Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

2 weken geleden

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Hotel Mama

Onderstaande voltijdse studierichtingen starten eind januari en lopen bijna allemaal 1 jaar. Heb je vragen over het systeem van voltijdse dagopleidingen? Kijk dan hier of contacteer ons klantencentrum.

1. Automecanicien

Deze opleiding geeft je de kans om op één jaar uit te groeien tot een vakspecialist in de automechanica. Stroop de mouwen op en maak je handen vuil, maar vergeet niet dat de autosector ondertussen hoogtechnologische geworden is. Ben je handig, heb je gezond verstand en hou je van wagens? Twijfel niet!

BEKIJK

2. BIM Bouwkundig tekenaar

Als bouwkundig tekenaar kan je bouwplannen volledig digitaal uittekenen. Denk echter niet alleen aan technische grondplannen, maar ook aan vloeiende 3d-visualisaties. Als creatieve perfectionist verwerk jij berekende en geschetste tekeningen van architecten, studiebureaus, en andere …

BEKIJK

3. Boekhoudkundig bediende

De boekhoudkundig bediende een polyvalente kracht die op meerdere plaatsen in elk boekhoudkantoor kan bijspringen. Zo is een boekhoudkundig bediende een administratieve duizendpoot, goed op de hoogte van de boekhoudprincipes, rechterhand van de hoofdboekhouder,  filter voor de toevloed aan vragen en verrichtingen, eerste aanspreekpunt voor klanten… Na deze opleiding kan je jezelf op korte tijd nog bijscholen tot hoofdboekhouder in avondonderwijs.

BEKIJK

Als student van een voltijdse dagopleiding heb je een officieel studentenstatuut. Hierdoor blijft het recht op kindergeld behouden.

4. Installateur industriële automatisatie

Combineer in deze opleiding elektronica en programmeertechnieken met projectmanagement om zonder problemen binnen elke moderne industriële omgeving aan de bak te komen. Zorg wel dat je op voorhand al kaas gegeten hebt van elektriciteit. Er zijn toelatingsvoorwaarden.

BEKIJK

5. International business manager

Avontuurlijk ingesteld? Een internationale carrière iets voor jou? Of ben je verregaand geïnteresseerd in handel met andere culturen? In deze voltijdse dagopleiding tot International Business Manager leer je ondernemen en onderhandelen aan de hand van de juiste managementtools, talen en economische vaardigheden. 

BEKIJK

6. Juwelier/goudsmid

Heb je een voorliefde voor het kleine maar kostbare? Ben je handig, creatief en heb je oog voor detail? Dan is deze opleiding voor jou een pareltje!

BEKIJK

7. Kapper

Stylingadvies, de nieuwste technieken en trends, omgaan met klanten,... je leert het allemaal. Wil je een praktische en creatieve opleiding waarbij je met je diploma meteen aan het werk kan? Dan is kapper iets voor jou.

BEKIJK

8. Kunstnagelstyliste

Leer alles wat je moet weten om een professionele nagelstudio te kunnen uitbouwen. Een nagelstyliste kan méér dan enkel kunstnagels zetten. Enkel wie alle technieken succesvol kan toepassen en zijn beauty-bedrijf weet te runnen, kan als een volwaardig kunstnagelstylist worden aanzien.

BEKIJK

In een voltijdse dagopleiding zit je in kleine klassen die nauw begeleid worden. Gemiddeld zitten er 15 studenten per klas.

9. Marketing en eventmanager

Aan alle enthousiaste elementen, creatieve creaturen, temperamentvolle toppers en knappe koppen: Onze docenten popelen om je onder te dompelen in de buitengewoon boeiende wereld van marketing en eventorganisatie. Je leert hier dat marketing meer is dan reclame en dat evenementen organiseren een vak is. Waar wacht je nog op?

BEKIJK

10. Meubelrestyler

In deze opleiding leer je een écht ambacht. Leer de basics van houtbewerking en word een vakman of -vrouw in het herstofferen van oude schatten. Bij deze opleiding zit je goed, want jij geeft oude of versleten meubels een nieuw leven.

BEKIJK

11. Personal trainer/sportverzorger

Je wil in een fitnesscentrum werken, als zelfstandig personal trainer starten en/of als sportverzorger aan de slag? Na deze opleiding kan het allemaal!

BEKIJK

12. Recruiter

Ben jij een geboren matchmaker en wil je dit talent leren gebruiken in de HR-sector? Dan moet je beslist de opleiding tot Recruiter komen volgen! Als recruiter bestaat je taak immers uit het vinden van de juiste match tussen de markt van vraag- en aanbodzijde op de arbeidsmarkt.

BEKIJK

13. Schoonheidsspecialist(e)

Deze opleiding is niet voor leeghoofdige schminkpopjes! Wij leren jou met zelfvertrouwen en vooral met kennis van zaken een eigen plaats te vinden in de schoonheidssector. Na deze opleiding ben je van alle beauty-markten thuis en ben je zelfs klaar voor een eigen zaak. Ideaal voor verzorgde, zorgzame en dynamisch personen!

BEKIJK

Je kan in een voltijdse dagopleidinge een diploma in één jaar behalen? Wij stomen je op één jaar tijd klaar om een droomcarrière uit de grond te stampen.

14. Vastgoedmakelaar

Je droomt van een carrière als vastgoedmakelaar, maar je hebt niet de juiste (voor)opleiding? In de opleiding vastgoedmakelaar biedt SYNTRA Limburg de professionele theoretische en praktische onderbouw aan die je nodig hebt voor deze boeiende en gevarieerde job.

BEKIJK

15. Webdesigner

Als webdesigner ben je de artistieke ‘ziel’ achter een website.  Je vertaalt de wensen van je klant vlot naar een creatief dynamisch ontwerp en je kan bovendien het kostenplaatje beheren. Je leert het allemaal in de opleiding webdesigner. Reclamebureaus, webdesignbureaus of de communicatie- en marketingafdelingen van bedrijven zijn op zoek naar jou! Je eigen bedrijf oprichten kan natuurlijk ook.

BEKIJK

16. Webontwikkelaar

Met je kennis van HTML en PHP maak je op vraag van de klant een op maat geleverde webapplicatie. Je neemt projecten over van webdesigners die de programmeerzijde van een website liever aan een webontwikkelaar overlaten. Kies voor een opleiding met werkzekerheid en een job met toekomst.

BEKIJK

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
blockchain-solution-developer
Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus

Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Creatief rijk worden
Artikel

8 opleidingen om creatief rijk mee te worden