Limburg investeert in wijnbouw

6 jaar 9 maanden geleden

De provincie Limburg wijst maar liefst 500.000 euro aan SALK-middelen toe voor de oprichting van een kenniscentrum voor de wijnbouw. Om het potentieël van de wijnsector te kunnen benutten is deze professionalisering en bundeling van kennis noodzakelijk.

wijn

Els Robeyns, Vlaams volksvertegenwoordiger, stelt dat het Proefcentrum Fruitteelt in Sint-Truiden de ideale locatie is voor dit kenniscentrum. Er zijn immers tal van raakvlakken tussen druiventeelt en fruitteelt.

Verder is het niet enkel aan Limburg om de vooruitgang van de wijnsector te stimuleren. Daarom wordt er een parlementaire vraag gesteld om op Vlaams niveau een eenduidend wijnbouwbeleid op te zetten.

Een mooie opportuniteit voor wie zich wil opleiden tot wijnbouwer.

Bron: Limburg Actueel

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

Koffieproever en bierkenner nu ook erkende beroepen

Vorige week verscheen er in het Belgisch Staatsblad een lijst van nieuwe officieel erkende beroepen. Vanaf vandaag zijn de bij ons immer populaire opleidingen Zytholoog en Barista officieel erkende beroepen.

Artikel

10 opleidingen die je (klanten) doen watertanden!

Het is algemeen geweten dat Belgen graag leven als echte Bourgondiërs. De laatste jaren is de eetcultuur in ons land dan ook sterk toegenomen. Tijd dus om jouw kennis (of die binnen je zaak) uit te breiden. Hieronder de top tien van opleidingen voor de horeca die je zullen doen watertanden.

Nieuws

Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

De helft van de 200 hectare die vandaag in Vlaanderen met druiven is aangeplant, ligt in Limburg. Jaarlijks komt er 10 procent bij. Dat is het signaal voor de provinciale instanties om van de wijnbouw een economisch belangrijke sector te maken

Nieuws

Philippe Wegman beleeft zijn droom en wordt biersommelier