Philippe Wegman beleeft zijn droom en wordt biersommelier

6 jaar 4 maanden geleden

Al van jongs af aan zat het al in zijn achterhoofd: een eigen kaaswinkel. Maar Philippe Wagman (53) uit Aartselaar werd industrieel ingenieur. “Dat beroep heb ik met veel plezier gedaan. En toch ben ik uiteindelijk achter mijn droom aangegaan. Ook al was het een heel grote stap.”

zytholoog

“Philippe baat nu samen met zijn vrouw ‘Camembière’ uit. “We zijn een kaaswinkel die zich specialiseert in het combineren van kazen met bieren in plaats van de traditionele combinatie met wijnen.” Partner Mieke Foubert is de kaaskenner, Philippe ging in sneltempo bijstuderen: kaasmeester in zijn eigen regio en tegelijk bij SYNTRA Hasselt een opleiding zytholoog. Of zeg maar: biersommelier.

Brouwen

“Ik ben blij dat ik de opleiding gedaan heb, ze heeft een hoog niveau. Ik zat niet in die wereld, dankzij SYNTRA kreeg ik enorm veel bagage en vandaag kan ik met iedere brouwer spreken met de nodige kennis van zaken. De opleiding duurde twee jaar, met in het eerste jaar brouwtechnieken. Dat was echt wel zwaar, je moest ook zelf gaan brouwen. Het is de bedoeling dat Camembière in de nabije toekomst een eigen bier zal uitbrengen. Dat zat al sinds het begin in mijn hoofd, we zijn nu al drie jaar bezig met de ontwikkeling.” Mieke heeft al 30 jaar ervaring in de verkoop van kazen. Een groot pluspunt als je een nieuwe winkel wil beginnen. Ook de combinatie met bieren is al een hit gebleken. “Er is steeds meer interesse”, beaamt Philippe. “We hebben veel klanten die komen voor speciale combinaties. Ze zijn blij met onze begeleiding en uitleg.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

Koffieproever en bierkenner nu ook erkende beroepen

Vorige week verscheen er in het Belgisch Staatsblad een lijst van nieuwe officieel erkende beroepen. Vanaf vandaag zijn de bij ons immer populaire opleidingen Zytholoog en Barista officieel erkende beroepen.

Artikel

10 opleidingen die je (klanten) doen watertanden!

Het is algemeen geweten dat Belgen graag leven als echte Bourgondiërs. De laatste jaren is de eetcultuur in ons land dan ook sterk toegenomen. Tijd dus om jouw kennis (of die binnen je zaak) uit te breiden. Hieronder de top tien van opleidingen voor de horeca die je zullen doen watertanden.

Nieuws

Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

De helft van de 200 hectare die vandaag in Vlaanderen met druiven is aangeplant, ligt in Limburg. Jaarlijks komt er 10 procent bij. Dat is het signaal voor de provinciale instanties om van de wijnbouw een economisch belangrijke sector te maken

Nieuws

Limburg investeert in wijnbouw