Wim Vos is één van de weinige Belgische internationale jachtmakelaars

4 maanden 1 week geleden

Niet dat er veel zeeschuim in het heuvelachtige Gors- Opleeuw te bespeuren valt, toch is Lonenaar Wim Vos één van ‘s lands drie Belgische internationale jachtmakelaars. Hij volgde een drone-opleiding bij SyntraPXL om professionele presentaties te maken. Zijn klanten? “De rijpere ondernemer die zich eindelijk iets wil gunnen”, weet Wim Vos van All waters Yachts.  “En door de Coronapandemie is die groep groter geworden. Geen veiligere bubbel dan een luxejacht op het ruime sop. Vandaag is de vraag naar luxejachten gestegen met 15 procent.”

drones

Geen Hogere Zeevaartschool in Antwerpen voor de jonge Wim Vos, maar in de opleiding Hout en Bouw in Mol ontpopte hij zich tot een uitmuntend meubelmaker die zich in 1992 na een opleiding interieurarchitectuur in Diepenbeek, interieurarchitect mocht noemen. Met een indrukwekkende klantenlijst en even bijzondere opdrachten. Van de villa’s van vele vooraanstaande ondernemers uit Nederland, Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk tot het inrichten en ombouwen van lijnvliegtuig naar privétoestel. Wim Vos deed het allemaal. “Maar ik holde mezelf voorbij en had een sterke ‘Been there, done that’ verzadiging. In juli 2018 besloot ik het roer om te gooien en startte ik met All Waters. Ik besloot om internationaal jachtmakelaar te worden. Vanuit mijn passie voor water en mens. Ik presenteer onze boten vanuit de kennis van architectuur- leefwereld van mensen. Het is meer dan het product. Het gaat om gelukkige momenten op het water.

Vanaf 150.000 € heb je er al eentje

Dronepilot

“Niet dat er veel jachtmakelaars in België zijn”, zegt Wim Vos. “Naast alle boot-verkopers en dealers zijn er een 6-tal echte makelaars waarvan 3 bedrijven uit Nederland. Gezien de kleine markt, het verouderde publiek en schepen; is er geen plaats voor meer. Maar wat doet een jachtmakelaar nu precies? “De koop of verkoop van een jacht vraagt aandacht, expertise en tijd. We bemiddelen het jacht steeds vanuit de huidige ligplaats van de verkoper. Een professionele fotoreportage, een heldere en volledige beschrijving en advertenties in een breed internationaal netwerk op meer dan 25 websites en diverse social media. Om nog professionelere presentaties te maken ben ik zelfs een opleiding dronepilot gaan volgen bij SyntraPXL in Genk. Ons aanbod is steeds streng geselecteerd op de technische staat, onderhoudshistorie en netheid van het jacht en we zijn in staat te helpen bij taxaties, technische keuringen, transport of gewenste wijzigingen aan het jacht. Weet je, het gaat hier niet alleen over technieken of cijfers maar vooral ook de emotie bij het jacht.”

De perfecte bubbel

Vanaf 150.000 € heb je er al eentje”, gaat Vos verder. “Het zijn allemaal boten, maar het woord jacht roept net dat beetje meer op. Het segment waar ik mij op richt? Mensen die zichzelf wat gunnen tussen 150.000 € en 600.000 €. Wanneer jachten groter en prijzen dus hoger worden, zie je meer investeringsgroepen opduiken en worden de jachten verhuurd tegen stevige bedragen. Dat is een ander segment. Dan gaat het niet langer meer over emotie; maar over harde centen. Onze jachten hebben allen een sterk persoonlijk verhaal, van bijzondere mensen met eenzelfde passie voor het water. Vaak zijn het mooie verhalen vol indrukwekkende avonturen. Soms zijn het ook bewogen verhalen en voel je dat het jacht voor haar eigenaar de enige en meest perfecte uitlaatklep was, weg uit hun, nu ja,  jachtige leven. Voor veel vaarders ben ik een belangrijke schakel omdat ik hun pareltje in alle gemoedsrust een nieuwe thuis geef. De foto’s die ik ontvang van de nieuwe eigenaars tijdens hun eerste uitstapjes of vakanties op het water spreken boekdelen. Daar doe je het voor. Al kan ik niet iedereen even snel gelukkig maken. Sinds Corona is de vraag naar jachten fors gestegen. Want geef toe, een zonsondergang op een zeiljacht tussen de idyllische eilandjes van de Middellandse zee, is dat niet de prefecte bubbel?”

Ontdek de drone-opleidingen

Wie droomde er vroeger niet van om als piloot door de lucht te vliegen? Bij SyntraPXL dromen we niet alleen, we maken ze ook waar! Dankzij onze erkende theoretische en praktische drone-cursussen sta jij in no-time zelf achter de vliegknoppen, vanop de grond weliswaar. Als erkend drone piloot kan jij in verschillende sectoren terecht met jouw vliegkunsten. Op het prachtige terrein van Droneport te Sint-Truiden leer je de verschillende types drones kennen en besturen. Waar wacht je nog op? Vlieg er meteen in!

Bekijk hier de opleidingen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

1400 nieuwe ondernemingen op 2 jaar dankzij Jumpstarters

Artikel

Rechter Ellen hangt haar toga aan de haak voor een job als meubelstoffeerder

Na een herseninfarct moest de Nederlands-Limburgse rechter Ellen Driessen (54) drie jaar geleden haar toga opbergen. Ze schoolde zich om en is vandaag aan de slag als meubelstoffeerder bij een bekend designmeubelmerk in Pelt.

Artikel

Limburger Chris Umé brengt King of Rock-‘n-Roll weer tot leven in Las Vegas

Een team van Limburgers blies dit jaar jury en publiek omver tijdens America's Got Talent in de VS. Met hun deepfakes van onder andere Simon Cowell en Elvis presley, toonden zij de ware kracht van AI aan heel de wereld.

Artikel

Schilder Timmy Bours pakt uit met eigen verfspoelwatermachine

“We moeten niet alleen verontwaardigd zijn over 3M, maar ook meer en meer in eigen boezem kijken." Maaseikenaar Timmy Bours (39) runt al 7 jaar een schildersbedrijf in Neeroeteren maar werd zich de laatste jaren meer en meer bewust van het feit dat hij mee de oorzaak was van vervuiling van het drinkwater. Daarom besloot hij het roer om te gooien.

Artikel

Peltenaar Robert-Jan ‘RJ’ Kortooms is VTM-presentator voor het WK Counterstrike

Robert Jan Kortooms (22) uit Pelt, beter bekend onder zijn pseudoniem RJ Casts, is één van de eerste Vlaamse beroepscommentatoren in de gameswereld. Eerder dit jaar was hij te zien op VTM toen hij het WK Counter-Strike mocht becommentariëren.

Artikel

Door een spierziekte belandde Diana in een coma maar toch opende ze haar hondentrimsalon