Samen de fitnessbranche in!

10 years 2 months geleden

De Beringse Sabrina Decembrino (31) en haar vriend Maarten Vanduffel (34) gingen samen les volgen bij SYNTRA. Het sportieve duo had een gemeenschappelijk toekomstdoel: werken in de fitnessbranche.

“En nu werken we allebei voor ‘24/7 Balance’ van Wim Vandeven in Tessenderlo,” vertelt Sabrina. Wim was hun lesgever bij SYNTRA, het contact was snel gelegd. Het brede publiek kent Wim als man en trainer van Tia Hellebaut. In het fitnesscentrum begeleidt Maarten sporters als personal trainer, hij geeft sportmassages en blessurepreventie. “Ik doe onder meer ook applied kinesiology. Ik werk met allerlei sporters, maar vooral met wielrenners en motorcrossers,” legt Maarten uit. Sabrina geeft voedings- en trainingsadvies.

Eindwerk

Sabrina: “We vinden dat SYNTRA een heel toffe manier heeft van les geven. Met docenten die zelf veel praktijkervaring hebben, zoals Wim Vandeven. Als eindwerk hebben we zelf een fictieve fitnesszaak opgericht, met alles wat erbij kwam kijken. Het bood een realistische kijk op ondernemen, dat vond ik erg handig. We zagen al snel dat het als zelfstandige niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Financieel is het allemaal niet evident als je een eigen fitnesscentrum wil openen. Het was een brede opleiding, met veel praktijklessen in fitnesscentra. Twee jaar geleden heb ik die kennis aangevuld met een SYNTRA-opleiding sportvoeding.”

Meer info over de opleiding sportverzorger

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Event

B-Sportunity - Panelgesprek - 12 Mei

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Nieuws

Paul Vangeel werd wielerverzorger

GEEL - In de opleidingen ‘Sportverzorger’ en ‘Wielerverzorger’ bij SYNTRA-Hasselt vond Paul Vangeel (45) uit Geel de ideale vorming voor zijn passie: een taak als verzorger in het wielermilieu, die hij nu bij de Beloften van het gereputeerde wielerteam Lotto Belisol uitoefent. “Ik heb zelf 16 jaar gekoerst, tot op het niveau van liefhebber”, vertelt Paul.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Robby Pipeleers
Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”