SyntraPXL-medewerkers dragen sokken voor het goede doel

1 maand 1 week geleden

Vanaf deze week dragen de medewerkers van SyntraPXL allemaal dezelfde sokken. Het gaat natuurlijk niet om gewone sokken, maar wel om een paar originele ‘muco socks’ ter ondersteuning van de vzw De Mucovereniging. De inspiratie voor deze ludieke actie komt vanuit een van de eigen medewerkers. Opleidingsverantwoordelijke Liesbeth Vangerven zette dit mooie initiatief in de spotlight en met de steun van SyntraPXL dragen al haar collega’s nu sokken voor het goede doel.

Muco-sokken

Op de campus in Pelt kent iedereen Liesbeth als een vrolijke collega die met veel enthousiasme en passie komt werken. Naast haar werk is ze fulltime mama van 2 prachtkinderen, Winne en Amber. Liesbeth vertelt openhartig over haar jongste dochter: “Amber werd 2,5 jaar geleden geboren met muco, een ongeneselijke taaislijmziekte. Elk jaar probeer ik de mensen rond mij warm te maken voor de mucoweek. Dit jaar worden er opnieuw leuke muco-sokken verkocht, de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar muco. Dat onderzoek is van levensbelang, want op die manier kunnen kinderen zoals Amber uitkijken naar een betere toekomst.”

Sokken voor iedereen

Het verhaal van Liesbeth bleef niet onopgemerkt binnen de organisatie. Toen de HR-dienst hoorde over het initiatief, besloten ze om er een leuke actie van te maken. “Elk jaar steunen we enkele goede doelen, we kijken hiervoor altijd eerst intern naar lokale initiatieven. Natuurlijk kennen we het verhaal van Liesbeth en haar dochter Amber zeer goed binnen SyntraPXL. Het is daarom dat we dit jaar geïnvesteerd hebben in 150 paar sokken! Omdat het een verrassing moest blijven, hopen we vooral dat we de verschillende maten goed ingeschat hebben.” lacht Niko Mpoutakis, directeur operations & HR. Vanaf deze week lopen alle collega’s van Liesbeth dus rond in warme muco socks.

Het vzw-gevoel

Het is geen toeval dat de ene vzw de andere ondersteunt. Dat heeft onder andere te maken met een maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze allemaal dragen. Niko legt uit waarom initiatieven zoals deze zo belangrijk zijn voor SyntraPXL: “Als vereniging zonder winstoogmerk zijn wij elke dag bezig met mensen. Iedereen die bij ons werkt, helpt mee aan de toekomst van duizenden cursisten die bij ons les volgen. Maar ook het gevoel van die medewerkers zelf vinden wij enorm belangrijk. Daarom steunen we elk jaar interne acties en goede doelen van onze medewerkers. Op die manier helpen we zowel een andere vzw als onze eigen mensen aan een betere toekomst.”

Ben je jaloers op deze coole sokken? Hier kan je zelf een paar kopen!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

Ontdek de wensboom op campus Pelt

Artikel

SyntraPXL doneert lesmateriaal aan overstroomde scholen in Wallonië

Wie denkt dat de problemen van de overstromingen eerder dit jaar al opgelost zijn, is mis. Maanden na de zware watersnood blijven veel Waalse scholen kampen met een tekort aan lesmateriaal. SyntraPXL kwam in contact met scholengroep Athenée Royal Verdi en schoot meteen in actie. Er werden honderden tafels, stoelen en andere benodigdheden verzameld en naar de getroffen scholen in Verviers en Pepinster gebracht. Een geslaagde actie want de leerkrachten en leerlingen namen de dag van de levering al meteen de materialen in gebruik.

Artikel

Overdag apotheker, ’s avonds stadsboer

Van je passie je beroep maken, het is voor velen een droom. Zo ook voor Katleen De Vel uit Kuringen. Momenteel staat ze vier dagen per week als verantwoordelijke in een apotheek. De rest van haar tijd spendeert ze vooral aan haar passie, bloementeelt in eigen tuin. Op dit moment is het nog een uit de hand gelopen hobby, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Met de juiste opleidingen hoopt ze alvast haar eigen kleinschalig stadproject te kunnen waarmaken.

Artikel

SyntraPXL pakt uit met primeur: eerste erkende opleiding tot professioneel esports commentator in België

Esports boomt in de Benelux. Elke week kijken 200.000 Vlamingen naar livestreams van online gamescompetities. Net zoals bij de doorsnee voetbalwedstrijd op televisie kan dat haast niet zonder rechtstreeks commentaar van een expert. SyntraPXL start daarom eind september met de allereerste –door de overheid erkende- opleiding tot esports commentator. Shoutcaster Robert-Jan Kortooms uit Pelt is één van de eerste Vlaamse beroepscommentatoren in de gameswereld. Hij zal Syntra-cursisten begeleiden naar een professionele carrière in de esports.

Artikel

14 opleidingen waarmee je in 2022 zeker bent van een job

Wil je snel een job vinden? Zeker zijn dat je werkgever je bij jouw vertrek écht mist? Kijk dan eens naar deze opleidingen, want met een knelpuntberoep heb je altijd zekerheid op werk. Maar waarom zijn werknemers voor deze beroepen erg gewild op de arbeidsmarkt? Je denkt vast dat de baan niet leuk is of veel overuren vereist. Gelukkig is dat vaak niet het geval.  

Veel knelpuntberoepen vereisen zeer specifieke kennis, opleidingen of attesten. En daar loopt het meestal mis op de arbeidsmarkt. Veel sollicitanten hebben goesting in deze jobs, maar ontbreken de juiste kennis of ervaring. Omscholen is dus de boodschap! Want met de juiste vaardigheden ben je zeker van een gouden toekomst.

Ontdek 14 knelpuntopleidingen

 

Nieuws

Beoordeel het werk van onze bouwkundige tekenaars