“Look good, feel better” - Kathleen Briers getuigt

6 jaar 6 maanden geleden

Kathleen Briers vertelt ons haar ervaringen tijdens de opleiding "schoonheidsverzorging bij mensen met kanker".

wellness

Op zeker moment in mijn leven kreeg ik de behoefte om iets te betekenen voor mensen met kanker. Als schoonheidsspecialiste heb ik dan ook bij SYNTRA de opleiding gevolgd “Schoonheidszorgen voor mensen met kanker”. Bij het ondergaan van medische behandelingen (o.a. chemobehandelingen, bestralingen, operatie) krijgen deze mensen heel wat te verduren op emotioneel vlak. Door de persoonlijke gelaatsverzorging en de herbalanceringsmassage van de nek, de handen, de voeten en het gelaat geef je deze mensen een gevoel van vertrouwen, het mogen zijn wie ze zijn, ook met de beperkingen die kanker met zich meebrengt.

Met deze herbalancering massagetechniek wordt ernaar gestreefd om stressfactoren en het hele emotionele gebeuren te verzachten om zo het emotioneel welzijn te bevorderen. Het principe van “Look good, feel better” is ook belangrijk in het genezingsproces bij deze mensen. Tijdens de stagemomenten is het me duidelijk geworden hoe groot de noodzaak is om “iets” te kunnen betekenen voor deze mensen!

De dankbaarheid van deze mensen is met geen pen te beschrijven. De stagemomenten heb ik beleefd als een enorme verrijking voor mezelf. De opleiding, gegeven door Rina Gubanski, was inhoudelijk heel goed. Alle aspecten die nodig zijn om te kunnen werken met mensen met kanker zijn zeer goed uitgewerkt in deze opleiding. Met volle overgave en een groot enthousiasme heeft Rina mij kunnen overtuigen hoe groot de noodzaak is om ons in te zetten voor mensen met kanker, ben haar daarom zeer dankbaar! Hoop in de toekomst nog veel te kunnen betekenen voor mensen met kanker.

Kathleen Briers
9 juni 2013

Leer meer over deze opleiding

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020