Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

1 jaar geleden

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Hotel Mama

Onderstaande voltijdse studierichtingen starten eind januari en lopen bijna allemaal 1 jaar. Heb je vragen over het systeem van voltijdse dagopleidingen? Kijk dan hier of contacteer ons klantencentrum.

1. Automecanicien

Deze opleiding geeft je de kans om op één jaar uit te groeien tot een vakspecialist in de automechanica. Stroop de mouwen op en maak je handen vuil, maar vergeet niet dat de autosector ondertussen hoogtechnologische geworden is. Ben je handig, heb je gezond verstand en hou je van wagens? Twijfel niet!

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

2. BIM Bouwkundig tekenaar

Als bouwkundig tekenaar kan je bouwplannen volledig digitaal uittekenen. Denk echter niet alleen aan technische grondplannen, maar ook aan vloeiende 3d-visualisaties. Als creatieve perfectionist verwerk jij berekende en geschetste tekeningen van architecten, studiebureaus, en andere …

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

3. Boekhoudkundig bediende

De boekhoudkundig bediende een polyvalente kracht die op meerdere plaatsen in elk boekhoudkantoor kan bijspringen. Zo is een boekhoudkundig bediende een administratieve duizendpoot, goed op de hoogte van de boekhoudprincipes, rechterhand van de hoofdboekhouder,  filter voor de toevloed aan vragen en verrichtingen, eerste aanspreekpunt voor klanten… Na deze opleiding kan je jezelf op korte tijd nog bijscholen tot hoofdboekhouder in avondonderwijs.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

Als student van een voltijdse dagopleiding heb je een officieel studentenstatuut. Hierdoor blijft het recht op kindergeld behouden.

4. Installateur industriële automatisatie

Combineer in deze opleiding elektronica en programmeertechnieken met projectmanagement om zonder problemen binnen elke moderne industriële omgeving aan de bak te komen. Zorg wel dat je op voorhand al kaas gegeten hebt van elektriciteit. Er zijn toelatingsvoorwaarden.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

5. International business manager

Avontuurlijk ingesteld? Een internationale carrière iets voor jou? Of ben je verregaand geïnteresseerd in handel met andere culturen? In deze voltijdse dagopleiding tot International Business Manager leer je ondernemen en onderhandelen aan de hand van de juiste managementtools, talen en economische vaardigheden. 

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

6. Juwelier/goudsmid

Heb je een voorliefde voor het kleine maar kostbare? Ben je handig, creatief en heb je oog voor detail? Dan is deze opleiding voor jou een pareltje!

BEKIJK

7. Kapper

Stylingadvies, de nieuwste technieken en trends, omgaan met klanten,... je leert het allemaal. Wil je een praktische en creatieve opleiding waarbij je met je diploma meteen aan het werk kan? Dan is kapper iets voor jou.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

8. Kunstnagelstyliste

Leer alles wat je moet weten om een professionele nagelstudio te kunnen uitbouwen. Een nagelstyliste kan méér dan enkel kunstnagels zetten. Enkel wie alle technieken succesvol kan toepassen en zijn beauty-bedrijf weet te runnen, kan als een volwaardig kunstnagelstylist worden aanzien.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

In een voltijdse dagopleiding zit je in kleine klassen die nauw begeleid worden. Gemiddeld zitten er 15 studenten per klas.

9. Marketing en eventmanager

Aan alle enthousiaste elementen, creatieve creaturen, temperamentvolle toppers en knappe koppen: Onze docenten popelen om je onder te dompelen in de buitengewoon boeiende wereld van marketing en eventorganisatie. Je leert hier dat marketing meer is dan reclame en dat evenementen organiseren een vak is. Waar wacht je nog op?

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

10. Personal trainer/sportverzorger

Je wil in een fitnesscentrum werken, als zelfstandig personal trainer starten en/of als sportverzorger aan de slag? Na deze opleiding kan het allemaal!

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

11. Recruiter

Ben jij een geboren matchmaker en wil je dit talent leren gebruiken in de HR-sector? Dan moet je beslist de opleiding tot Recruiter komen volgen! Als recruiter bestaat je taak immers uit het vinden van de juiste match tussen de markt van vraag- en aanbodzijde op de arbeidsmarkt.

BEKIJK

12. Schoonheidsspecialist(e)

Deze opleiding is niet voor leeghoofdige schminkpopjes! Wij leren jou met zelfvertrouwen en vooral met kennis van zaken een eigen plaats te vinden in de schoonheidssector. Na deze opleiding ben je van alle beauty-markten thuis en ben je zelfs klaar voor een eigen zaak. Ideaal voor verzorgde, zorgzame en dynamisch personen!

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

Je kan in een voltijdse dagopleidinge een diploma in één jaar behalen? Wij stomen je op één jaar tijd klaar om een droomcarrière uit de grond te stampen.

13. Vastgoedmakelaar

Je droomt van een carrière als vastgoedmakelaar, maar je hebt niet de juiste (voor)opleiding? In de opleiding vastgoedmakelaar biedt SYNTRA Limburg de professionele theoretische en praktische onderbouw aan die je nodig hebt voor deze boeiende en gevarieerde job.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

14. Webontwikkelaar

Met je kennis van HTML en PHP maak je op vraag van de klant een op maat geleverde webapplicatie. Je neemt projecten over van webdesigners die de programmeerzijde van een website liever aan een webontwikkelaar overlaten. Kies voor een opleiding met werkzekerheid en een job met toekomst.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Boek - Een hek voor de buren
Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

Syntra Limburg bereidt jaarlijks duizenden cursisten voor op de beroepen van vandaag. De maatschappij verschuift meer en meer naar het digitale en dus ook de grafische sector. Het gaat dan vaak over creatieve beroepen zoals webdeveloper, interieurinrichter, bouwkundig tekenaar, 3D printspecialist,… De ene leert digitaal tekenen en visualiseren terwijl de andere digitale tekenprogramma’s als autoCAD onder de knie moet krijgen. Voor wie zich vandaag de dag grafisch/digitaal uit de slag kan trekken, zijn de mogelijkheden eindeloos. We willen jou daarom onze top 10 grafische opleidingen van 2019-2020 niet onthouden! Ontdek ze nu.  

Event

Young BIM Bouwkundig Tekenaars pitchen hun werk

Op woensdag 26 juni 2019 stellen de cursisten digitaal technisch tekenaars alsook de eerst afgestudeerden BIM bouwkundig tekenaars hun projecten voor aan juryleden, ondernemers, architecten en geïnteresseerden. Bouwaanvragen alsook 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot zijn skills. 

Artikel

Blockchain in een digitale notendop

Veilig gegevens overdragen via internet is één van de grootste digitale uitdagingen. Dagelijks komen we in aanraking met het online raadplegen en uitwisselen van gegevens. Veilige en snelle betalingen, een transparante voedselketen met details over de oorsprong van het voedsel, medische gegevens vertrouwelijk raadplegen, data op een veilige manier delen tussen jouw apparaten… Blockchain kan een oplossing bieden in elk van deze gevallen, maar wat is blockchain eigenlijk?

Artikel

Extra injectie voor game-industrie dankzij de ‘Tax shelter’

Niet enkel de Limburgse producenten van games, maar ook de verschillende opleidingsinstellingen die profielen voor deze nieuwe sector afleveren, kijken halsreikend uit naar de uitbreiding van de zogenaamde tax shelter van de film- naar de game-industrie. “Als dat teweegbrengt voor de game-industrie, wat het heeft opgeleverd voor de Belgische filmindustrie, dan mogen we onze borst natmaken”, zegt business developer Ludo Guisson van Syntra Limburg.

blockchain-solution-developer
Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus