Opleidingen in de vrijetijdseconomie

4 jaar 8 maanden geleden

De Limburgse vrijetijdseconomie is een sterk evoluerende en vooral brede sector.  Van uitbaters van kleinschalige B&B’s of evenementorganisatoren tot gemeentelijke baliemedewerkers. Met 20.000 arbeidsplaatsen in een breed toeristische werkveld én een jaarlijkse omzet van meer dan één miljard euro is het een belangrijke sector. Deze stabiele bedrijfstak heeft bovendien nog heel wat groeipotentieel.

ontbijt

Om groei te stimuleren en onze professionals binnen de vrijetijdseconomie praktijkgerichte opleidingen aan te bieden, sloegen SYNTRA Limburg en Toerisme Limburg vzw de handen in elkaar. Het resultaat?  Een ‘hands on’ vormingsaanbod met korte ‘to the point’ opleidingen die de toeristische professional in zijn of haar dagdagelijkse werk ondersteunen. Deze opleidingen dragen het ‘Limburg Dichtbij Gastvrij’ label omdat ze bijdragen tot de professionalisering van de dienstverlening in de toeristische sector. Ze versterken dus ook de Limburgse vrijetijdseconomie. De cursist ontwikkelt zijn vaardigheden en zorgt ervoor dat de Limburgse (verblijfs)gasten met een tevreden ‘Limburg Dichtbij Gastvrij’ gevoel naar huis keren.

Het aanbod voor voorjaar 2015:

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Italiaanse meester-bakker onhult pizzageheimen

Eerst prikkelt de geur van mediterraanse kruiden en gesmolten kaas de smaakpapillen. Het water loopt in de mond… Dan de krakende, krokante korst als inleiding op de smaaksensatie van hartige, stomende tomatensaus. Tijdens het kauwen slurp je slierten smeuïge kaas op en geniet je intens van een mond vol Italië… Wie houdt niet van pizza???

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

De kracht van mocktails

Dave Aertgeerts, docent Mixology bij SYNTRA Limburg licht de kunst van mocktails, de alcoholvrije cocktail, toe. Het is namelijk niet zo dat mensen die geen alcohol drinken altijd zin hebben in water of frisdrank, zeker wanneer de persoon voor hen geniet van een smakelijke cocktail.

Nieuws

Nieuwe reisleiders studeren af bij SYNTRA Limburg