SyntraPXL-medewerkers dragen sokken voor het goede doel

8 maanden geleden

Vanaf deze week dragen de medewerkers van SyntraPXL allemaal dezelfde sokken. Het gaat natuurlijk niet om gewone sokken, maar wel om een paar originele ‘muco socks’ ter ondersteuning van de vzw De Mucovereniging. De inspiratie voor deze ludieke actie komt vanuit een van de eigen medewerkers. Opleidingsverantwoordelijke Liesbeth Vangerven zette dit mooie initiatief in de spotlight en met de steun van SyntraPXL dragen al haar collega’s nu sokken voor het goede doel.

Muco-sokken

Op de campus in Pelt kent iedereen Liesbeth als een vrolijke collega die met veel enthousiasme en passie komt werken. Naast haar werk is ze fulltime mama van 2 prachtkinderen, Winne en Amber. Liesbeth vertelt openhartig over haar jongste dochter: “Amber werd 2,5 jaar geleden geboren met muco, een ongeneselijke taaislijmziekte. Elk jaar probeer ik de mensen rond mij warm te maken voor de mucoweek. Dit jaar worden er opnieuw leuke muco-sokken verkocht, de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar muco. Dat onderzoek is van levensbelang, want op die manier kunnen kinderen zoals Amber uitkijken naar een betere toekomst.”

Sokken voor iedereen

Het verhaal van Liesbeth bleef niet onopgemerkt binnen de organisatie. Toen de HR-dienst hoorde over het initiatief, besloten ze om er een leuke actie van te maken. “Elk jaar steunen we enkele goede doelen, we kijken hiervoor altijd eerst intern naar lokale initiatieven. Natuurlijk kennen we het verhaal van Liesbeth en haar dochter Amber zeer goed binnen SyntraPXL. Het is daarom dat we dit jaar geïnvesteerd hebben in 150 paar sokken! Omdat het een verrassing moest blijven, hopen we vooral dat we de verschillende maten goed ingeschat hebben.” lacht Niko Mpoutakis, directeur operations & HR. Vanaf deze week lopen alle collega’s van Liesbeth dus rond in warme muco socks.

Het vzw-gevoel

Het is geen toeval dat de ene vzw de andere ondersteunt. Dat heeft onder andere te maken met een maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze allemaal dragen. Niko legt uit waarom initiatieven zoals deze zo belangrijk zijn voor SyntraPXL: “Als vereniging zonder winstoogmerk zijn wij elke dag bezig met mensen. Iedereen die bij ons werkt, helpt mee aan de toekomst van duizenden cursisten die bij ons les volgen. Maar ook het gevoel van die medewerkers zelf vinden wij enorm belangrijk. Daarom steunen we elk jaar interne acties en goede doelen van onze medewerkers. Op die manier helpen we zowel een andere vzw als onze eigen mensen aan een betere toekomst.”

Ben je jaloers op deze coole sokken? Hier kan je zelf een paar kopen!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

Eline Vanhamel heeft twee keer prijs

Artikel

Stadsbrouwerij Brauw startte als pop-up maar is vandaag een blijver: “Pionieren zit de Genkenaar in het bloed”

Tijdens de opleiding Microbrouwerij van SyntraPXL leerden Joris Mentens (43) en Ward Strauwen (26) elkaar kennen en de professionele brouwersvonk sloeg over. Zo werd uiteindelijk hun eigen stadsbrouwerij in de Molenstraat geboren, waar ze hun eigen bieren zoals 'Keetje Trippel' produceren.

Artikel

Ergotherapeute Anke schoolt zich om tot interieurinrichter: “Mijn Panton chair verkocht ik op Stukken van Mensen”

De Truiense Anke Gregoir (28) was nog klein wanneer haar opa Guillaume nog maar eens thuiskwam met een gammele stoel van de rommelmarkt. Haar opa, was niet alleen een bekend Zeppers dorpsfiguur maar ook een fervente hobby-antiquair. Toch werd Anke ergotherapeute en ging ze werken met mensen met dementie. Tot ze een aantal jaren geleden die roze vega-zetel van Jasper Morrison tegenkwam. Een opleiding als interieurinrichter bij SyntraPXL later maakt ze haar opwachting in Stukken van Mensen.

Artikel

Samen met je kind naar de les

Op 21 maart opent kinderopvang “ ’t Vliegertje” de deuren op de SyntraPXL-campus in Pelt. Dit inclusief kinderdagverblijf heeft specifiek aandacht voor eenoudergezinnen. Door de unieke locatie -letterlijk ín het opleidingscentrum- is het voor alleenstaande ouders voortaan makkelijker om een opleiding te volgen. Campusmanager Patrick De Locht is trots op deze verwezenlijking: “Als opleidingsinstelling nemen we onze maatschappelijke rol in Noord-Limburg op. We zien dit als een mogelijk kinderopvangmodel voor heel Vlaanderen.” Dit project is tot stand gekomen dankzij de steun van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting.

Artikel

Cursisten printen innovatieve drinkbekers voor Sint Oda

Simpelweg drinken uit een beker lijkt zo maar even de normaalste zaak ter wereld te zijn. Maar dat is het niet voor iedereen. Voor mensen met beperking is drinken te vaak een uitdaging. Daarom gingen de Hasseltse directeur Innovatie Leen Hulshagen (41) en collega Kim Scheepers (45) op zoek naar een oplossing. En die vonden ze bij de cursisten van SyntraPXL die via 3D-printing drinkbekers met neusuitsparing en tulprand maakten.

Artikel

De profvoetballer die extreme poetsman werd: “Lijkengeur ruikt heel anders dan een pas gemaaide grasmat”