Vrouwen kiezen massaal voor zelfstandig bijberoep

3 jaar 1 maand geleden

Steeds meer vrouwen worden zelfstandige in bijberoep. Hun aantal is de afgelopen vier jaar met ruim vijftien procent gestegen. Ook de gepensioneerden combineren hun pensioen vaker met een bijberoep

Het ondernemerschap in België zit trouwens in de lift. Op vijftien jaar tijd noteert de overheid 66% meer zelfstandigen in bijberoep. Volgens Anne Vanderstappen van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering van de Zelfstandigen is de combinatie van hoofdberoep met een zelfstandige nevenactiviteit een veilige manier om een eigen onderneming te starten: “Op die manier kun je als werknemer zekerheid behouden en toch zien of je zelfstandige activiteit succes heeft.”

Om als zelfstandige te starten moet je evenwel over de nodige kennis van bedrijfsbeheer en de nodige beroepskennis beschikken. Bekijk het aanbod van SYNTRA Limburg en grijp je kans als ondernemer.

Bron: Deredactie.be

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Event

SYNTRA-Flora 25 juni

De docenten en cursisten van de opleiding ‘Florist’ nodigen u uit op deze fleurige flora-avond. 

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

B-sportunity: Waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten!

B-sportunity is het Limburgse event waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten. De sportmanagers van morgen zetten in het kader van hun SYNTRA opleiding dit panelgesprek met een bijhorend netwerkevent op poten. Met Stayen in Sint-Truiden werd een perfecte partner gevonden. De multifunctionele omgeving is het bewijs dat sport en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Het was dan ook de perfecte locatie om de ‘B-sportunity’ avond plaats te laten vinden.

Artikel

Mannelijke vs. vrouwelijke cursisten binnen SYNTRA Limburg