Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

8 maanden geleden

Binnen SYNTRA Limburg maken wij veel gebruik van de apps van Microsoft 365. We hebben hier ondertussen al heel wat expertise over opgebouwd en we zouden SYNTRA niet zijn als we deze kennis niet zouden delen met iedereen die iets wil leren. 

De meeste van onze lessen gaan al online door maar daarnaast zullen wij op onze website ook enkele digitale leersnacks volledig gratis aanbieden. We maakten alvast enkele korte webinars in samenwerking met de T2-Innovathoren Dirk en Jorn (www.t2-campus.be). Hieronder vinden jullie een 5-delige reeks van webinars over het gebruik van Microsoft Teams.

microsoft team webinar

Werken met Microsoft Teams

Teams is een app waarin bijna alle andere apps van Microsoft samenkomen. Je kan er chatten met je collega’s, videogesprekken voeren, online vergaderingen plannen …
Nu we allemaal in ons kot moeten blijven is 'online vergaderen' natuurlijk een van de meest interessante functionaliteiten van Teams. Dirk en Jorn van de T2-campus tonen via enkele korte webinars in een 5-delige reeks hoe je snel aan de slag gaat met deze handige app:

 1. Microsoft Teams app installeren:
  In deze webinar leer je hoe je start met Microsoft Teams en installeer je de app op je laptop, tablet, PC of smartphone.
 2. Hoe een Teams vergadering inplannen via Outlook:
  In deze video leer je een vergadering plannen in Teams via Outlook. T2-Innovathor Dirk loodst je doorheen de stappen.
 3. Deelnemen aan een Teams vergadering:
  In deze korte leersnack leer je eenvoudig hoe je deelneemt aan een Teams vergadering.
 4. Deelnemen als externe gebruiker:
  In deze webinar leer je hoe je externe gebruikers kan laten deelnemen aan een vergadering binnen je eigen Teams-omgeving.
 5. Vergaderen met externe gebruikers:
  In deze video deelt T2-Innovathor Dirk tips om vergaderingen met externen in Teams vlot te laten verlopen.

Succes!

Meer van dit?

Geef je e-mailadres op en wij houden je op de hoogte van de nieuwste learningsnacks!

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

T2-campus krijgt eigen TV-kanaal

Artikel

Deze 3 fouten maak je als game developer beter niet…

Droom jij van je eigen game? Dan moet je zeker even verder lezen, want met deze tips & tricks van onze docenten geraak je meteen tot het hoogste level. Hun ‘cheatcodes’ kan je hieronder in het filmpje bekijken. Wij geven alvast 3 fouten die je zeker NIET mag maken.

Artikel

Circulair ondernemen is de toekomst. Maar welke kansen biedt dat voor uw onderneming?

Circulair ondernemen is de toekomst. Maar welke kansen biedt dat voor uw onderneming? Hoe begint u eraan? En hoe krijgt u binnen uw bedrijf de neuzen in dezelfde richting? Circulair ondernemen is meer dan alleen recycleren en vraagt inspanningen om de kringloop binnen jouw bedrijf volledig te sluiten. Ook leveranciers, tussenhandelaars, winkelketens en zelfs de consumenten spelen een rol. Leer meer over circulair ondernemen en circulaire economie in één van onderstaande trajecten.

Artikel

Moderne jungle op T2-campus boost het informeel leren

Wie de T2-campus tegenwoordig betreedt, waant zich in een moderne jungle van multifunctionele zitplaatsen omringd door hippe planten, kleurrijke vogels en hoge bomen. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park sloeg de handen in elkaar met het Limburgse Deusjevoo voor een vernieuwende inrichting, waarbij de functionaliteit van diverse ruimten grondig werd aangepakt. Doelstelling was het verder uitbouwen van een open leercentrum, waar informeel leren in een stimulerende omgeving centraal staat.

Nieuws

SYNTRA Limburg start met eigen gamestudio

Op 5 oktober startte SYNTRA Limburg met een splinternieuw concept op de T2-campus in Genk: de SYNTRA-gamestudio. Één jaar lang werken 3D-artists, game developers, concept artists  en animatoren samen aan een reëel project voor Belgisch agentschap en productiehuis EVERSTORY. Iris Delafortry, bekend van filmproducent en animatiestudio Cyborn, neemt samen met vakdocenten de leiding over het team. Op het einde van de rit leveren ze een afgewerkt product en zetten zo de eerste stap in de echte bedrijfswereld.

Opening mircro e-mobility lab
Artikel

T2-campus opent gloednieuw e-mobility lab