Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

2 jaar 5 maanden geleden

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

pitch fight III

Verloop van de avond.

De aftrap zal gegeven worden vanaf 18u30 door Ludo Guisson, Business Developer van de grafische sector binnen SYNTRA Limburg.

Daarna stellen de beste afgestudeerden elk hun project grafisch voor met een professionele uitleg erbij. Vanzelfsprekend zijn dit allemaal eigen, originele ontwerpen. Ze zullen het onderste uit de kan halen, want ze staan te popelen om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Vanaf 20u30 kan er nagepraat worden met een hapje en een drankje aangeboden door SYNTRA Limburg. Professionals die talent gespot hebben, kunnen hier meteen hun slag slaan en de cursisten vragen stellen tijdens dit netwerkmoment.

Programma

 • Datum: woensdag 27 juni 2018
 • Startuur: 18u30
 • Locatie: Syntra Limburg Campus Hasselt - Gouverneur Verwilghensingel 40 , 3500 Hasselt
 • Prijs: GRATIS , inclusief receptie met drank en een hapje

  Docent in de spotlights

  Bezieler van deze avond is spildocent Luc Van Eyck. Hij stond járen geleden aan de wieg van deze marktgedreven opleiding. In de loop der jaren heeft hij honderden tekenaars de kneepjes van het vak geleerd.

  Als eigenaar van het ‘Advies- en tekenbureel’ weet hij ook waar de de commerciële klepel hangt en wijst hij zijn cursisten op belangrijke beroepsspecifieke competenties. Luc is de drijvende kracht achter de bouwteken-opleidingen. Hij is dan ook volop betrokken met de uitrol van de nieuwe BIM-conforme teken-opleidingen voor woningen, betonconstructies en staalconstructies.

  “Niet eenvoudig om goeie technisch tekenaars te vinden”

  Dat dit een marktgerichte opleiding is, wordt meteen duidelijk wanneer we ex-cursist Jens Meyssen uit Neerpelt aan het woord laten. Hij vond na zijn opleiding meteen werk en specialiseerde zich in de visualisaties. “Ik zie het over heel de sector: Het blijkt niet eenvoudig om goeie technisch tekenaars te vinden.”

  Vorig jaar is Jens ook zelfstandige in bijberoep geworden. Jens: "In de opleiding leerde ik vooral gestructureerd en correct werken. Dat helpt enorm. Ik was trouwens ook vanaf les 1 gebeten!”

  SYNTRA Blog

  Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

  Naar alle artikels
  Artikel

  De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

  Artikel

  Extra injectie voor game-industrie dankzij de ‘Tax shelter’

  Niet enkel de Limburgse producenten van games, maar ook de verschillende opleidingsinstellingen die profielen voor deze nieuwe sector afleveren, kijken halsreikend uit naar de uitbreiding van de zogenaamde tax shelter van de film- naar de game-industrie. “Als dat teweegbrengt voor de game-industrie, wat het heeft opgeleverd voor de Belgische filmindustrie, dan mogen we onze borst natmaken”, zegt business developer Ludo Guisson van Syntra Limburg.

  Artikel

  Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

  Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

  De grote vraag is meestal: WAT NU? 

  Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

  Nieuws

  Een opleiding leidt tot professioneel succes

  Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

  Nieuws

  Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

  Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

  Nieuws

  EPB Roadshow