Leerjongeren Louis Janssen krijgt carte blanche in de keuken

4 jaar 5 maanden geleden

Tegelijkertijd werken en leren, en zo je getuigschrift halen. Voor Louis Janssen (nu 19) was het leercontract van SYNTRA de perfecte oplossing. In je leertijd ontvang je elke maand een vergoeding voor je werk en al doende leer je het vak.

restaurant keuken

“Ik ben nooit de beste van de klas geweest, leren heeft me nooit zo geboeid. Maar toen ik hoorde van dit leercontract was ik meteen geïnteresseerd. Ik wilde kok worden en op deze manier heb ik nu – na drie jaar leertijd – mijn getuigschrift kunnen halen.” Louis is telg van een horecafamilie – ouders en broers, iedereen helpt mee in Het Oud Gerechtshof. De zaak van de Janssens is ondergebracht in een indrukwekkend gerestaureerd historisch pand in Oud-Rekem. “Ik ben eigenlijk de enige in de familie die een horeca-opleiding genoten heeft. Op papier lijken we misschien een onprofessioneel team, maar we gaan ervoor”, lacht Louis.

Risotto

Met zijn SYNTRA-achtergrond kan hij nu het eetcafé beheren, samen met vader Johan en moeder Lutgarde. “Ik sta in de keuken en krijg er carte blanche.” Tijdens zijn leertijd had Louis de kans om in enkele gerenommeerde keukens te werken: De Laurier in Maasmechelen en La Strada in Opgrimbie, bijvoorbeeld. Louis ontwikkelde een voorliefde voor de Italiaanse keuken - hij begon zelfs aan een Italiaanse taalcursus. Risotto en pasta zijn dan ook z’n favorieten. “In Het Oud Gerechtshof wil ik een eenvoudige keuken brengen, die lekker is en die rekening houdt met wat de klanten willen. De kaart is beperkt, want ik kies steeds de beste ingrediënten. Bij ons kan je genieten van bijzondere gerechten die je op weinig andere plaatsen kan proeven.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Italiaanse meester-bakker onhult pizzageheimen

Eerst prikkelt de geur van mediterraanse kruiden en gesmolten kaas de smaakpapillen. Het water loopt in de mond… Dan de krakende, krokante korst als inleiding op de smaaksensatie van hartige, stomende tomatensaus. Tijdens het kauwen slurp je slierten smeuïge kaas op en geniet je intens van een mond vol Italië… Wie houdt niet van pizza???

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

De kracht van mocktails

Dave Aertgeerts, docent Mixology bij SYNTRA Limburg licht de kunst van mocktails, de alcoholvrije cocktail, toe. Het is namelijk niet zo dat mensen die geen alcohol drinken altijd zin hebben in water of frisdrank, zeker wanneer de persoon voor hen geniet van een smakelijke cocktail.

Nieuws

Guus Coppens (oud-leerjongere) en zijn kompaan Dries winnen "Mijn Popuprestaurant"!