Welke toekomst is er voor de herborist?

6 jaar 9 maanden geleden

Voedingssupplementen zijn in een gezond en natuurlijk leven elementen die de mensen bijzonder interesseren en ook bekommeren. Maar zijn ze veilig en waar stopt voeding en waar begint voedingssupplement?

Het congres voor herboristen, uitbaters van natuurwinkels, verpleegkundigen, diëtisten e.a. professioneel geïnteresseerden, georganiseerd door SYNTRA Limburg en i.s.m. met de Brandende Netel, wil hierop dieper ingaan.

herborist

Uit een mix van thematische sessies waar we u de recente ontwikkelingen in dit domein voorstellen, kan je kiezen uit 5 parallellezingen (2 in de voormiddag en 3 in de namiddag). Er is tussendoor ook ruimte voor debat waar we stilstaan bij de huidige situatie en nadenken over de toekomstige aanpak en waar u uw ervaring en expertise met de andere deelnemers kunt delen. Naast deze parallellezingen zijn er 3 centrale sprekers, die dieper zullen ingaan op verschillende aspecten betreffende de huidige en toekomstige positionering van voedingssupplementen en van de herborist.

Deze lezingen zullen op zondag 15 september van 10u00 tot 17u00 in campus Hasselt op verschillende tijdstippen doorgaan.Hiernaast vind je het volledig overzicht van de sprekers en de lezingen. Maak vooraf je keuze uit de parallellezingen

Tijdens het congres kan je ook kennismaken met de nieuwe producten van de firma Ortis, Weleda, AmBassadeur ... die aanwezig zijn met een stand. De partners kunnen op een aangename wijze kennismaken met een aantal praktische toepassingen van de producten en met een aantal activiteiten die i.s.m. de Stad Hasselt en abdijsite Herkenrode worden georganiseerd.

Wij nodigen u van harte uit op dit congres, een inspirerend programma met vooraanstaande sprekers.

Praktische informatie

Wanneer: zondag 15 september 2013
Uur: 09u00-18u00
Locatie: SYNTRA HASSELT
Deelnamegeld: 65€
Bijkomende info: R.Henckaers, sectorcoördinator

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
SYNTRA-Flora
Event

SYNTRA-Flora 25 juni

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Artikel

De Stagiair: Atia Asqueri (F.K. Klinkerwerken)

Al doende leert men. In de rubriek 'Intern' van fortio, het nieuwe bedrijfsopleidingsmagazine van SYNTRA Limburg, steken we dan ook de handen uit de mouwen en laten we enkele stagiairs en hun leermeesters aan het woord. In ‘Intern’ breken we een lans voor de interessante formule van praktijkleren.

Aan het woord: Pulaj Fatjon & Atia Asqueri

Nieuws

Moduleproef floristen 1ste jaar

Dinsdag 3 juni vond de moduleproef van de floristen 1ste jaar plaats. Zij moesten in 4u. een biedermeier, een handgebonden boeket en een corsage kunnen maken. Daarnaast moesten ze het éénpuntsprincipe binnen een symmetrische en assymetrische vormgeving kunnen toepassen.

Hieronder een werk van één van onze cursisten!

Artikel

Duaal leren online: kan het de jongeren smaken?

Onze jongeren van duaal leren en de leertijd hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Net zoals in onze andere opleidingen, werkten ook zij met een online aanbod. Duaal leren staat gelijk aan kwaliteitsvolle praktijkervaring, een vergoeding, een diploma én een job. Een heel mooi model dus voor jongeren die hun kwaliteiten volwaardig willen inzetten in de zoektocht naar een gepaste job. Hoog tijd om de jongeren te bevragen over hun ervaring.

Oproep getuigenissen
Artikel

Oproep: SYNTRA zoekt (ex-)cursisten met een verhaal!