Nu ook inschakelingsuitkering voor getuigschrift en certificaat

3 jaar 2 maanden geleden

Vanaf september hebben ook jongeren met een getuigschrift of certificaat recht op een inschakelingsuitkering. Dat is een uitkering voor schoolverlaters die na een jaar nog steeds werkloos zijn. Na lang overleg heeft de overheid dus beslist dat ook geslaagden van bepaalde SYNTRA-opleidingen in aanmerking komen voor deze uitkering.

leertijd

De uitkering was vroeger voor iedereen die stopte met school, diploma of niet. Vanaf september moet je dus beschikken over een diploma of getuigschrift. In de praktijk komt het erop neer dat alleen de schoolverlaters die helemaal niets op zak hebben, geen recht zullen hebben op een uitkering.

De maatregelen zijn genomen om jongeren te stimuleren hun opleiding af te ronden. Momenteel verlaat één op acht jongeren de middelbare school zonder diploma. Bijna een derde van die jongeren is na een jaar nog steeds werkloos. Dit aantal ligt veel lager bij jongeren die wel in het bezit zijn van een diploma. 

Deze ommezwaai is dus geruststellend nieuws voor middelbare schoolverlaters die kiezen voor een voltijdse dagopleiding met attest bedrijfsbeheer* bij SYNTRA Limburg. Niet alleen bereiden deze praktijkgerichte opleidingen je rechtstreeks voor op een job, maar het vangnet van de inschakelingsuitkering blijft gelden.

Bron: De Redactie

*Voor een gedetailleerde lijst van diploma’s, getuigschriften en attesten betreffende studies en opleidingen raadpleeg je best de website van de RVA.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Event

SYNTRA-Flora 25 juni

De docenten en cursisten van de opleiding ‘Florist’ nodigen u uit op deze fleurige flora-avond. 

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

B-sportunity: Waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten!

B-sportunity is het Limburgse event waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten. De sportmanagers van morgen zetten in het kader van hun SYNTRA opleiding dit panelgesprek met een bijhorend netwerkevent op poten. Met Stayen in Sint-Truiden werd een perfecte partner gevonden. De multifunctionele omgeving is het bewijs dat sport en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Het was dan ook de perfecte locatie om de ‘B-sportunity’ avond plaats te laten vinden.

Artikel

Mannelijke vs. vrouwelijke cursisten binnen SYNTRA Limburg