Limburger minst ondernemend van alle Vlamingen

4 jaar 11 maanden geleden

Het Vlaams instituut voor Economie en Samenleving deed onlangs een studie waaruit bleek dat de provincie Limburg nog wat in te halen heeft op het gebied van ondernemerschap.

ondernemen

In verhouding met de andere provincies ligt de startersgraad lager in Limburg. Dit betekent dat er voor alle actieve inwoners tussen 16 en 65 een lager percentage een nieuwe onderneming opstart dan in de rest van Vlaanderen.

Regio's met veel ondernemerschap zijn vaak welvarend, dus het is belangrijk de starters te blijven ondersteunen en aan te moedigen.

SYNTRA Limburg geeft startende ondernemers een duwtje in de rug met de zeer uitgebreide opleiding bedrijfsbeheer.

Bron: Limburg Actueel

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Event

SYNTRA-Flora 25 juni

De docenten en cursisten van de opleiding ‘Florist’ nodigen u uit op deze fleurige flora-avond. 

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

B-sportunity: Waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten!

B-sportunity is het Limburgse event waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten. De sportmanagers van morgen zetten in het kader van hun SYNTRA opleiding dit panelgesprek met een bijhorend netwerkevent op poten. Met Stayen in Sint-Truiden werd een perfecte partner gevonden. De multifunctionele omgeving is het bewijs dat sport en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Het was dan ook de perfecte locatie om de ‘B-sportunity’ avond plaats te laten vinden.

Artikel

Mannelijke vs. vrouwelijke cursisten binnen SYNTRA Limburg