Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

5 maanden 2 weken geleden

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

pitch fight III

Verloop van de avond.

De aftrap zal gegeven worden vanaf 18u30 door Ludo Guisson, Business Developer van de grafische sector binnen SYNTRA Limburg.

Daarna stellen de beste afgestudeerden elk hun project grafisch voor met een professionele uitleg erbij. Vanzelfsprekend zijn dit allemaal eigen, originele ontwerpen. Ze zullen het onderste uit de kan halen, want ze staan te popelen om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Vanaf 20u30 kan er nagepraat worden met een hapje en een drankje aangeboden door SYNTRA Limburg. Professionals die talent gespot hebben, kunnen hier meteen hun slag slaan en de cursisten vragen stellen tijdens dit netwerkmoment.

Programma

 • Datum: woensdag 27 juni 2018
 • Startuur: 18u30
 • Locatie: Syntra Limburg Campus Hasselt - Gouverneur Verwilghensingel 40 , 3500 Hasselt
 • Prijs: GRATIS , inclusief receptie met drank en een hapje

  Docent in de spotlights

  Bezieler van deze avond is spildocent Luc Van Eyck. Hij stond járen geleden aan de wieg van deze marktgedreven opleiding. In de loop der jaren heeft hij honderden tekenaars de kneepjes van het vak geleerd.

  Als eigenaar van het ‘Advies- en tekenbureel’ weet hij ook waar de de commerciële klepel hangt en wijst hij zijn cursisten op belangrijke beroepsspecifieke competenties. Luc is de drijvende kracht achter de bouwteken-opleidingen. Hij is dan ook volop betrokken met de uitrol van de nieuwe BIM-conforme teken-opleidingen voor woningen, betonconstructies en staalconstructies.

  “Niet eenvoudig om goeie technisch tekenaars te vinden”

  Dat dit een marktgerichte opleiding is, wordt meteen duidelijk wanneer we ex-cursist Jens Meyssen uit Neerpelt aan het woord laten. Hij vond na zijn opleiding meteen werk en specialiseerde zich in de visualisaties. “Ik zie het over heel de sector: Het blijkt niet eenvoudig om goeie technisch tekenaars te vinden.”

  Vorig jaar is Jens ook zelfstandige in bijberoep geworden. Jens: "In de opleiding leerde ik vooral gestructureerd en correct werken. Dat helpt enorm. Ik was trouwens ook vanaf les 1 gebeten!”

  SYNTRA Blog

  Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

  Naar alle artikels
  Nieuws

  Een opleiding leidt tot professioneel succes

  Nieuws

  Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

  Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

  Nieuws

  EPB Roadshow

  Sinds de EPB-regelgeving in 2006 van start ging, is het bouwlandschap volledig veranderd. We worden geconfronteerd met een alsmaar strenger wordende wetgeving. Technieken en technologieën komen in een razend tempo op ons af. Ontwerpen dienen continu bijgeschaafd te worden.

  Nieuws

  Bouwunie Limburg: “SYNTRA is ideale partner voor opleidingen”

  HASSELT - Bouwunie Limburg, de federatie van de KMO’s in de bouw, en SYNTRA Limburg hebben de handen in elkaar geslagen voor de organisatie van een breed aanbod opleidingen precies op maat en volgens de wensen en noden van de bouwwereld. “SYNTRA heeft de meest competente mensen in huis voor vormingen op maat van onze sector”, beklemtoont Davy Maesen (36), directeur Bouwunie Limburg.

  Artikel

  7 technische opleidingen om snel aan werk te geraken

  De techniek bepaalt de toekomst. Wij hebben een lijstje gemaakt van technische opleidingen waarmee je snel werk vindt. Er zijn immers te weinig mensen die afstuderen in deze beroepen (kwantitatief tekort). Wil jij zeker zijn van een job en goed verdienen? Maak dan het verschil en schrijf je snel in!

  Nieuws

  Van Webdeveloper tot Dashcam specialist - Gergo Pap getuigt