SYNTRA Limburg investeert 125.000 euro in de horeca opleidingen

5 jaar 3 maanden geleden

Een kwart van de zowat half miljoen van die het opleidingscentrum SYNTRA Limburg dit jaar investeert in uitrusting gaat naar de modernisering van de afdeling horeca en voeding in campus Hasselt

Hasselt

Een kwart van de zowat half miljoen van die het opleidingscentrum SYNTRA Limburg dit jaar investeert in uitrusting gaat naar de modernisering van de afdeling horeca en voeding in campus Hasselt. Niet alleen de keukentoestellen zijn nieuw. Ook de infrastructuur is zodanig ingericht dat ze ruimschoots beantwoord aan de hedendaagse vereisten. “We investeren jaarlijks tussen de driehonderd en de zeshonderdduizend euro in vernieuwing en modernisering van alle afdelingen van SYNTRA”, zegt algemeen directeur Dirk Vanstipelen. “Dat zijn telkens forse bedragen. Maar ze zijn wel nodig om gelijke trend te houden met de industrie en met de professionele vereisten die gelden op de arbeidsmarkt. We investeren onder meer in de vernieuwing van het auditorium, en de afdeling tandtechnieken in Hasselt en in een vernieuwd klantenonthaal in Tongeren. Een grote hap, zo’n 125.000 euro gaat dit jaar naar de uitrusting voor de restauranthouders. Daar bouwen we aparte lesruimten voor de koude keuken, de warme keuken, het wassen van groenten, de afwas en de kleedzone. Deze infrastructuur kan nu perfect vergeleken worden met toprestaurant of hotelkeuken. We gaan het aantal cursisten per groep niet verhogen, ondanks de ruimere infrastructuur om de kwaliteit te blijven garanderen.”

Management

Yves Gielen, horecadocent bij SYNTRA, weet dat de nieuwe infrastructuur toelaat om het niveau van aspirant koks op te trekken. “De opleiding restauranthouder bijvoorbeeld duurt doorgaans drie jaar aan één avond per week “, zegt Dielen. “In het eerste jaar krijg je de basistechnieken van het koken. In het tweede jaar komt vooral de technologie aan bod en in het derde jaar de technieken die moeten leiden tot verfijning van de gerechten. Maar het kan ook in het tweede jaar aan twee avonden per week. Of overdag in één jaar. Goed kunnen koken is voor een restauranthouder ontzettend belangrijk. Maar het management om zijn zaak te beheren, is minstens zo belangrijk. Als je dat onvoldoende onder de knie hebt, is de kans op faken groot. Daarom dat management een belangrijk deel vormt in onze opleidingen. Kostprijsberekening is daarvan het voornaamste onderdeel. Je kan pas een prijs op en gerecht kleven als je weet wat al je kosten zijn. En dan heb ik het niet alleen over aankoop van producten. Energie, huur, afbetalingen, afval, onderhoud. Je moet alles rekening houden. Eén op drie restauranthouders falen omdat ze kostprijsberekening uit het oog verloren zijn. Je kan een boekhouder hebben die je belangen behartigt. Maar als je zelf geen goede kijk op de zaak hebt, ben je overgeleverd aan die boekhouder.”

Vestigingswet

Gielen wijst er op dat niet alleen restauranthouders een opleiding krijgen in de vernieuwde keukeninfrastructuur. “ Laat ons zeggen dat er bijna alle opleidingen die met voeding en horeca te maken hebben georganiseerd kunnen worden. Daarbij ook sommeliers en zythologen.” Door de nieuwe vestigingswet zullen uitbaters van tavernes  die snacks willen serveren zijn verplicht zijn een opleiding te volgen. “Tenminste als ze zelf iets aan de bereiding willen doen”, gaat Dirk Vanstipelen verder. “Als ze bijvoorbeeld kaasblokjes gesneden in verpakking aankopen dan mogen ze dat zo serveren. Maar als ze die kaasblokjes zelf snijden zullen ze daarvoor een bekwaamheidsattest moeten hebben. Het is maar een voorbeeld natuurlijk. Maar het heeft allemaal te maken met de hygiëneregels die je als uitbater moet respecteren. En ook dat soort getuigschriften kan je hier betalen.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Event

Young BIM Bouwkundig Tekenaars pitchen hun werk

Artikel

De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt

Als jonge onervaren schoolverlater denk je maar aan één ding, snel aan het werk gaan en centen verdienen. De zoektocht naar de geschikte job is helaas geen makkelijk parcours en dat heeft vooral met diploma en ervaring te maken. De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt voor niet-hooggeschoolden. De cijfers van de VDAB tonen aan dat hooggeschoolden het makkelijkst aan de slag geraken binnen het jaar na afstuderen. Meteen na de masters en bachelors vinden we als koploper de leertijd terug, een succesvol opleidingsproduct van SYNTRA.

Artikel

SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote uitdagingen

Het internet gaat sneller, een pakje leveren gaat sneller en de nieuwste smartphones gaan sneller. Eigenlijk gaat heel de economie de laatste jaren steeds sneller en sneller. Deze snelheid brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor ons. Als we niet levenslang (ondernemend) leren dan geraken we achterop en raast de economie ons genadeloos voorbij. Gelukkig zijn er oplossingen om mee op snelheid te raken en zo mee te surfen op het succes van de economie. SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote maatschappelijke uitdagingen.

Artikel

Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept

Binnenkomen als cursist en buitengaan als ondernemer, bij SYNTRA kan het. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar. Als we dit omzetten naar aantallen dan spreken we over 3.725 ondernemers die wij jaarlijks afleveren. De SYNTRA-ondernemer is dus niet meer weg te denken uit onze economie. Moet je morgen een brood kopen, een website laten ontwerpen, een fiets bestellen? Dan is de kans groot dat je bij een SYNTRA-ondernemer terecht komt.

Artikel

3 keer hogerop dankzij SYNTRA

SYNTRA is de ‘place to be’ om hogerop te klimmen in jouw job. Dat zeggen we natuurlijk niet zomaar, dat blijkt uit concrete cijfers. Uit onderzoekstudies (IPSOS) is gebleken dat van alle cursisten die aan het werk zijn voor hun opleiding, 41% een nieuwe job vindt, 36% zijn/haar job verbetert en 22% promotie krijgt. Veel kansen dus om jouw job te verbeteren. Al deze job-verbeteringen zorgen voor een stevig sneeuwbaleffect want een verbetering in jouw job betekent een verbetering voor de onderneming en een verbetering voor de economie. Win-win, bij SYNTRA heb je geen geluk nodig om jouw kansen te vergroten. 

SYNTRA bij de beste van de klas, maar Belgen gebuisd in Europa
Artikel

SYNTRA bij de beste van de klas, maar Belgen gebuisd in Europa