SyntraPXL doneert lesmateriaal aan overstroomde scholen in Wallonië

1 maand 1 week geleden

Wie denkt dat de problemen van de overstromingen eerder dit jaar al opgelost zijn, is mis. Maanden na de zware watersnood blijven veel Waalse scholen kampen met een tekort aan lesmateriaal. SyntraPXL kwam in contact met scholengroep Athenée Royal Verdi en schoot meteen in actie. Er werden honderden tafels, stoelen en andere benodigdheden verzameld en naar de getroffen scholen in Verviers en Pepinster gebracht. Een geslaagde actie want de leerkrachten en leerlingen namen de dag van de levering al meteen de materialen in gebruik.

Veel Waalse scholen hadden zich de start van het schooljaar anders ingebeeld. Zo ook het Athenée Royal Verdi die door de overstromingen veel van haar lesmateriaal zag verdwijnen. Ex T2-collega André Jodogne trok als vrijwilliger de taalgrens over, zag de situatie en kwam bij SyntraPXL aankloppen voor hulp. “Als je in de zwaarst getroffen gebieden aankomt, zie je de ravage van de overstromingen nog steeds duidelijk. Heel wat mensen en organisaties kunnen hulp gebruiken, waaronder ook enkele scholen in Verviers en Pepinster. Ik wist meteen de ideale partner om hiervoor aan te spreken, SyntraPXL!”

Veel handen maken licht werk

Met verschillende campussen in Limburg, heeft SyntraPXL een uitgebreide infrastructuur ter beschikking. Toen directeur Dirk Vanstipelen op de hoogte kwam van dit verhaal, twijfelde hij geen seconde om in actie te schieten: “Als opleidingsverstrekker begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk een goede infrastructuur is. We leven mee met de situatie in Wallonië en we zagen in dit verhaal de ideale kans om ons steentje bij te dragen. We verzamelden daarom zoveel mogelijk lesmateriaal om AR Verdi verder te helpen.”

Dankzij vrijwilligers werd de logistieke uitdaging om al deze spullen naar de getroffen scholen te krijgen een licht karwei. Heel wat docenten en medewerkers van SyntraPXL, samen met medewerkers van AR Verdi, staken hun handen uit de mouwen om verschillende vrachtwagens in te laden. Onverwacht kwam er nog extra hulp vanuit de Limburgse verhuisfirma DAC NV. Toen ze hoorden waarvoor ze werden ingeschakeld, boden zij meteen gratis transport aan om de materialen tot in Wallonië te krijgen. En zo werken twee Limburgse partners samen om een Waalse scholengroep uit de nood te helpen.

Dankbare gezichten

Eenmaal aangekomen, werden de lesmaterialen enthousiast onthaald door een klein leger studenten en leerkrachten. Zij hielpen met plezier de vele stoelen en tafels uitladen en namen ze zelfs meteen in gebruik. De dankbaarheid bij AR Verdi is groot. Zij bekijken nu zelf verder hoe ze alle spullen over hun getroffen scholen verdelen. Dirk Vanstipelen blikt alvast tevreden terug op de actie: “We zijn blij dat we op deze manier honderden leerlingen en leerkrachten een betere lesomgeving kunnen bieden. Daarnaast houden we hier een goed contact aan over met deze Waalse scholengroep en volgen we de situatie verder op als ze nog extra materiaal nodig hebben.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

Ontdek de wensboom op campus Pelt

Artikel

SyntraPXL-medewerkers dragen sokken voor het goede doel

Vanaf deze week dragen de medewerkers van SyntraPXL allemaal dezelfde sokken. Het gaat natuurlijk niet om gewone sokken, maar wel om een paar originele ‘muco socks’ ter ondersteuning van de vzw De Mucovereniging. De inspiratie voor deze ludieke actie komt vanuit een van de eigen medewerkers. Opleidingsverantwoordelijke Liesbeth Vangerven zette dit mooie initiatief in de spotlight en met de steun van SyntraPXL dragen al haar collega’s nu sokken voor het goede doel.

Artikel

Overdag apotheker, ’s avonds stadsboer

Van je passie je beroep maken, het is voor velen een droom. Zo ook voor Katleen De Vel uit Kuringen. Momenteel staat ze vier dagen per week als verantwoordelijke in een apotheek. De rest van haar tijd spendeert ze vooral aan haar passie, bloementeelt in eigen tuin. Op dit moment is het nog een uit de hand gelopen hobby, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Met de juiste opleidingen hoopt ze alvast haar eigen kleinschalig stadproject te kunnen waarmaken.

Artikel

SyntraPXL pakt uit met primeur: eerste erkende opleiding tot professioneel esports commentator in België

Esports boomt in de Benelux. Elke week kijken 200.000 Vlamingen naar livestreams van online gamescompetities. Net zoals bij de doorsnee voetbalwedstrijd op televisie kan dat haast niet zonder rechtstreeks commentaar van een expert. SyntraPXL start daarom eind september met de allereerste –door de overheid erkende- opleiding tot esports commentator. Shoutcaster Robert-Jan Kortooms uit Pelt is één van de eerste Vlaamse beroepscommentatoren in de gameswereld. Hij zal Syntra-cursisten begeleiden naar een professionele carrière in de esports.

Artikel

14 opleidingen waarmee je in 2022 zeker bent van een job

Wil je snel een job vinden? Zeker zijn dat je werkgever je bij jouw vertrek écht mist? Kijk dan eens naar deze opleidingen, want met een knelpuntberoep heb je altijd zekerheid op werk. Maar waarom zijn werknemers voor deze beroepen erg gewild op de arbeidsmarkt? Je denkt vast dat de baan niet leuk is of veel overuren vereist. Gelukkig is dat vaak niet het geval.  

Veel knelpuntberoepen vereisen zeer specifieke kennis, opleidingen of attesten. En daar loopt het meestal mis op de arbeidsmarkt. Veel sollicitanten hebben goesting in deze jobs, maar ontbreken de juiste kennis of ervaring. Omscholen is dus de boodschap! Want met de juiste vaardigheden ben je zeker van een gouden toekomst.

Ontdek 14 knelpuntopleidingen

 

Nieuws

Beoordeel het werk van onze bouwkundige tekenaars