SyntraPXL doneert lesmateriaal aan overstroomde scholen in Wallonië

1 jaar 1 maand geleden

Wie denkt dat de problemen van de overstromingen eerder dit jaar al opgelost zijn, is mis. Maanden na de zware watersnood blijven veel Waalse scholen kampen met een tekort aan lesmateriaal. SyntraPXL kwam in contact met scholengroep Athenée Royal Verdi en schoot meteen in actie. Er werden honderden tafels, stoelen en andere benodigdheden verzameld en naar de getroffen scholen in Verviers en Pepinster gebracht. Een geslaagde actie want de leerkrachten en leerlingen namen de dag van de levering al meteen de materialen in gebruik.

Veel Waalse scholen hadden zich de start van het schooljaar anders ingebeeld. Zo ook het Athenée Royal Verdi die door de overstromingen veel van haar lesmateriaal zag verdwijnen. Ex T2-collega André Jodogne trok als vrijwilliger de taalgrens over, zag de situatie en kwam bij SyntraPXL aankloppen voor hulp. “Als je in de zwaarst getroffen gebieden aankomt, zie je de ravage van de overstromingen nog steeds duidelijk. Heel wat mensen en organisaties kunnen hulp gebruiken, waaronder ook enkele scholen in Verviers en Pepinster. Ik wist meteen de ideale partner om hiervoor aan te spreken, SyntraPXL!”

Veel handen maken licht werk

Met verschillende campussen in Limburg, heeft SyntraPXL een uitgebreide infrastructuur ter beschikking. Toen directeur Dirk Vanstipelen op de hoogte kwam van dit verhaal, twijfelde hij geen seconde om in actie te schieten: “Als opleidingsverstrekker begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk een goede infrastructuur is. We leven mee met de situatie in Wallonië en we zagen in dit verhaal de ideale kans om ons steentje bij te dragen. We verzamelden daarom zoveel mogelijk lesmateriaal om AR Verdi verder te helpen.”

Dankzij vrijwilligers werd de logistieke uitdaging om al deze spullen naar de getroffen scholen te krijgen een licht karwei. Heel wat docenten en medewerkers van SyntraPXL, samen met medewerkers van AR Verdi, staken hun handen uit de mouwen om verschillende vrachtwagens in te laden. Onverwacht kwam er nog extra hulp vanuit de Limburgse verhuisfirma DAC NV. Toen ze hoorden waarvoor ze werden ingeschakeld, boden zij meteen gratis transport aan om de materialen tot in Wallonië te krijgen. En zo werken twee Limburgse partners samen om een Waalse scholengroep uit de nood te helpen.

Dankbare gezichten

Eenmaal aangekomen, werden de lesmaterialen enthousiast onthaald door een klein leger studenten en leerkrachten. Zij hielpen met plezier de vele stoelen en tafels uitladen en namen ze zelfs meteen in gebruik. De dankbaarheid bij AR Verdi is groot. Zij bekijken nu zelf verder hoe ze alle spullen over hun getroffen scholen verdelen. Dirk Vanstipelen blikt alvast tevreden terug op de actie: “We zijn blij dat we op deze manier honderden leerlingen en leerkrachten een betere lesomgeving kunnen bieden. Daarnaast houden we hier een goed contact aan over met deze Waalse scholengroep en volgen we de situatie verder op als ze nog extra materiaal nodig hebben.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

1400 nieuwe ondernemingen op 2 jaar dankzij Jumpstarters

Artikel

Genkse Baba Yega studeert af en runt eigen bedrijf in voedingssupplementen

Genkenaar Loris Riggio (20) deed zijn studiegenoten van SyntraPXL vreemd opkijken toen hij hen bij zijn afstuderen op een gastoptreden van Baba Yega trakteerde.
Artikel

Technologietweeling pakt uit met XR-opleiding op de T2-campus

SyntraPXL in Genk ontpopt zich zo langzamerhand steeds overtuigender als voortrekker, als het nieuwe technologieën aankomt. “Cursisten uit het hele land vinden al geruime tijd hun weg naar Genk, als ze zich op dit vlak willen bekwamen”, zegt Jos Cielen, Business Developer IT en Multimedia bij SyntraPXL. “In 2009 zijn we als eerste in Vlaanderen gestart met meerdere éénjarige opleidingen rond gaming, animatie en 3D.” Dit jaar starten docent Mark Duisters en zijn tweelingbroer Bart Duisters (31), bekend als de technologietweeling van SyntraPXL met een unieke XR-opleiding in Vlaanderen.

Artikel

Rechter Ellen hangt haar toga aan de haak voor een job als meubelstoffeerder

Na een herseninfarct moest de Nederlands-Limburgse rechter Ellen Driessen (54) drie jaar geleden haar toga opbergen. Ze schoolde zich om en is vandaag aan de slag als meubelstoffeerder bij een bekend designmeubelmerk in Pelt.

Artikel

Limburger Chris Umé brengt King of Rock-‘n-Roll weer tot leven in Las Vegas

Een team van Limburgers blies dit jaar jury en publiek omver tijdens America's Got Talent in de VS. Met hun deepfakes van onder andere Simon Cowell en Elvis presley, toonden zij de ware kracht van AI aan heel de wereld.

Artikel

Schilder Timmy Bours pakt uit met eigen verfspoelwatermachine