SYNTRA Limburg start met eigen gamestudio

3 maanden 2 weken geleden

Op 5 oktober startte SYNTRA Limburg met een splinternieuw concept op de T2-campus in Genk: de SYNTRA-gamestudio. Één jaar lang werken 3D-artists, game developers, concept artists  en animatoren samen aan een reëel project voor Belgisch agentschap en productiehuis EVERSTORY. Iris Delafortry, bekend van filmproducent en animatiestudio Cyborn, neemt samen met vakdocenten de leiding over het team. Op het einde van de rit leveren ze een afgewerkt product en zetten zo de eerste stap in de echte bedrijfswereld.

SYNTRA-gamestudio

De Belgische gamesector kent de laatste jaren een fikse groei. Met internationale erkenningen en nominaties zetten verschillende gamestudios België op de kaart. Het succes van deze studios vinden we in hun gestructureerde werking en slimme benadering. Deze succesvolle aanpak willen we ook jong en opkomend talent meegeven, en daarom wordt het uniek concept ‘Studio Artist’ in het leven geroepen. Een jaar lang simuleren we een volledige gamestudio op de T2-campus in Genk. Wie zich heeft ingeschreven, komt terecht in een team met verschillende grafische en creatieve profielen. Samen werken ze aan een concrete opdracht uitgeschreven door agentschap EVERSTORY. Het eindproduct zullen ze als team voorstellen en wie weet halen ze hiermee meteen hun eerste monsterdeal binnen.

Opleiding op een hoger level

Jos Cielen, business developer grafische en multimedia, verduidelijkt de opzet van het concept: “Studio artist is niet zomaar de volgende opleiding in het rijtje. We richten met dit uniek concept op mensen met een diploma of vooropleiding in een game- of animatierichting. Zij zullen tijdens het jaar hun talenten in teamverband moeten inzetten om een volledig project uit te werken. Naast projectmanagement en productie leren ze de kost en verkoopwaarde van hun werk berekenen, hoe subsidies werken en leren ze ook hun product pitchen. Het wordt een pittig jaar met mooie groeikansen, geen tijd voor spelletjes dus!”. Wie zich aanmeldt voor dit traject zal zich dus al meteen bij de start moeten bewijzen. Dankzij deze insteek starten we het jaar met mensen van eenzelfde niveau. En dat is nodig, want zij zullen als een ‘real-life’ studio een kwalitatief eindproduct moeten afleveren.

Studio artist is niet zomaar de volgende opleiding in het rijtje

Dit doen ze niet alleen, Iris Delafortry neemt samen met vakdocenten de leiding over het team en zet de juiste richting uit. Iris zorgt niet alleen voor een vrouwelijke touch, ze brengt vooral bakken ervaring mee vanuit de gamewereld. Dankzij haar functie als hoofd productie bij Cyborn kent zij als geen ander de in’s en out’s van een topstudio. De cursisten kunnen dus rekenen op begeleiding en coaching van echte pro’s.

Een upgrade naar succes

Wie zich in de wereld van grote studios en internationale spelers wil bewijzen, moet zich onderscheiden van de rest. De concurrentie is groot en wie een streepje voor heeft, springt er meteen uit Met dit concept willen we Vlaamse game- en animatietalenten alvast een boost geven richting een succesvolle carrière in deze groeiende sector. 

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

T2-campus krijgt eigen TV-kanaal

Artikel

Deze 3 fouten maak je als game developer beter niet…

Droom jij van je eigen game? Dan moet je zeker even verder lezen, want met deze tips & tricks van onze docenten geraak je meteen tot het hoogste level. Hun ‘cheatcodes’ kan je hieronder in het filmpje bekijken. Wij geven alvast 3 fouten die je zeker NIET mag maken.

Artikel

Circulair ondernemen is de toekomst. Maar welke kansen biedt dat voor uw onderneming?

Circulair ondernemen is de toekomst. Maar welke kansen biedt dat voor uw onderneming? Hoe begint u eraan? En hoe krijgt u binnen uw bedrijf de neuzen in dezelfde richting? Circulair ondernemen is meer dan alleen recycleren en vraagt inspanningen om de kringloop binnen jouw bedrijf volledig te sluiten. Ook leveranciers, tussenhandelaars, winkelketens en zelfs de consumenten spelen een rol. Leer meer over circulair ondernemen en circulaire economie in één van onderstaande trajecten.

Artikel

Moderne jungle op T2-campus boost het informeel leren

Wie de T2-campus tegenwoordig betreedt, waant zich in een moderne jungle van multifunctionele zitplaatsen omringd door hippe planten, kleurrijke vogels en hoge bomen. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park sloeg de handen in elkaar met het Limburgse Deusjevoo voor een vernieuwende inrichting, waarbij de functionaliteit van diverse ruimten grondig werd aangepakt. Doelstelling was het verder uitbouwen van een open leercentrum, waar informeel leren in een stimulerende omgeving centraal staat.

Artikel

T2-campus opent gloednieuw e-mobility lab

T2-campus pakt, samen met SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor, deze maand uit met een splinternieuw micro e-mobility lab. Dankzij een samenwerking met Shimano Benelux en een duidelijke focus op technologie kwam dit state-of-the-art lab tot stand. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park zet zo in op één van de meest duurzame ontwikkelingen van nu én de toekomst en boort daarmee een nichemarkt in België aan. SYNTRA-cursisten kunnen voor het eerst proeven van dit lab in november tijdens de opleiding 'Technicus elektrische steps, fietsen en scooters'

Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin
Artikel

Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin