Nieuwe slagerij in campus Hasselt

4 jaar 11 maanden geleden

HASSELT – Wie bij SYNTRA Hasselt de opleiding slager/spekslager volgt, kan vanaf nu terecht in een gloednieuwe slagerij, uitgerust volgens de meest moderne normen. Docent Jef Otten - die zelf een slagerij heeft in Lanaken -  is in zijn nopjes.

“We hebben, net als de bakkers, nood aan gemotiveerde mensen die een goede basisvorming hebben. En met de gloednieuwe slagerij, uitgerust volgens de allermodernste normen, kunnen we in de gebouwen van SYNTRA Hasselt daar zeker ons steentje toe bijdragen. We beschikken er over de meest moderne infrastructuur, helemaal professioneel zoals dat vandaag ook in de praktijk hoort. Koude en warme keuken gescheiden, aparte kleedruimtes voor vrouwen en mannen, machines die het leven van de slager een pak vereenvoudigen, alles is er.“

“Daardoor kunnen we de fijne dingen van het beroep aanleren: het ambachtelijke krijgt absoluut voorrang. En seizoensgebonden werken. Barbecues, verwerken van wild, het maken van patés en worsten, fondue en gourmet, lekkere soepen, het passeert allemaal de revue.  Wie de opleiding afwerkt heeft de perfecte basis. En dan kies je meteen, in het werkveld, welke richting je graag verder uit wil. Plezant, boeiend en vooral ondernemend!”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Italiaanse meester-bakker onhult pizzageheimen

Eerst prikkelt de geur van mediterraanse kruiden en gesmolten kaas de smaakpapillen. Het water loopt in de mond… Dan de krakende, krokante korst als inleiding op de smaaksensatie van hartige, stomende tomatensaus. Tijdens het kauwen slurp je slierten smeuïge kaas op en geniet je intens van een mond vol Italië… Wie houdt niet van pizza???

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

De kracht van mocktails

Dave Aertgeerts, docent Mixology bij SYNTRA Limburg licht de kunst van mocktails, de alcoholvrije cocktail, toe. Het is namelijk niet zo dat mensen die geen alcohol drinken altijd zin hebben in water of frisdrank, zeker wanneer de persoon voor hen geniet van een smakelijke cocktail.

Nieuws

Guus Coppens (oud-leerjongere) en zijn kompaan Dries winnen "Mijn Popuprestaurant"!