Massage is een wederzijds geschenk - Irene Weijers getuigt

6 jaar 7 maanden geleden

Irene Weijers vertelt ons haar ervaringen tijdens de opleiding "massage bij mensen met kanker".

Gaandeweg het leven en mijn persoonlijke ervaringen en ontwikkelingen merkte ik dat ik steeds meer de behoefte had om meer te kunnen betekenen voor mensen die door de ziekte kanker getroffen zijn. Ik had veel behoefte aan verdieping als schoonheidsspecialiste. Tijdens deze ziekte is niet alleen de buitenkant voor hun belangrijk maar des te meer de binnenkant, het innerlijke. Zowel op lichamelijk als op psychisch vlak hebben deze mensen het zeer zwaar.

Door middel van specifieke massages die vele positieve effecten hebben kun je hun toch momenten van groot welbevinden geven. Tijdens de stages heb ik met een enorm fijn gevoel ervaren hoe goed het deze mensen doet. De positieve, fijne, lieve en dankbare reacties hebben mij verrijkt. Zoals een patiënt zei: “…Massage is een wederzijds geschenk…”. Zo heb ik het ook beleefd. Het doet mij ontzettend goed om op deze manier iets te kunnen geven.

De opleiding, gegeven door Rina Gubanski, was inhoudelijk erg goed. De opbouw van de opleiding en alle aspecten die bij het werken met zieke mensen aan de orde komen zijn goed uitgediept. Haar persoonlijke liefde, haar volle overtuiging voor dit werk heeft ze aan mij helemaal kunnen overbrengen. Deze opleiding heeft mij op velerlei gebieden verrijkt. Ik zet mij er helemaal voor in om in de toekomst veel voor mensen met kanker te kunnen betekenen.

“MASSAGE IS EEN WEDERZIJDS GESCHENK”

Irene Weijers
7 – juni - 2013

Meer info over deze opleiding

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020