SYNTRA Limburg start met eigen gamestudio

1 week 4 dagen geleden

Op 5 oktober startte SYNTRA Limburg met een splinternieuw concept op de T2-campus in Genk: de SYNTRA-gamestudio. Één jaar lang werken 3D-artists, game developers, concept artists  en animatoren samen aan een reëel project voor Belgisch agentschap en productiehuis EVERSTORY. Iris Delafortry, bekend van filmproducent en animatiestudio Cyborn, neemt samen met vakdocenten de leiding over het team. Op het einde van de rit leveren ze een afgewerkt product en zetten zo de eerste stap in de echte bedrijfswereld.

SYNTRA-gamestudio

De Belgische gamesector kent de laatste jaren een fikse groei. Met internationale erkenningen en nominaties zetten verschillende gamestudios België op de kaart. Het succes van deze studios vinden we in hun gestructureerde werking en slimme benadering. Deze succesvolle aanpak willen we ook jong en opkomend talent meegeven, en daarom wordt het uniek concept ‘Studio Artist’ in het leven geroepen. Een jaar lang simuleren we een volledige gamestudio op de T2-campus in Genk. Wie zich heeft ingeschreven, komt terecht in een team met verschillende grafische en creatieve profielen. Samen werken ze aan een concrete opdracht uitgeschreven door agentschap EVERSTORY. Het eindproduct zullen ze als team voorstellen en wie weet halen ze hiermee meteen hun eerste monsterdeal binnen.

Opleiding op een hoger level

Jos Cielen, business developer grafische en multimedia, verduidelijkt de opzet van het concept: “Studio artist is niet zomaar de volgende opleiding in het rijtje. We richten met dit uniek concept op mensen met een diploma of vooropleiding in een game- of animatierichting. Zij zullen tijdens het jaar hun talenten in teamverband moeten inzetten om een volledig project uit te werken. Naast projectmanagement en productie leren ze de kost en verkoopwaarde van hun werk berekenen, hoe subsidies werken en leren ze ook hun product pitchen. Het wordt een pittig jaar met mooie groeikansen, geen tijd voor spelletjes dus!”. Wie zich aanmeldt voor dit traject zal zich dus al meteen bij de start moeten bewijzen. Dankzij deze insteek starten we het jaar met mensen van eenzelfde niveau. En dat is nodig, want zij zullen als een ‘real-life’ studio een kwalitatief eindproduct moeten afleveren.

Studio artist is niet zomaar de volgende opleiding in het rijtje

Dit doen ze niet alleen, Iris Delafortry neemt samen met vakdocenten de leiding over het team en zet de juiste richting uit. Iris zorgt niet alleen voor een vrouwelijke touch, ze brengt vooral bakken ervaring mee vanuit de gamewereld. Dankzij haar functie als hoofd productie bij Cyborn kent zij als geen ander de in’s en out’s van een topstudio. De cursisten kunnen dus rekenen op begeleiding en coaching van echte pro’s.

Een upgrade naar succes

Wie zich in de wereld van grote studios en internationale spelers wil bewijzen, moet zich onderscheiden van de rest. De concurrentie is groot en wie een streepje voor heeft, springt er meteen uit Met dit concept willen we Vlaamse game- en animatietalenten alvast een boost geven richting een succesvolle carrière in deze groeiende sector. 

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Moderne jungle op T2-campus boost het informeel leren

Artikel

T2-campus opent gloednieuw e-mobility lab

T2-campus pakt, samen met SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor, deze maand uit met een splinternieuw micro e-mobility lab. Dankzij een samenwerking met Shimano Benelux en een duidelijke focus op technologie kwam dit state-of-the-art lab tot stand. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park zet zo in op één van de meest duurzame ontwikkelingen van nu én de toekomst en boort daarmee een nichemarkt in België aan. SYNTRA-cursisten kunnen voor het eerst proeven van dit lab in november tijdens de opleiding 'Technicus elektrische steps, fietsen en scooters'

Artikel

Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

Online lessen, het was voor opleidingsverstrekkers een tijdlang de norm. Ondertussen zijn de campussen open en zijn de cursisten terug welkom, met hygiënemaatregelen en voldoende afstand natuurlijk. Er klink een zucht van opluchting op de eerste lesdag. Zowel de docenten als de cursisten zijn opgetogen dat ze terug fysiek les kunnen geven en volgen. Dat blijkt verder uit de positieve inschrijvingscijfers. De actieve Limburger, die zijn carrière in eigen handen neemt, laat zich niet afschrikken en vindt vlot de weg naar professionele opleiding.  

Artikel

Limburger test positief op professionele groei. 

Een stijging in inschrijvingen, meer interesse voor loopbaanbegeleiding en een toestroom voor de cursussen ondernemerschap. Corona heeft ongetwijfeld een positieve invloed op de professionele keuze van de mensen, en die kiezen duidelijk voor groei. Bij SYNTRA Limburg merken we enkele opvallende tendensen, de mensen nemen hun loopbaan zelf in handen en kiezen vooral voor toekomstgerichte opleiding en begeleiding. 

Artikel

SYNTRA Limburg investeert in hybride leren en neemt tientallen robots in dienst

Bij de start van het nieuwe cursusjaar zullen onze campussen uitgerust worden met tientallen mini-robots. Deze splinternieuwe apparaten maken het voor ons en de docenten mogelijk om meer interactie te creëren binnen de online lesomgeving. De robots vormen de brug tussen de fysieke lessen en het online leren en zorgen voor een hybride lesomgeving. Onze directeur, Dirk Vanstipelen, is zelf een van de trekkers van dit initiatief: “We zetten met SYNTRA Limburg al maandenlang in op online leren. Toch blijven praktijklessen essentieel voor de ontwikkeling van onze cursisten. Met deze nieuwe technologie kunnen we in het nieuwe cursusjaar een hybride lessysteem voorzien waarbij cursisten zowel online als in de klas op een interactieve manier kunnen leren.”

Artikel

Staycation is de nieuwe vacation