Wim Vos is één van de weinige Belgische internationale jachtmakelaars

1 week 6 dagen geleden

Niet dat er veel zeeschuim in het heuvelachtige Gors- Opleeuw te bespeuren valt, toch is Lonenaar Wim Vos één van ‘s lands drie Belgische internationale jachtmakelaars. Hij volgde een drone-opleiding bij SyntraPXL om professionele presentaties te maken. Zijn klanten? “De rijpere ondernemer die zich eindelijk iets wil gunnen”, weet Wim Vos van All waters Yachts.  “En door de Coronapandemie is die groep groter geworden. Geen veiligere bubbel dan een luxejacht op het ruime sop. Vandaag is de vraag naar luxejachten gestegen met 15 procent.”

drones

Geen Hogere Zeevaartschool in Antwerpen voor de jonge Wim Vos, maar in de opleiding Hout en Bouw in Mol ontpopte hij zich tot een uitmuntend meubelmaker die zich in 1992 na een opleiding interieurarchitectuur in Diepenbeek, interieurarchitect mocht noemen. Met een indrukwekkende klantenlijst en even bijzondere opdrachten. Van de villa’s van vele vooraanstaande ondernemers uit Nederland, Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk tot het inrichten en ombouwen van lijnvliegtuig naar privétoestel. Wim Vos deed het allemaal. “Maar ik holde mezelf voorbij en had een sterke ‘Been there, done that’ verzadiging. In juli 2018 besloot ik het roer om te gooien en startte ik met All Waters. Ik besloot om internationaal jachtmakelaar te worden. Vanuit mijn passie voor water en mens. Ik presenteer onze boten vanuit de kennis van architectuur- leefwereld van mensen. Het is meer dan het product. Het gaat om gelukkige momenten op het water.

Vanaf 150.000 € heb je er al eentje

Dronepilot

“Niet dat er veel jachtmakelaars in België zijn”, zegt Wim Vos. “Naast alle boot-verkopers en dealers zijn er een 6-tal echte makelaars waarvan 3 bedrijven uit Nederland. Gezien de kleine markt, het verouderde publiek en schepen; is er geen plaats voor meer. Maar wat doet een jachtmakelaar nu precies? “De koop of verkoop van een jacht vraagt aandacht, expertise en tijd. We bemiddelen het jacht steeds vanuit de huidige ligplaats van de verkoper. Een professionele fotoreportage, een heldere en volledige beschrijving en advertenties in een breed internationaal netwerk op meer dan 25 websites en diverse social media. Om nog professionelere presentaties te maken ben ik zelfs een opleiding dronepilot gaan volgen bij SyntraPXL in Genk. Ons aanbod is steeds streng geselecteerd op de technische staat, onderhoudshistorie en netheid van het jacht en we zijn in staat te helpen bij taxaties, technische keuringen, transport of gewenste wijzigingen aan het jacht. Weet je, het gaat hier niet alleen over technieken of cijfers maar vooral ook de emotie bij het jacht.”

De perfecte bubbel

Vanaf 150.000 € heb je er al eentje”, gaat Vos verder. “Het zijn allemaal boten, maar het woord jacht roept net dat beetje meer op. Het segment waar ik mij op richt? Mensen die zichzelf wat gunnen tussen 150.000 € en 600.000 €. Wanneer jachten groter en prijzen dus hoger worden, zie je meer investeringsgroepen opduiken en worden de jachten verhuurd tegen stevige bedragen. Dat is een ander segment. Dan gaat het niet langer meer over emotie; maar over harde centen. Onze jachten hebben allen een sterk persoonlijk verhaal, van bijzondere mensen met eenzelfde passie voor het water. Vaak zijn het mooie verhalen vol indrukwekkende avonturen. Soms zijn het ook bewogen verhalen en voel je dat het jacht voor haar eigenaar de enige en meest perfecte uitlaatklep was, weg uit hun, nu ja,  jachtige leven. Voor veel vaarders ben ik een belangrijke schakel omdat ik hun pareltje in alle gemoedsrust een nieuwe thuis geef. De foto’s die ik ontvang van de nieuwe eigenaars tijdens hun eerste uitstapjes of vakanties op het water spreken boekdelen. Daar doe je het voor. Al kan ik niet iedereen even snel gelukkig maken. Sinds Corona is de vraag naar jachten fors gestegen. Want geef toe, een zonsondergang op een zeiljacht tussen de idyllische eilandjes van de Middellandse zee, is dat niet de prefecte bubbel?”

Ontdek de drone-opleidingen

Wie droomde er vroeger niet van om als piloot door de lucht te vliegen? Bij SyntraPXL dromen we niet alleen, we maken ze ook waar! Dankzij onze erkende theoretische en praktische drone-cursussen sta jij in no-time zelf achter de vliegknoppen, vanop de grond weliswaar. Als erkend drone piloot kan jij in verschillende sectoren terecht met jouw vliegkunsten. Op het prachtige terrein van Droneport te Sint-Truiden leer je de verschillende types drones kennen en besturen. Waar wacht je nog op? Vlieg er meteen in!

Bekijk hier de opleidingen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

1400 nieuwe ondernemingen op 2 jaar dankzij Jumpstarters

Artikel

3 tips om de beste opleidingsdeal te scoren!

We houden allemaal van een goede deal. Zeker nu het leven duurder wordt, is elke besparing leuk meegenomen. Daarom hebben we voor jou drie tips om de beste prijs voor je opleiding te scoren. Want laten we even eerlijk zijn. Studeren is zoveel leuker als iemand anders voor je meebetaalt, niet waar?

Ontdek de tips!

Artikel

Genkse Baba Yega studeert af en runt eigen bedrijf in voedingssupplementen

Genkenaar Loris Riggio (20) deed zijn studiegenoten van SyntraPXL vreemd opkijken toen hij hen bij zijn afstuderen op een gastoptreden van Baba Yega trakteerde.
Artikel

Technologietweeling pakt uit met XR-opleiding op de T2-campus

SyntraPXL in Genk ontpopt zich zo langzamerhand steeds overtuigender als voortrekker, als het nieuwe technologieën aankomt. “Cursisten uit het hele land vinden al geruime tijd hun weg naar Genk, als ze zich op dit vlak willen bekwamen”, zegt Jos Cielen, Business Developer IT en Multimedia bij SyntraPXL. “In 2009 zijn we als eerste in Vlaanderen gestart met meerdere éénjarige opleidingen rond gaming, animatie en 3D.” Dit jaar starten docent Mark Duisters en zijn tweelingbroer Bart Duisters (31), bekend als de technologietweeling van SyntraPXL met een unieke XR-opleiding in Vlaanderen.

Artikel

Rechter Ellen hangt haar toga aan de haak voor een job als meubelstoffeerder

Na een herseninfarct moest de Nederlands-Limburgse rechter Ellen Driessen (54) drie jaar geleden haar toga opbergen. Ze schoolde zich om en is vandaag aan de slag als meubelstoffeerder bij een bekend designmeubelmerk in Pelt.

Artikel

Limburger Chris Umé brengt King of Rock-‘n-Roll weer tot leven in Las Vegas