke competenties behaald moeten worden om de job uit te oefenen. Deze duidelijk omschreven competenties maken het makkelijk om er een opleiding aan te koppelen, omdat bekend is welke vaardigheden en kennis er nodig zijn.

Bron

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Artikel

10 opleidingen die je (klanten) doen watertanden!

Het is algemeen geweten dat Belgen graag leven als echte Bourgondiërs. De laatste jaren is de eetcultuur in ons land dan ook sterk toegenomen. Tijd dus om jouw kennis (of die binnen je zaak) uit te breiden. Hieronder de top tien van opleidingen voor de horeca die je zullen doen watertanden.

Nieuws

Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

De helft van de 200 hectare die vandaag in Vlaanderen met druiven is aangeplant, ligt in Limburg. Jaarlijks komt er 10 procent bij. Dat is het signaal voor de provinciale instanties om van de wijnbouw een economisch belangrijke sector te maken

Nieuws

Philippe Wegman beleeft zijn droom en wordt biersommelier

Al van jongs af aan zat het al in zijn achterhoofd: een eigen kaaswinkel. Maar Philippe Wagman (53) uit Aartselaar werd industrieel ingenieur. “Dat beroep heb ik met veel plezier gedaan. En toch ben ik uiteindelijk achter mijn droom aangegaan. Ook al was het een heel grote stap.”

Nieuws

Limburg investeert in wijnbouw