Restaurant Cucina di Gio opent na opleiding bij SYNTRA

6 jaar 3 maanden geleden

Giovanni Santoro (33) leerde thuis koken en deed ervaring op in zijn eigen taverne. Maar jij kreeg meer keukeninzicht bij SYNTRA. Hij behaalde daar het getuigschrift restauranthouder en maakt nu Italiaanse gerechten in zijn restaurant Cucina di Gio.

Sinds eind 2011 is Giovanni uitbater van het restaurant in Houthalen, waar hij samen met zijn echtgenoten Priscilla de leiding over heeft. “Voordat we met ons restaurant begonnen, baatte ik ruim zes jaar taverne Trianon uit in Genk. In die periode ging ik naar SYNTRA om mijn algemene kennis te verbreden.”

“De opleiding heeft mij absoluut dingen bijgebracht. Ik sta ondertussen vijf jaar als kok in de keuken, maar zonder officiële opleiding. Nu heb ik meer kennis. Zo leerde ik een zaal en boekhouding beheren en kreeg ik een bier- en wijncursus. Veel van die aspecten waren nieuw voor mij. Kortom, ik kijk positief terug op mijn periode bij SYNTRA.”

Njam!

“Het zijn drukke tijden, maar dat is een teken dat de zaak goed draait. Ik mag absoluut niet klagen. Mijn vrouw en ik proberen een zo goed mogelijke prijs- kwaliteitverhouding te brengen en dat weten de klanten te appreciëren.

Vier leveranciers bezorgen ons topwijnen. Onlangs kreeg ik het Njam! – Magazine een vermelding van Peppe Giacomazza. Hij zei dat Cucina di Gio tot zijn vijf lievelingrestaurants behoort. Dat doet plezier.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert. Afgevaardigd bestuurder van SYNTRA Limburg Dirk Vanstipelen ziet in de meetresultaten dat de Limburger beloond wordt voor zijn werkkracht en doorzettingsvermogen: ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven. Samen met SYNTRA Limburg slagen zij daar ook in. Dat is iets om trots op te zijn!”

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Italiaanse meester-bakker onhult pizzageheimen

Eerst prikkelt de geur van mediterraanse kruiden en gesmolten kaas de smaakpapillen. Het water loopt in de mond… Dan de krakende, krokante korst als inleiding op de smaaksensatie van hartige, stomende tomatensaus. Tijdens het kauwen slurp je slierten smeuïge kaas op en geniet je intens van een mond vol Italië… Wie houdt niet van pizza???

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

De kracht van mocktails