Welke toekomst is er voor de herborist?

6 jaar 5 maanden geleden

Voedingssupplementen zijn in een gezond en natuurlijk leven elementen die de mensen bijzonder interesseren en ook bekommeren. Maar zijn ze veilig en waar stopt voeding en waar begint voedingssupplement?

Het congres voor herboristen, uitbaters van natuurwinkels, verpleegkundigen, diëtisten e.a. professioneel geïnteresseerden, georganiseerd door SYNTRA Limburg en i.s.m. met de Brandende Netel, wil hierop dieper ingaan.

herborist

Uit een mix van thematische sessies waar we u de recente ontwikkelingen in dit domein voorstellen, kan je kiezen uit 5 parallellezingen (2 in de voormiddag en 3 in de namiddag). Er is tussendoor ook ruimte voor debat waar we stilstaan bij de huidige situatie en nadenken over de toekomstige aanpak en waar u uw ervaring en expertise met de andere deelnemers kunt delen. Naast deze parallellezingen zijn er 3 centrale sprekers, die dieper zullen ingaan op verschillende aspecten betreffende de huidige en toekomstige positionering van voedingssupplementen en van de herborist.

Deze lezingen zullen op zondag 15 september van 10u00 tot 17u00 in campus Hasselt op verschillende tijdstippen doorgaan.Hiernaast vind je het volledig overzicht van de sprekers en de lezingen. Maak vooraf je keuze uit de parallellezingen

Tijdens het congres kan je ook kennismaken met de nieuwe producten van de firma Ortis, Weleda, AmBassadeur ... die aanwezig zijn met een stand. De partners kunnen op een aangename wijze kennismaken met een aantal praktische toepassingen van de producten en met een aantal activiteiten die i.s.m. de Stad Hasselt en abdijsite Herkenrode worden georganiseerd.

Wij nodigen u van harte uit op dit congres, een inspirerend programma met vooraanstaande sprekers.

Praktische informatie

Wanneer: zondag 15 september 2013
Uur: 09u00-18u00
Locatie: SYNTRA HASSELT
Deelnamegeld: 65€
Bijkomende info: R.Henckaers, sectorcoördinator

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
SYNTRA-Flora
Event

SYNTRA-Flora 25 juni

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Artikel

De Stagiair: Atia Asqueri (F.K. Klinkerwerken)

Al doende leert men. In de rubriek 'Intern' van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van SYNTRA Limburg, steken we dan ook de handen uit de mouwen en laten we enkele stagiairs en hun leermeesters aan het woord. In ‘Intern’ breken we een lans voor de interessante formule van praktijkleren.

Aan het woord: Pulaj Fatjon & Atia Asqueri

Nieuws

Moduleproef floristen 1ste jaar

Dinsdag 3 juni vond de moduleproef van de floristen 1ste jaar plaats. Zij moesten in 4u. een biedermeier, een handgebonden boeket en een corsage kunnen maken. Daarnaast moesten ze het éénpuntsprincipe binnen een symmetrische en assymetrische vormgeving kunnen toepassen.

Hieronder een werk van één van onze cursisten!

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau