Slager wordt tuinaannemer na opleiding bij SYNTRA

6 jaar geleden

Na een slagersloopbaan van 27 jaar gooide Rob Meyssen (47) het over een andere boeg. Hij ging aan de slag als tuinman, breidde zijn kennis uit bij SYNTRA en werkt nu op zelfstandige basis met zijn bedrijf Natuurlijk Groen.

“Van mijn vijftiende tot mijn achttiende was ik op leercontract bij een slager, nadien werkte ik voor twee andere slagerijen”, veltelt Meyssen. “Ik deed mijn job graag, maar wilde na zoveel jaren iets anders doen. Omdat ik niet graag tussen vier muren zat, verkoos ik buiten te werken.” “Ik hapte met succes toe op een advertentie van tuinbedrijf Van Vlierden. Toen ik eenmaal bezig was, wilde ik steeds meer over het vak weten. Daarom besloot ik naar SYNTRA te gaan.

Ik volgde in Hasselt de opleiding tuinaannemer – tuinverzorger, waarbij ik in het tweede jaar koos voor de specialisatie onderhoud. In 2009 studeerde ik af.”

Vakmensen

“Ik ben verantwoordelijk voor alle aanplantingen en het onderhoud, het klinkerwerk is voor een collega. Als slager moest ik hard werken, maar als tuinman moet je eveneens flink wat handen uit de mouwen steken. Dat wordt toch wat onderschat. De opleiding bij SYNTRA was een verrijking omdat de mensen de lessen gegeven worden door vakmensen.”

“Zij legden mij onder meer de wetten van natuur uit, waarmee planten zich beter voelen en op welke manier het best gesnoeid wordt. Soms bel ik nog mijn docent Willy Knevels. Hij is een wandelend boek en heeft al veel gezien in de groensector. Daar steek ik nog altijd dingen van op.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

In de huidige digitale wereld is online leren dé methode bij uitstek om cursisten van op een afstand te bereiken. Online leren is dan ook al langer een optie binnen verschillende SYNTRA-opleidingen. Door de recente maatregelen in kader van het coronavirus of COVID-19, zijn we genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen met onze online mogelijkheden. We zetten onze blik op oneindig en transformeren heel wat van onze praktijkgerichte opleidingen naar online lesactiviteiten. Geen simpele klus voor ons aangezien praktijk voorop staat, maar unieke situaties vragen om creatieve oplossingen.

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020