Wouter neemt 2 bakkerijen over en gaat voor het ondernemerschap

5 jaar 5 maanden geleden

Genkenaar Wouter Schrijvers is niet makkelijk te pakken te krijgen. Hij zit met een bedrijf in volle groei en daardoor draait hij vaak werkdagen van 15 uur. Zware uren, allerminst 9 to 5. Wouter is namelijk bakker.

bakkerij

Wouter heeft twee bakkerijen overgenomen en gaat nu volledig voor het ondernemerschap. En dat na een carrière van 12 jaar als salesmanager in een totaal andere sector. “Drie jaar geleden begon ik aan een bakkersopleiding bij SYNTRAIk heb altijd wel een beetje gedroomd van mijn eigen zaak. Ik merkte ook dat ik iets anders wilde in het leven.” Toen de 37-jarige Wouter de kans kreeg een bakkerij over te nemen, ging hij ervoor. “De bakkerij bestond al 40 jaar. Veel goede dingen hebben we behouden, zoals het zwarte roggebrood, de ambachtelijke vlaaien, de traditionele speculaas met amandelen. Nu heet de zaak ‘Brood&Zoet Schrijvers’.

Intussen hebben we een tweede winkel overgenomen aan de Spoorwegstraat in Winterslag. Verder leveren we onze producten aan een aantal supermarkten en restaurants in Genk.” Door hard te werken, bloeit je zaak. Dat is Wouters levensmotto. In zijn vorige job kon hij opklimmen van toonzaalverkoper naar regioverantwoordelijke. Bij SYNTRA vond hij de nodige bagage voor zijn nieuwe vak. “De opleiding was praktijkgericht, met onder meer veel aandacht voor hygiënereglementering en veiligheid. Ik heb er veel van geleerd.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Nieuws

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Het afgelopen cursusjaar heeft het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten georganiseerd. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Nieuws

Italiaanse meester-bakker onhult pizzageheimen

Eerst prikkelt de geur van mediterraanse kruiden en gesmolten kaas de smaakpapillen. Het water loopt in de mond… Dan de krakende, krokante korst als inleiding op de smaaksensatie van hartige, stomende tomatensaus. Tijdens het kauwen slurp je slierten smeuïge kaas op en geniet je intens van een mond vol Italië… Wie houdt niet van pizza???

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Nieuws

De kracht van mocktails

Dave Aertgeerts, docent Mixology bij SYNTRA Limburg licht de kunst van mocktails, de alcoholvrije cocktail, toe. Het is namelijk niet zo dat mensen die geen alcohol drinken altijd zin hebben in water of frisdrank, zeker wanneer de persoon voor hen geniet van een smakelijke cocktail.

Nieuws

Guus Coppens (oud-leerjongere) en zijn kompaan Dries winnen "Mijn Popuprestaurant"!