SyntraPXL-medewerkers dragen sokken voor het goede doel

11 maanden 3 weken geleden

Vanaf deze week dragen de medewerkers van SyntraPXL allemaal dezelfde sokken. Het gaat natuurlijk niet om gewone sokken, maar wel om een paar originele ‘muco socks’ ter ondersteuning van de vzw De Mucovereniging. De inspiratie voor deze ludieke actie komt vanuit een van de eigen medewerkers. Opleidingsverantwoordelijke Liesbeth Vangerven zette dit mooie initiatief in de spotlight en met de steun van SyntraPXL dragen al haar collega’s nu sokken voor het goede doel.

Muco-sokken

Op de campus in Pelt kent iedereen Liesbeth als een vrolijke collega die met veel enthousiasme en passie komt werken. Naast haar werk is ze fulltime mama van 2 prachtkinderen, Winne en Amber. Liesbeth vertelt openhartig over haar jongste dochter: “Amber werd 2,5 jaar geleden geboren met muco, een ongeneselijke taaislijmziekte. Elk jaar probeer ik de mensen rond mij warm te maken voor de mucoweek. Dit jaar worden er opnieuw leuke muco-sokken verkocht, de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar muco. Dat onderzoek is van levensbelang, want op die manier kunnen kinderen zoals Amber uitkijken naar een betere toekomst.”

Sokken voor iedereen

Het verhaal van Liesbeth bleef niet onopgemerkt binnen de organisatie. Toen de HR-dienst hoorde over het initiatief, besloten ze om er een leuke actie van te maken. “Elk jaar steunen we enkele goede doelen, we kijken hiervoor altijd eerst intern naar lokale initiatieven. Natuurlijk kennen we het verhaal van Liesbeth en haar dochter Amber zeer goed binnen SyntraPXL. Het is daarom dat we dit jaar geïnvesteerd hebben in 150 paar sokken! Omdat het een verrassing moest blijven, hopen we vooral dat we de verschillende maten goed ingeschat hebben.” lacht Niko Mpoutakis, directeur operations & HR. Vanaf deze week lopen alle collega’s van Liesbeth dus rond in warme muco socks.

Het vzw-gevoel

Het is geen toeval dat de ene vzw de andere ondersteunt. Dat heeft onder andere te maken met een maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze allemaal dragen. Niko legt uit waarom initiatieven zoals deze zo belangrijk zijn voor SyntraPXL: “Als vereniging zonder winstoogmerk zijn wij elke dag bezig met mensen. Iedereen die bij ons werkt, helpt mee aan de toekomst van duizenden cursisten die bij ons les volgen. Maar ook het gevoel van die medewerkers zelf vinden wij enorm belangrijk. Daarom steunen we elk jaar interne acties en goede doelen van onze medewerkers. Op die manier helpen we zowel een andere vzw als onze eigen mensen aan een betere toekomst.”

Ben je jaloers op deze coole sokken? Hier kan je zelf een paar kopen!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

1400 nieuwe ondernemingen op 2 jaar dankzij Jumpstarters

Artikel

Genkse Baba Yega studeert af en runt eigen bedrijf in voedingssupplementen

Genkenaar Loris Riggio (20) deed zijn studiegenoten van SyntraPXL vreemd opkijken toen hij hen bij zijn afstuderen op een gastoptreden van Baba Yega trakteerde.
Artikel

Technologietweeling pakt uit met XR-opleiding op de T2-campus

SyntraPXL in Genk ontpopt zich zo langzamerhand steeds overtuigender als voortrekker, als het nieuwe technologieën aankomt. “Cursisten uit het hele land vinden al geruime tijd hun weg naar Genk, als ze zich op dit vlak willen bekwamen”, zegt Jos Cielen, Business Developer IT en Multimedia bij SyntraPXL. “In 2009 zijn we als eerste in Vlaanderen gestart met meerdere éénjarige opleidingen rond gaming, animatie en 3D.” Dit jaar starten docent Mark Duisters en zijn tweelingbroer Bart Duisters (31), bekend als de technologietweeling van SyntraPXL met een unieke XR-opleiding in Vlaanderen.

Artikel

Rechter Ellen hangt haar toga aan de haak voor een job als meubelstoffeerder

Na een herseninfarct moest de Nederlands-Limburgse rechter Ellen Driessen (54) drie jaar geleden haar toga opbergen. Ze schoolde zich om en is vandaag aan de slag als meubelstoffeerder bij een bekend designmeubelmerk in Pelt.

Artikel

Limburger Chris Umé brengt King of Rock-‘n-Roll weer tot leven in Las Vegas

Een team van Limburgers blies dit jaar jury en publiek omver tijdens America's Got Talent in de VS. Met hun deepfakes van onder andere Simon Cowell en Elvis presley, toonden zij de ware kracht van AI aan heel de wereld.

Artikel

Schilder Timmy Bours pakt uit met eigen verfspoelwatermachine