Vanaf nu kan je de opleiding optometrie dicht bij huis volgen

6 jaar 3 maanden geleden

In september 2012 start aan de SYNTRA – campus in Hasselt de nieuwe opleiding opticien/optometrist. Hilde Sijbens (52) wordt er één van de docenten. “Zonder een getuigschrift kan je niet als zelfstandige aan de slag”, zegt ze.

optometrie

Hasselt wordt de derde locatie in Vlaanderen waar SYNTRA de opleiding aanbiedt. Tot grote tevredenheid van Hilde, die op zelfstandige basis bij Pearle werkt, als gediplomeerd opticien -optometrist. Ze is al dertig jaar actief in de sector. “In Antwerpen en Gent is de opleiding al een hele tijd bekend. Het is positief dat de opleiding nu ook in Hasselt kan gevolgd worden, want enkele personeelsleden van onze winkel die ik stimuleerde de lessen te volgen, moesten daar tot nu toe lange afstanden afleggen.

“De opleiding duurt drie jaar. Iedere week is er op maandag – en donderdagavond les. Daarin worden alle aspecten van het beroep aangeleerd: de soorten glazen, brillen slijpen, oogmetingen, contactlenzen, weten wat men nodig hebben, noem maar op. Het is eender een theoretische opleiding, maar dat is logisch als je weet wat allemaal bij een bril komt kijken.

“Er wordt verwacht van de cursisten dat ze werken in de sector tijdens de opleiding, zodat de kennis die wordt in praktijk toegepast wordt. Deze opleiding kan ook gevolgd worden met een leerovereenkomst, de enige vereiste is dat je je humaniora afgemaakt hebt.

Bedrijfsbeheer

Na 2,5 jaar hebben de cursisten een getuigschrift opticien/optometrist op zak, maar weten ze nog niets over de boekhouding. Hierna kan je een opleiding bedrijfsbeheer volgen. Dat is noodzakelijk als je nog geen getuigschrift bedrijfsbeheer hebt, anders kan je niet als zelfstandige beginnen.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

Eerste zorgverleners met therapiehond studeren af

Nieuws

Betaalde kinderopvang in de lift door actievere grootouders

Actievere grootouders zorgen voor meer betaalde kinderopvang

Kind en Gezin noteerde het afgelopen jaar een opmerkelijke stijging in het gebruik van de formele kinderopvang. Uit hun jaarverslag blijkt dat er 1,5% meer kinderen opgevangen werden door de erkende opvang. Dit zijn opmerkelijke cijfers aangezien er al jaren te weinig opvangplaatsen zijn in de sector.

Nieuws

Opleiding medisch secretaresse leidt tot gevarieerde jobs

OVERPELT - In het Mariaziekenhuis in Overpelt zijn maar liefst negen dames aan de slag, die met succes de SYNTRA-opleiding medisch secretaresse achter de rug hebben. “De cursisten worden bij SYNTRA perfect op hun taak in het ziekenhuis voorbereid”, spreekt vormingsverantwoordelijke Inge Geysen in het Mariaziekenhuis.

Nieuws

Kankerpatiënten in het schoonheidssalon

Ornella laccino (39) startte onlangs haar eigen schoonheidssalon Rituelle.be op. Dat ze uit in het centrum van Herk–de–Stad. Opmerkelijk is dat het salon een aparte behandeling aanbiedt voor kankerpatiënten.

Op 25 mei opende Rituelle de deuren op de markt in Herk–de–Stad.

Artikel

Duaal leren online: kan het de jongeren smaken?

Onze jongeren van duaal leren en de leertijd hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Net zoals in onze andere opleidingen, werkten ook zij met een online aanbod. Duaal leren staat gelijk aan kwaliteitsvolle praktijkervaring, een vergoeding, een diploma én een job. Een heel mooi model dus voor jongeren die hun kwaliteiten volwaardig willen inzetten in de zoektocht naar een gepaste job. Hoog tijd om de jongeren te bevragen over hun ervaring.

Oproep getuigenissen
Artikel

Oproep: SYNTRA zoekt (ex-)cursisten met een verhaal!